Šokujúci prípad. Úrady odobrali rodičom dospievajúcu dcéru: Žijeme v spoločnosti, kde vám môžu vziať dieťa len preto, že sa ho snažíte chrániť

❚❚

Bratislava 16. júla 2024 (HSP/ Life Site News / Foto: Pixabay)

 

Švajčiarske úrady odobrali rodičom dcéru na viac ako rok – postavili sa totiž proti jej “zmene pohlavia” a vyhľadali pre svoju dcéru psychiatrickú starostlivosť. Rodičia odmietli dcére podstúpiť liečbu blokátormi puberty a aj snahu školy o jej sociálnu “premenu”. Správu prináša Life Site News

Ilustračné foto

Na švajčiarskych súdoch sa prejednáva kontroverzný prípad. Úrady stíhajú rodičov, ktorí reagovali na psychické problémy svojej dcéry, ktorá vyjadrila “zmätenosť zo svojho pohlavia”. Rodičia jej vyhľadali adekvátnu psychiatrickú starostlivosť namiesto liekov, ktoré majú zastaviť priebeh puberty. Dospievajúca dcéra rodičov žijúcich vo švajčiarskej Ženeve bola na viac ako rok oddelená od svojej rodiny – jej rodičia sa totiž postavili proti jej rodovej “premene”.

.

V obave, že ich dcéra je tlačená do unáhlených a potenciálne nezvratných rozhodnutí, rodičia odmietli “blokátory puberty” a výslovne odmietli pokus školy o jej “sociálnu transformáciu”. Škola však nerešpektovala výslovnú požiadavku rodičov.

Za to, že sa snažili chrániť zdravie a blaho svojej dcéry, teraz čelia právnemu sporu o svoje základné rodičovské práva – starať sa o svoje dieťa, ktoré je v štátnom zariadení nabádané podstúpiť nebezpečné lekárske zásahy na “prechod”, teda na zmenu pohlavia.

.

Z bezpečnostných dôvodov a v záujme ochrany svojich detí rodičia v tomto článku vystupujú anonymne.
Otec sa pre ADF International vyjadril, že je to JEHO dieťa. „ Tento príbeh je skutočnou nočnou morou. Švajčiarske úrady nám vzali naše dieťa, našu dcéru, ktorá má len 16 rokov.

Moja dcéra teraz žije v štátnom zariadení. Náš prístup k nej je regulovaný vládou,“ vysvetlil otec. „Nemôžeme uveriť, že žijeme v spoločnosti, kde vám môžu vziať dieťa len preto, že sa ho snažíte chrániť,“ vyjadrili sa rodičia. „Chceme našu dcéru späť domov. Milujeme ju a chýba nám,“ prosila matka dievčaťa.

Dr. Felix Boellmann, vedúci právnik v prípade za ADF International, povedal: ,,Je to veľmi dôležité. Deti, ktoré zažívajú nepohodlie v súvislosti so svojím biologickým pohlavím, si zaslúžia dôstojné zaobchádzanie a potrebujú súcitnú starostlivosť o duševné zdravie Títo rodičia vynaložili veľké úsilie, aby ju dcére poskytli.“

„Prežívajú najhoršiu nočnú moru každého rodiča. Ich dieťa im bolo odobraté len preto, že sa ho snažili ochrániť pred ujmou,“ pokračuje právnik.

„Dôsledky tejto skutočnosti sú zničujúce nielen pre nich ako rodinu, ale aj pre celú spoločnosť. Žiadna spoločnosť nemôže tvrdiť, že je slobodná, ak rodičia môžu prísť o svoju dcéru len preto, že potvrdili biologickú realitu,“ dodal Boellmann.

.

Rodičia reagovali : „Ako rodičia by sme urobili čokoľvek, aby sme ochránili naše deti pred ujmou. Chceme pre naše deti to najlepšie. Milujeme ich a chceme z nich vychovať čestných, láskavých a sebavedomých dospelých – z našej dcéry aj z nášho syna, každého svojím spôsobom. Ale práve teraz je naša dcéra ešte maloletá a právom patrí do nášho domova, kde jej môžeme pomôcť prekonávať životné problémy spôsobom, ktorý je najlepší pre jej dlhodobé zdravie a šťastie.“

V komentári k prípadu sa vyjadril aj aktivista za rodičovské práva známy ako Billboard Chris: „Žiadne dieťa sa nikdy nenarodilo v “nesprávnom tele”. Ako rodičia máme povinnosť viesť a chrániť svoje deti pri prechádzaní pubertou – odvádzať ich od škodlivých ideológií a umožniť im, aby sa cítili sebaisto vo svojej koži.“

„Tento mrazivý prípad odhaľuje znepokojujúce chápadlá západných orgánov: pošliapavajú zdravie a blaho dieťaťa v záujme ideológie a zostávajú mimo špičkových vedeckých poznatkov – vrátane dôkazov, ktoré priniesla nedávna správa doktorky Cassovej o škodlivom vplyve blokátorov puberty na mladé ženy. Svet by mal spozornieť: správny úsudok je v boji za ochranu detí na celom svete dôležitý,“ dodal.

 

Ideologický “rodový jednorožec”

V roku 2021, po iných problémoch s duševným zdravím, vtedy 13-ročná dievčina povedala rodičom, že svoju “rodovú identitu” pociťuje ako mužskú. Stalo sa tak po pandémii COVID-19, keď trávila značné množstvo času sama vo svojej izbe a na internete.

.

Rodičia vzali svoju dcéru do nemocnice, aby jej pomohli. Po rýchlom 30-minútovom stretnutí s lekármi, na ktorom jej ukázali ideologickú schému , obrázok tzv. “rodového jednorožca”, lekári povedali, že ich dcéra môže prežívať “rodovú dysfóriu”.

“Rodový jednorožec” je kontroverzný diagram založený na falošnom predpoklade, že pohlavie človeka sa môže zmeniť a že jeho pohlavie je založené na jeho pocitoch a vôli, a nie na biologickej realite.

Lekári rodičom povedali, že ich dcéra by mala užívať blokátory puberty, čo rodičia odmietli. Namiesto toho sa rozhodli zabezpečiť pre ňu súkromnú psychiatrickú starostlivosť.

 

Nočná mora

Počas tohto obdobia začala škola proti výslovnej vôli rodičov na ich dcére vykonávať tzv. proces “sociálnej transformácie”. “Sociálna transformácia”, ako sa ukázalo v správe doktorky Cassovej, pripravuje pôdu pre nezvratné fyzické zásahy, ako je používanie blokátorov puberty, hormonálnych liekov na zmenu pohlavia alebo doslova chirurgické zmrzačenie.

Rodičia sa so školou podelili o recenzovanú lekársku a vedeckú literatúru, ktorá vyvoláva vážne obavy v súvislosti so “sociálnym prechodom”. Podelili sa aj o revidované vládne politiky z čoraz väčšieho počtu európskych krajín, ktoré od “rodovo pozitívnej liečby” upúšťajú vzhľadom na rastúci počet dôkazov o jej škodlivosti.

Po námietkach rodičov voči “transformácii” ich dcéry sa škola spojila so štátnou agentúrou na ochranu detí Service de Protection des Mineurs (SPMI) a trans aktivistickou organizáciou Le Refuge, ktorá je financovaná vládou.
Škola následne iniciovala stretnutie s rodičmi, na ktorom boli rodičia obvinení zo zneužívania – v podstate za to, že hľadali alternatívnu starostlivosť pre svoju dcéru. Agentúra na ochranu detí neskôr rodičom povedala : “Jednoducho prijmite, že máte syna”.

Dcéra bola rodičov odobraná v apríli 2023 na základe súdneho rozhodnutia, ktorým bola umiestnená do štátom financovaného zariadenia pre mládež. Trans aktivistická organizácia a Agentúra na ochranu detí sa dievča snažili presvedčiť, že odborník na duševné zdravie, ktorého jej rodičia poskytli, je “transfób”, t.j. že je proti jej presvedčeniu o pohlaví.

Keďže súd preniesol právomoc nad tým, ktorých lekárov navštevuje, na štát, bolo jej umožnené ukončiť starostlivosť u tohto psychiatra. Štát jej tiež umožnil, že môže pokračovať v lekárskych zákrokoch na fyzickú “transformáciu”.

Právnu námietku podporila organizácia ADF International, Alliance Defending Freedom.
Rodičia sa v námietke odvolávajú proti súdnemu príkazu vydanému 28. februára 2024 na odovzdanie dokumentov. Na základe tohto rozhodnutia majú rodičia vydať doklady , ktoré by ich dcére umožnili požiadať o formálnu zmenu “zákonného pohlavia” v občianskom registri, (čiže zo žena na muž). Rodičia v súčasnosti čakajú na rozhodnutie o svojom odvolaní vo veci dokumentov.

.

Rodičia sa snažia zastaviť “právnu transformáciu” svojej dcéry. Tým by sa totiž otvorila cesta k vykonaniu nezvratných lekárskych zásahov, ako je používanie hormónov na zmenu pohlavia a chirurgické zákroky na zmrzačenie tela, ktoré by mali vážne dôsledky na jej zdravie.

Amy Gallagherová, zdravotná sestra, ktorá zažalovala britskú kliniku Tavistock, ktorá je priekopníkom v poskytovaní takejto liečby, povedala: „Tento prípad je desivý. Týmto rodičom štát, ktorý je v zajatí rodovej ideológie, vzal ich dieťa. Verím a dúfam, že rodičia s podporou ADF International presvedčia právne orgány vo Švajčiarsku, že toto nie je správna cesta a dieťa sa rýchlo vráti naspäť k svojim rodičom. Švajčiarske orgány by mali vziať do úvahy výsledky doktorky Cassovej a čoraz častejší názor, že potvrdenie transrodovosti je nebezpečné. Dúfajme, že Európa bude nasledovať NHS England (štátna zdravotnícka organizácia v Anglicdku) a bude presadzovať dôležitosť dôkazovej základne pre liečbu detí, ktoré prežívajú utrpenie v súvislosti s ich biologickým pohlavím.“

Aktivistka za práva žien Kellie-Jay Keenová prípad vidí ako “globálnu snahu zničiť rodiny a prístup k našim deťom. Vymazávanie ženského jazyka, najmä v súvislosti s materstvom, je toho súčasťou”.
Ďalej dodala: “V tejto súvislosti je potrebné zdôrazniť, že matky sú ochrankyňami detí, otcovia sú ochrancami rodín. Štát nepozná a nemiluje naše deti lepšie ako ich rodičia.

Podobné príbehy, kedy deti rodičom uniesol štát, boli zaznamenané v Kanade, USA, Austrálii a predpokladám, že mnohé z prípadov zostali nezverejnené aj inde. Už nejaký čas bijem na poplach v súvislosti s týmto prekročením právomocí. Treba sa pýtať, kto to presadzuje a prečo to môže robiť. Nič, na čo som prišla, nie je iné ako zlomyseľné.

Rodičia nesmú zaspať, nesmú sa vzdať našej najdôležitejšej povinnosti – ochrany našich detí. Dôverujte svojim inštinktom a porozprávajte sa so svojimi deťmi,“ dodala Keenová.

.

 

 

Podľa medzinárodného práva dieťa nesmie byt oddelené od rodičov proti ich vôli, s výnimkou prípadov zneužívania

Advokát Dr. Boellmann uvádza: „Švajčiarske úrady tým, že oddelili toto dievčatko od rodičov, jednoznačne porušili medzinárodné a vnútroštátne právo. Títo rodičia sa nielenže nedopustili žiadneho priestupku, ale úrady im musia bezpodmienečne vrátiť domov ich dieťa ! Rodičia nie sú povinní súhlasiť s požiadavkami úradu, aby povolil vykonať na ich dieťati nebezpečné lekárske zákroky. Okrem toho majú nielen právo ale hlavne povinnosť chrániť svoju dcéru pred škodami spôsobenými touto ideológiou.“

„Švajčiarsko musí okamžite konať, aby sa toto dieťa vrátilo k rodičom a aby sa vyriešilo hrozné prekročenie právomocí zo strany školy, nemocnice a orgánu sociálnoprávnej ochrany detí, ktoré umožnili, aby sa tento scenár nočnej mory odohral,“ dodal Boellmann.

Steven Edginton, novinár z GB News, ktorý informoval o progresívnej ideológii v britskej štátnej správe vrátane ideológie transrodových osôb, sa k téme vyjadril nasledovne : „Je poburujúce, že švajčiarska vláda rozdelila dieťa a jeho rodičov, pretože tí nesúhlasili s jeho želaním “zmeniť sa”. Deti s duševnými problémami si zaslúžia lásku a podporu zo strany rodičov, nie “potvrdenie” zo strany štátu, ktoré potvrdzuje ich mylné presvedčenie, že môžu zmeniť pohlavie pomocou blokátorov puberty, ktoré im zmenia život, a dokonca aj povolením chirurgického zákroku.“

.

„Autorita rodičov musí mať prednosť pred autoritou štátu nad ich vlastnými deťmi, inak žijeme v skutočne veľmi chorej spoločnosti. Je morálne odporné, že švajčiarske orgány útočia na rodičovské práva a vnucujú deťom trans ideológiu,“ uzavrel Edginton.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:23

Prebytok bežného účtu platobnej bilancie eurozóny zaznamenal po júnovom výraznom raste v mesiaci júl prudký pokles. Ten predstavoval 11 miliárd eur. Informovala o tom vo štvrtok Európska centrálna banka (ECB).

14:21

Maďarsko nezaplatí pokutu uloženú Súdnym dvorom EÚ (SDEÚ) za porušenie úniových azylových pravidiel. Budapešť začala rokovania o implementácii uvedeného rozsudku s cieľom, aby pokuta vo výške jeden milión eur denne bola zrušená. Podľa webového portálu magyarhirlap.hu to uviedol vo štvrtok v Štrasburgu maďarský minister zodpovedný za európske záležitosti János Bóka.

14:19

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) vo štvrtok vyzvali na zrušenie obmedzení, ktoré Ukrajine bránia používať západné zbraňové systémy proti legitímnym vojenským cieľom v Rusku. V schválenom uznesení sa uvádza, že Ukrajina si bez zrušenie obmedzení nemôže naplno uplatniť právo na sebaobranu a musí čeliť útokom na svojich obyvateľov a infraštruktúru. Za uznesie hlasovalo 425 poslancov, 131 bolo proti a 63 sa hlasovania zdržalo.

14:07

Európsky parlament (EP) vo štvrtok v Štrasburgu schválil uznesenie o ničivých povodniach v strednej a východnej Európe. Europoslanci v ňom vyjadrujú nespokojnosť s nedávnymi rozpočtovými škrtmi v oblasti mechanizmu civilnej ochrany EÚ a z dlhodobého hľadiska vyzývajú na väčšie investície Únie do regionálnej a miestnej odolnosti.

14:05

Bulharské úrady budú preverovať medializované prepojenie medzi firmou registrovanou v Bulharsku a predajom pejdžrov pre libanonskú proiránsku skupinu Hizballáh. Tento týždeň vybuchovali pri koordinovanom útoku v Libanone i v Sýrii a zabili mnoho ľudí.

13:37

Iba dva členské štáty Európskej únie (EÚ), Malta a Dánsko, predložia Európskej komisii (EK) svoje plány na zníženie dlhu v pôvodne stanovenom termíne do 20. septembra. Väčšina ostatných vlád plánuje správy predložiť v októbri a niektoré aj neskôr.

13:37

Investičný zámer Industrial park v Šuranoch prísne dodržiava všetky regulačné normy a prechádza dôkladnými kontrolami na národnej aj európskej úrovni. Uvádza sa to v stanovisku firmy GIB EnergyX Slovakia, ktorá chce v Šuranoch vybudovať závod na výrobu batériových článkov.

13:36

Za jazdu po slovenských diaľniciach a vymedzených úsekoch ciest prvej triedy dopravcovia v auguste uhradili 19,81 milióna eur. Od začiatku tohto roka sa na mýte vybralo približne 170 miliónov eur. V auguste bolo spracovaných celkom 45 miliónov mýtnych transakcií. Vo štvrtok o tom informoval hovorca spoločnosti SkyToll Miroslav Beneš.

13:34

Predseda výboru pre obchod Európskeho parlamentu vyjadril nádej, že napätie v spore o čínske elektromobily sa čoskoro zmierni. “Dúfam, že návšteva prispeje k zmierneniu situácie,” uviedol Bernd Lange s odkazom na čínskeho ministra obchodu Wang Wen-tchaa, ktorý má vo štvrtok na programe rokovania s podpredsedom Európskej komisie (EK) a eurokomisárom pre obchod Valdisom Dombrovskisom. Na rozdiel od USA sa EÚ nesnaží vylúčiť zo svojho trhu čínske elektromobily ako také, ale má záujem nájsť spolu s Čínou riešenie, povedal Lange.

13:33

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová navštívi v piatok Kyjev a stretne sa s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Šéfka EK vo štvrtok oznámila, že chce v Kyjeve rokovať o pomoci pred nadchádzajúcou zimou.

13:29

Libanonské úrady civilného letectva zakázali pejdžre a vysielačky vo všetkých lietadlách odlietajúcich z medzinárodného letiska Rafíka Harírího v Bejrúte.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali