Šofér havarovaného autobusu je stále v kritickom stave

Šofér havarovaného autobusu je stále v kritickom stave

Prešov 2. februára 2015 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Šofér autobusu je momentálne je muž v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii

Šofér z autobusu, ktorý mal nehodu v sobotu (31.1.) skoro ráno na diaľničnom zjazde pri Spišskom Štvrtku, je stále v kritickom stave. O nehode sme vás informovali tu.

Reklama
Na snímke havarovaný český linkový autobus

Ako TASR potvrdila hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková, momentálne je muž v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii. Naďalej je v kritickom stave. Utrpel závažné poranenia dolnej časti tela a v nedeľu (1.2.) absolvoval niekoľkohodinový operačný výkon. Leží na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny FNsP v Prešove, kam ho previezli z popradskej nemocnice.

Český linkový autobus havaroval v sobotu ráno, krátko po 4.00 h na výjazde z diaľnice D1 pri Jánovciach v okrese Poprad, keď počas snehovej kalamity zišiel z cesty a narazil do stĺpa. Autobus na pravidelnej linke Praha – Užhorod viezol 42 pasažierov. Dve cestujúce – Češka a Ukrajinka – nehodu neprežili. Záchranná zdravotná služba na mieste ošetrila a rozviezla do nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi 31 zranených ľudí.

Reklama

 

V miestnych nemocniciach ostáva po nehode autobusu 11 ľudí

Päť pacientov, ktorí utrpeli v sobotu (31.1.) v skorých ranných hodinách zranenia pri nehode linkového autobusu pri zjazde z diaľnice D1 pri Spišskom Štvrtku, je naďalej v opatere lekárov popradskej nemocnice. Hovorkyňa Nemocnice Poprad, a. s., Sylvia Galajda TASR potvrdila, že všetci pokračujú v liečbe.

Bližšie informácie k ich zdravotnému stavu poskytnúť nemôže, nakoľko pacienti nedali súhlas so zverejnením. Do Popradu previezli v sobotu šesť najťažšie zranených cestujúcich, pričom najhoršie bol na tom vodič. Toho v nedeľu (1.2.) previezli do nemocnice v Prešove.

Šiesti pacienti ostávajú hospitalizovaní aj na chirurgickom oddelení v levočskej nemocnici. “Pacienti sú mimo ohrozenia života, v podstate sa oproti nedele (1.2.) nič nezmenilo, je možné, že budú v najbližších dňoch preložení na iné pracovisko, ale nechceme ešte predbiehať,” priblížila situáciu v Nemocnici s poliklinikou Levoča, a. s., hovorkyňa spoločnosti Agel SK Marta Csergeová. Jednu pacientku v sobotu prepustili z Levoče na vlastnú žiadosť.

Reklama

V Spišskej Novej Vsi zostávajú po nehode hospitalizovaní ešte dvaja pacienti. Hovorca Sveta zdravia, a. s., Tomáš Král pre TASR uviedol, že jedna Češka má zlomenú kľúčnu kosť a tiež dolnú končatinu, je pravdepodobné, že v utorok 3. februára, prípadne v stredu 4. februára ju z nemocnice prepustia. “U nás ostáva aj jeden Ukrajinec, ktorý má početné zlomeniny hrudnej časti, leží naďalej na jednotke intenzívnej starostlivosti chirurgického oddelenia, jeho stav je stabilizovaný a je možné, že jeho hospitalizácia bude ukončená v závere týždňa,” doplnil Král.

Pri nehode linkového autobusu smerujúceho z Prahy do Užhorodu utrpelo zranenia v sobotu ráno, krátko po 4. hodine celkom 31 ľudí. Dve cestujúce, jedna z Ukrajiny a jedna z Českej republiky, zraneniam podľahli na mieste nehody. Autobus zišiel z cesty pri zjazde z diaľnice D1 pri Spišskom Štvrtku, kde narazil do betónovej konštrukcie. Okolnosti vzniku nehody sú zatiaľ v štádiu vyšetrovania.

ml

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali