Spoločnosť Ford ustupuje od prebudených “woke“ politík DEI a pripája sa k rastúcemu zoznamu amerických spoločností

❚❚

Bratislava 2. septembra 2024 (HSP/FOX Business/ Foto: pexels)

 

Spoločnosť Ford oznámila, že sa už nebude podieľať na tzv. “ indexe podnikovej rovnosti“ ktorý sa zameriava na komunitu LGBT ľudí v rámci kampane za ľudské práva a ustupuje od niektorých svojich iniciatív v oblasti firemnej politiky DEI – rozmanitosti, rovnosti a inklúzie, píše FOX Business

Ford logo
Ilustračné foto

Spoločnosť Ford Motor Company ustupuje od niektorých svojich iniciatív v oblasti firemnej politiky DEI (rozmanitosti, rovnosti a inklúzie) a stáva sa tak poslednou z radu mnohých amerických firiem, ktorá tento rok upustila od svojich “woke“ politík a pridáva sa k firmám ako John Deere, Lowe’s a Tractor Supply.

.

 

Politiky a praktiky

Na kroky spoločnosti Ford upozornil anti-woke aktivista a filmový tvorca Robby Starbuck, ktorý vedie kampaň odhaľujúcu politiky veľkých korporácií v oblasti “woke“. Na sociálnej sieti X informoval, že práve podnikal preskúmanie praktík spoločnosti Ford, keď mu spoločnosť poslala dokumentáciu, ktorá naznačovala, že vykonala určité zmeny vo svojej politike.

.

Starbuck zverejnil list generálneho riaditeľa spoločnosti Ford Jima Farleyho, ktorý adresoval svojim zamestnancom. Riaditeľ v memorande uviedol, že “vonkajšie a právne prostredie súvisiace s politickými a sociálnymi otázkami sa neustále vyvíja“, a preto sa spoločnosť v minulom roku “nanovo pozrela na svoje politiky a postupy“.

Generálny riaditeľ Farley v liste uviedol niekoľko bodov, v ktorých zamestnancom Fordu povedal, že spoločnosť nevyužíva tzv. kvóty pri prijímaní zamestnancov a že uprednostňuje svoje zdroje na obchodné účely a zároveň sa vyhýba “verejnému komentovaniu mnohých polarizujúcich otázok súčasnosti“.

Farley uviedol, že spoločnosť “vyvinula“ niečo ako odbory tzv. Skupiny zamestnancov (Employee Resource Groups -ERG), pričom poznamenal, že všetky ERG spoločnosti sú otvorené pre všetkých zamestnancov.

Farley tiež informoval zamestnancov, že spoločnosť Ford sa začiatkom roka rozhodla, že sa už nebude zúčastňovať na “Indexe podnikovej rovnosti“ v rámci kampane za ľudské práva (Human Rights Campaign Corporate Equality Index). Ide o každoročný prieskum a hodnotiacu správu, ktoré sa používajú na hodnotenie výsledkov “politík, postupov a výhod týkajúcich sa lesbičiek, homosexuálov, bisexuálov, transrodových a queer (LGBTQ+) zamestnancov“.

Spoločnosť Ford potvrdila pravosť tohto listu pre redakciu FOX Business a v komentári uviedla: „Oznámenie určené našim globálnym zamestnancom hovorí samo za seba. Nemáme k nemu čo dodať.“

.

 

“…inklúzia a ďalšie základné hodnoty nie sú prioritou…”

Organizácia Human Rights Campaign (HRC), ktorá je jednou z najväčších a najprogresívnejších neziskových organizácií v Amerike, odsúdila krok spoločnosti Ford vo vyhlásení zverejnenom minulý týždeň na svojej webovej stránke.

„Spoločnosť Ford Motor Company dnes upustila svoj záväzok voči státisícom zamestnancov tým, že sa sklonila pred internetovým trollom Robbym Starbuckom a naznačila, že inklúzia a ďalšie základné hodnoty už nie sú na pracovisku prioritou,“ uviedla vo vyhlásení prezidentka progresívnej organizácie HRC Kelley Robinsonová.

Robinsonová čiastočne dodala: „Po desaťročiach záväzkov voči inklúzii a najvyšších hodnoteniach v HRC Foundation Corporate Equality Index (Index rovnosti firiem), v Bloomberg Gender-Equality Index (Index rovnosti pohlaví) , Disability:IN’s Disability Equality Index (Index rovnosti zdravotne postihnutých) ako aj po ich dlhoročných filantropických výsledkoch vo financovaní štipendií pre hispánskych študentov, nemôže byť organizácia Human Rights Campaign viac sklamaná, keď vidí, že sa spoločnosť Ford Motor Company vyhýba zodpovednosti voči svojim zamestnancom, spotrebiteľom a akcionárom.“

HRC v uplynulých dňoch vydala podobné odsúdenia voči gigantu Lowe’s, ktorý sa zaoberá úpravami v domácnosti, a spoločnosti Brown-Forman, ktorá vlastní značku Jack Daniel’s. Každá z nich sa údajne rozhodla ukončiť svoju účasť na prieskumoch.

.

HRC obviňuje filmára Starbucka z toho, že spoločnosti upustili od svojich prieskumov, a anti-woke aktivista si za to pripisuje zásluhy.

Starbuck na X oslavoval memorandum riaditeľa spoločnosti Farleyho zamestnancom: „Zatiaľ ste mi pomohli zmeniť firemnú politiku v spoločnostiach Tractor Supply, John Deere, Harley Davidson, Polaris, Indian Motorcycle, Lowe’s a teraz aj Ford!”

„Vyhrávame a jeden po druhom privedieme korporátnu Ameriku opäť k zdravému rozumu,“ dodal.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:39

Počet obetí, ktoré si vyžiadali povodne v Česku, sa zvýšil na štyri. Zatiaľ poslednou je seniorka z Kobylej nad Vidnavkou v okrese Jeseník, ktorá v nedeľu odišla z evakuačného centra.

13:38

Trenčianska radnica pokračuje v rekonštrukcii chodníkov a ciest na území mesta. Do rekonštrukčných prác investuje takmer 315.000 eur.

13:37

Ministerstvo dopravy (MD) SR splnilo míľnik Plánu obnovy a odolnosti SR, ktorý bol zaradený do piatej žiadosti o platbu. V rámci míľnika Reforma verejnej osobnej dopravy mal rezort uviesť do účinnosti optimalizovaný grafikon železničnej dopravy. Míľnik sa podarilo naplniť ešte koncom roka 2023. Vyplýva to z informácie o plnení míľnikov a cieľov Plánu obnovy a odolnosti SR, ktoré boli zaradené do piatej žiadosti o platbu. Materiál v stredu vzala vláda na vedomie.

13:36

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR splnilo všetky míľniky v rámci piatej žiadosti o platbu z plánu obnovy. Vyplýva to z materiálu šéfa rezortu Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorý v stredu schválila vláda.

13:36

Vláda na stredajšom rokovaní upravila balík opatrení na konsolidáciu verejných financií, aby viac podporila gastro sektor cez nižšiu daň z pridanej hodnoty (DPH). Táto podpora bude stáť dodatočných 110 miliónov eur, ktoré sa získajú cez vyššiu daň z finančných transakcií a daň z príjmu právnických osôb. Po rokovaní vlády o tom informoval minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

13:33

V súvislosti s plánovaným predložením piatej žiadosti o platbu v rámci plánu obnovy a odolnosti informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR o úspešnom plnení stanovených míľnikov. Rezort predstavil Akčný plán pre vodík v súvislosti s podporou zelenej transformácie v oblasti obnoviteľných zdrojov energie (OZE) a zároveň informoval o uvedení Energetického dátového centra (EDC) do prevádzky a ukončení využívania uhlia v regióne hornej Nitry. Vyplýva to z informatívneho materiálu, ktorý v stredu vzala na vedomie vláda.

13:23

Egypt odmieta akékoľvek snahy o eskaláciu v regióne, uviedol egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí počas stretnutia s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom. Sísí zároveň vyjadril podporu Libanonu po výbuchoch pagerov.

13:21

Grécko plánuje nákup bezpilotných lietadiel Switchblade zo Spojených štátov. Krajina sa zotavuje z desaťročia trvajúcej dlhovej krízy a chce takto posilniť svoje ozbrojené sily, uviedli dva zdroje.

13:19

Portugalským hasičom prídu pomôcť v hasení ničivých lesných požiarov posily zo Španielska a Maroka. Úrady doteraz zmobilizovali viac ako 5000 hasičov. Informoval o tom portugalský úrad civilnej ochrany.

13:15

Ruské služby nevydali žiadne varovanie pred zvýšenými úrovňami radiácie v atmosfére, uviedol Kremeľ. Reagoval tak na vyhlásenie Nórska o zvýšených hodnotách rádioaktívneho cézia (Cs-137) v blízkosti arktickej hranice s Ruskom.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali