Šramková postúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Pekingu

❚❚

Peking 24. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Pekingu. Vo finále kvalifikácie zdolala Rusku Polinu Kudermetovovú po trojsetovej dráme 5:7, 7:5, 7:6 (5)

Rebecca Šramková
Na snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková

Víťazka minulotýždňového podujatia v thajskom Hua Hin odvrátila v desiatom geme rozhodujúceho dejstva mečbal.

.

 

Prečítajte si tiež:

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:43

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v utorok vyhlásil, že “špeciálna vojenská operácia” na Ukrajine bude ukončená hneď po tom, čo tam budú dosiahnuté ciele Ruskej federácie. Peskov takto reagoval na otázku, ako Kremeľ vníma najnovšie vyhlásenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že mier je bližšie, ako by sa mohlo zdať.

12:43

Americká herečka Meryl Streepová počas pondelkovej diskusie na okraj Valného zhromaždenia OSN v New Yorku uviedla, že dokonca aj “veverička má viac práv” než akékoľvek afganské dievča. Pripojila sa zároveň k výzve afganských žien, aby vláda Talibanu ukončila prísne obmedzovanie ich života.

Meryl Streepová
Americká herečka Meryl Streepová (uprostred) počas tlačovej konferencie po diskusii o začleňovaní žien v Afganistane, ktorá sa konala na okraj Valného zhromaždenia OSN v New Yorku v pondelok 23. septembra 2024
12:41

Dolná komora švajčiarskeho parlamentu, Národná rada, prijala v utorok vyhlásenie uznávajúce hladomor na Ukrajine, ktorý pred vyše 90 rokmi úmyselne vyvolal sovietsky diktátor Josif Stalin, za genocídu.

12:40

Pápež František ponúkol zadržiavanej bývalej mjanmarskej líderke Aun Schan Su Ťij útočisko na území Vatikánu, uviedli v utorok talianske médiá, píše TASR.

12:40

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján v utorok v rozhovore pre stanicu CNN vyhlásil, že libanonské militantné hnutie Hizballáh nemôže osamote čeliť Izraelu, ktorý podporujú západné štáty. Vyjadril sa tak po najnovšej sérii izraelských úderov v Libanone, pri ktorých podľa tamojších úradov zahynulo takmer 500 ľudí.

12:37

Záplavová vlna na Dunaji bude v priebehu utorka kulminovať pri juhomaďarskom Mohácsi a potom opustí krajinu. Podľa agentúry MTI to povedal v utorok na tlačovej konferencii operatívneho štábu riadiaceho protipovodňovú ochranu predseda vlády Viktor Orbán.

12:36

Švédska prokuratúra v utorok obvinila iránsku spravodajskú službu z toho, že v roku 2023 hackersky napadla operátora SMS správ, aby odoslala správy nabádajúce ľudí k pomste voči demonštrantom, ktorí pálili korán.

12:33

Vojnové lode ruskej Tichomorskej flotily a čínskeho námorníctva vplávali cez La Pérousov prieliv do Ochotského mora, kde sa zúčastňujú na spoločných námorných cvičeniach. Podľa agentúry Reuters o tom v utorok informovali ruské médiá s odvolaním sa na tlačovú správu Tichomorskej flotily.

12:19

Pri stredomaďarskom Paksi kulminoval Dunaj v nedeľu pri výške hladiny 806 centimetrov. Nateraz už ustupujúca záplavová vlna neovplyvnila prevádzku tamojšej atómovej elektrárne vďaka včas prijatým protipovodňovým opatreniam. Konštatoval to v utorok server euronews.com.

12:07

Vláda by mala v rámci konsolidácie hľadať úspory predovšetkým na strane štátu, pretože zatiaľ na sebe plánuje šetriť len na úrovni piatich percent. Zvyšok majú zaplatiť občania. Vyhlásili to v pondelok predstavitelia opozície z PS a KDH po stretnutí s premiérom SR Robertom Ficom (Smer-SD) na tlačovej konferencii.

Fico Opozícia
Na snímke zľava člen predsedníctva Progresívneho Slovenska (PS) a expert na verejné financie Štefan Kišš, predseda PS Michal Šimečka, člen predsedníctva KDH a ekonomický expert Jozef Hajko a predseda KDH Milan Majerský prichádzajú na rokovanie s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) a predstaviteľmi Ministerstva financií SR o konsolidácii na Úrade vlády SR v Bratislave v utorok 24. septembra 2024
12:00

Povinnosť zamestnávateľov vypracovať na začiatku kalendárneho roka plán dovoleniek sa nezruší. Vypustením tejto povinnosti sa mala znížiť najmä administratívna záťaž v podnikateľskej oblasti. Navrhoval to opozičný poslanec Marián Viskupič (SaS) v novele Zákonníka práce, ktorú však Národná rada (NR) SR v utorok neposunula do druhého čítania.

11:59

Valné zhromaždenia Slovenskej komory výcvikových zariadení autoškôl už nebudú potrebovať na svoje rokovanie prítomnosť nadpolovičnej väčšiny všetkých členov komory. Vyplýva to z návrhu novely zákona o Slovenskej komore výcvikových zariadení autoškôl, ktorý Národná rada (NR) SR v utorok posunula do druhého čítania.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia sedia na morskej promenáde na trajektovom termináli Kadikoy v tureckom Istanbule

Autor: TASR/AP-Francisco Seco

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali