SR bude mať národnú správu o duševnom zdraví žiakov a študentov 2026

SR bude mať národnú správu o duševnom zdraví žiakov a študentov 2026

Bratislava 2. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)

 

Slovensko bude mať národnú správu o duševnom zdraví žiakov a študentov 2026. Avizovalo to Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR na svojom webe. V súčasnosti podľa neho chýbajú komplexné a systémovo zbierané dáta o stave detí a mládeže v tejto oblasti

Tomáš Drucker
Na snímke minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR Tomáš Drucker

“Cieľom projektu je vytvorenie systému pravidelného zberu dát v dôležitých oblastiach života vplývajúcich na vývin a kvalitu duševného zdravia detí, žiakov a študentov a vydávanie pravidelnej správy o obraze ich duševného zdravia,” uviedlo ministerstvo. Spoločnosť tak bude disponovať relevantnými reprezentatívnymi dátami pre využitie zvyšovania kvality duševného zdravia detí, žiakov a študentov, bez ohľadu na pôsobnosť rezortu.

Reklama

Starostlivosť o duševné a psychické zdravie detí patrí medzi jednu z priorít rezortu školstva. Podpora duševného zdravia podľa neho prispieva nielen k lepším akademickým výsledkom, ale aj k celkovému úspechu detí, žiakov či študentov. “Navyše pomáha predchádzať problémom, ako sú šikana, násilie či záškoláctvo. Kľúčom k budovaniu zdravého školského prostredia je včasná prevencia, intervencia a podpora,” podotklo MŠVVaM.

Celková indikatívna výška finančných prostriedkov alokovaných pre národný projekt je vo výške vyše 5,7 milióna eur.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:22

Člen americkej Snemovne reprezentantov Raúl Grijalva sa stal druhým kongresmanom za Demokratickú stranu, ktorý vyzval prezidenta Joea Bidena, aby stiahol svoju kandidatúru v novembrových prezidentských voľbách. Dôvodom je nepresvedčivý výkon Bidena v prvej predvolebnej debate s Donaldom Trumpom.

15:10

Troch Švédov odsúdili v Iraku na trest smrti pre ich údajnú účasť na streľbe. Rovnaký trest v tejto krajine zrejme hrozí aj ďalšiemu švédskemu občanovi, avšak v súvislosti s iným trestným činom. Oznámilo to vo štvrtok švédske ministerstvo zahraničných vecí.

14:51

Hovorkyňu francúzskej vlády Priscu Thevenotovú napadla v stredu večer neďaleko Paríža skupina približne desiatich mladých ľudí. K útoku podľa premiéra Gabriela Attala došlo, keď Thevenotová spolu s ďalšími aktivistami lepila volebné plagáty neďaleko Paríža.

14:50

Talianska polícia zadržala vo štvrtok päť aktivistov zo skupiny Bruciamo Tutto (Všetko spáľme) po tom, ako poliali v Ríme červenou farbou centrálu verejnoprávneho vysielateľa Rai a tiež známu sochu koňa pred jej vchodom.

14:29

Bez ďalšej podpory zamestnávania cudzincov na Slovensku je ohrozená funkčnosť niektorých odvetví a veľkých podnikov. Je však potrebné prehodnotiť financovanie samospráv tak, aby na podporu zamestnávania cudzincov nedoplácali mestá a ich obyvatelia. Zhodli sa na tom zástupcovia Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR po stretnutí s Úniou miest Slovenska (ÚMS).

14:28

EÚ investuje 325 miliónov eur na podporu európskeho ekosystému inovácií v oblasti polovodičov. Vo štvrtok to oznámila Európska komisia (EK).

14:19

Indický premiér Naréndra Módí v pondelok navštívi Rusko, uviedol vo štvrtok Kremeľ. Nadchádzajúcu návštevu Moskva avizovala ešte koncom júna a hovorca Kremľa Dmitrij Peskov ju označil za veľmi dôležitú.

14:18

Už začiatkom roka dosiahli ceny jazdených áut na Slovensku svoje maximum a postupne klesajú. V júni tohto roka sa cena najčastejšie dostala na 8900 eur, čo je pokles oproti januáru o 900 eur. Informovala o tom vo štvrtok skupina Aures Holdings.

14:18

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu zvolá vo štvrtok večer zasadnutie bezpečnostného kabinetu s cieľom prediskutovať reakciu hnutia Hamas k návrhu dohody o prímerí v Pásme Gazy, ktorý v máji predstavil americký prezident Joe Biden.

14:17

V súčasnosti je na Slovensku nedostatok pracovnej sily, na trhu práce chýbajú aj odborníci s potrebnými znalosťami a zručnosťami. Situácia sa podľa spoločnosti Alma Career nezlepší ani v budúcnosti a naopak, problém sa bude prehlbovať. Informovala o tom PR manažérka Alma Career Ľubica Melcerová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Škorec sedí na chrbte koňa a iný sa na neho pozerá v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Erik Majercak

Milan Šupa

Andrej Sablič

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali