Spišiaci opäť uspeli v derby proti Popradu, Žiak: “Vážime si to”

❚❚

Poprad 28. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)

 

Hokejisti Spišskej Novej Vsi predvádzajú v tejto sezóne kvalitné výkony a po 15. kole Tipos extraligy majú na čele tabuľky už sedembodový náskok. Mužstvo Jasona O’Learyho vyhralo v nedeľu na ľade rivala z Popradu 3:1 a druhýkrát v ročníku zvládlo derby. Spišiaci rozhodli o triumfe dvoma gólmi počas 36 sekúnd tretej tretiny. Strelca víťazného presného zásahu Adama Žiaka potešilo, že mužstvo opäť zabralo v závere a otočilo priebeh duelu

Adam Žiak
Na snímke Adam Žiak

“Kamzíci” pritom viedli od 12. minúty, Adam Cracknell našiel počas presilovej hry pred bránou Andrewa Calofa, ktorý prekonal Mareksa Mitensa pomedzi betóny. Domáci výrazne prestrieľali súpera (16:6) v prvej tretine, ale ďalší gól nepridali. “Zápas mal náboj a myslím si, že sa hral vo vysokom tempe. Viedli sme väčšinu zápasu a veľká škoda pre nás, že sme to nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. Podľa mňa to bol dobrý výkon a zaslúžili sme si brať nejaké body,” uviedol obranca domácich Oliver Turan.

.

Popradčania boli blízko k presnému zásahu v úvode druhej časti, ale Cracknellovu strelu brankár Spišiakov vytlačil na ľavú žŕdku a v tretej tretine počas početnej výhody Orrin Centazzo trafil opäť spojnicu. “Samozrejme, že to mrzí. Hlavne, keď sme mali tie šance a mohli sme dostať Spišskú na kolená. Paradoxne, oni potom dali z ničoho tie góly a otočili zápas,” povedal kapitán “kamzíkov”.

Vicemajster mohol vyrovnať už v prostrednom dejstve, ale Juraj Majdan nedokázal pod tlakom súperovho obrancu trafiť odkrytú bránku. Spišiaci však udreli v záverečnej desaťminútovke. Najprv Dante Hannoun prekvapil Filipa Belányiho strelou pomedzi betóny a krátko na to Žiak namieril presne od modrej čiary. “Vedeli sme, že tie tretie tretiny máme dobré a ak budeme hrať dokonca, uvidíme, čo sa stane. Máme výborných fanúšikov, atmosféra je naozaj ako keby sme hrali doma, čiže my si to veľmi vážime a som rád za víťazstvo,” zdôraznil obranca hostí a strelec víťazného gólu.

.

Aktéri z oboch tímov ocenili atmosféru, ktorú vytvorili ich fanúšikovia. Duel sledovalo 3888 divákov, čo bola doterajšia najvyššia návšteva Popradu v tejto sezóne. “Bolo to cítiť. Konečne bol plný zimák a tá atmosféra bola super. Myslím si, že každému sa výborne hrá, keď je toľko ľudí. Podľa mňa to bolo vidno aj na ľade,” skonštatoval Turan. Nadviazal na neho aj hosťujúci Žiak: “Tešíme sa na každý zápas. Samozrejme, to derby je výnimočné. Poprad má výborných fanúšikov, ale tí naši sú niečo extra. My sme veľmi radi za nich a verím, že ich naďalej budeme tešiť našimi výkonmi. Veľa týchto zápasov s Popradom je naozaj ako play off a rozhodujú tam detaily. Bol to vyrovnaný duel, ale my sme za takéto radi.”

Spišská v tejto sezóne prehrala len v Banskej Bystrici a v Bratislave. Celkovo získala 38 zo 45 možných bodov. Na ľade Popradu uspela po takmer dvoch rokoch. “Niektorí chalani tu boli prvýkrát a zažili túto atmosféru prvýkrát. Ale pre nás, čo sme dlhšie v Spišskej, tak si to o to viac vážime, že sa nám to podarilo,” povedal Žiak. Obranca, ktorý má na konte už deväť bodov (3+6) sa vrátil aj ku svoju presnému zásahu: “Viackrát som veril, že sa mi podarí v tomto derby skórovať. Obzvlášť, keď to bude víťazný zápas a podarilo sa to. Som veľmi rád.” Poprad čaká v piatok duel na ľade Košíc, Spišiaci privítajú Zvolen.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:13

Maďarská vláda začala s distribuovaním dotazníka, v ktorom sa občanov pýta na ich názor na ekonomickú neutralitu, trináste mesačné dôchodky, podporu bývania a internátov pre mladých aj otázky migrácie a suverenity. 

12:12

Podľa predbežných výsledkov zverejnených volebnou komisiou vo víkendových voľbách do dolnej komory uzbeckého parlamentu zvíťazila Liberálnodemokratická strana prezidenta Šavkata Mirzijojeva.

12:11

Najmenej 21 ľudí vrátane piatich detí utrpelo zranenia pri ruskom útoku navádzanými bombami na ukrajinské mesto Charkov a jeho okolie, oznámili ukrajinskí predstavitelia.

12:05

Európska centrálna banka sa nepotrebuje príliš ponáhľať s ďalším znižovaním úrokových sadzieb, keďže zamestnanosť v eurozóne je vysoká, reálne mzdy rastú a mäkké pristátie ekonomiky zostáva najpravdepodobnejším scenárom, vyhlásil guvernér belgickej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Pierre Wunsch.

11:39

Klimatická koalícia a Greenpeace Slovensko ostro kritizujú návrh Aktualizácie Integrovaného národného energetického a klimatického plánu na roky 2021-2030, ktorý predložilo Ministerstvo hospodárstva SR do medzirezortného pripomienkového konania. Dokument obsahuje závažné nedostatky v oblasti klimatických cieľov, ktoré ohrozujú budúcnosť Slovenska, fungovanie podnikov, firiem a bežných občanov.

11:07

Britská vládna Labouristická strana suspendovala svojho poslanca po tom, ako sa na internete objavili zábery jeho fyzického útoku proti inému mužovi. 

10:58

Finančná správa pokračuje v procese automatizácie colného konania a od 1. novembra spustí nový automatizovaný systém. Tento systém umožní zjednodušenie postupov a centralizovaného colného konania pri vývoze, úplnú automatizáciu vývozných postupov a výstupných formalít.

10:57

Japonský premiér Šigeru Išiba zostane vo funkcii a nevytvorí “politické vákuum”. Jeho strana prišla v parlamentných voľbách o väčšinu.

Japonský premiér: Zostanem vo funkcii a nedopustím politické vákuum
Na snímke japonský premiér a predseda vládnucej Liberálno-demokratickej strany (LDP) Šigeru Išiba
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali