Sobolenkovej štart nie je istý: “Nie som stopercentne fit”

Sobolenkovej štart nie je istý: “Nie som stopercentne fit”

Londýn 29. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Andy Wong)

 

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková si nie je istá svojím štartom v úvodnom zápase grandslamového Wimbledonu. Dôvodom je pretrvávajúce zranenie ramena

Arina Sobolenková
Na snímke Arina Sobolenková

Sobolenková musela pred týždňom skrečovať štvrťfinálový duel na turnaji WTA v Berlíne proti neskoršej finalistke Ruske Anna Kalinskej. V stretnutí 1. kola sa má v All England Clube predstaviť v pondelok proti Američanke Emine Bektasovej.

Reklama

“Momentálne nie som stopercentne fit. S mojím tímom robíme všetko, čo je v našich silách, aby som si bola istá, že na Wimbledone budem môcť odohrať svoj prvý zápas,” uviedla úradujúca šampiónka Australian Open a priznala, že existuje aj možnosť, že na zápas nenastúpi.

Dvadsaťšesťročnú Bielorusku trápi ojedinelé zranenie.

Reklama

“Lekári mi povedali, že som iba druhá alebo tretia tenistka, ktorá si poranila ramenný sval. Je to naozaj špecifické a zriedkavé zranenie,” citovala Sobolenkovú agentúra AFP.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:53

Súčasný mauritánsky prezident Muhammad Gazwání zvíťazil v sobotných prezidentských voľbách so ziskom 56 percent hlasov, oznámila v pondelok volebná komisia.

18:36

Snahy o démonizáciu krajne pravicových voličov strácajú účinok. Vyhlásila to v pondelok talianska premiérka Giorgia Meloniová po víťazstve krajne pravicového Národného združenia (RN) v prvom kole predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku.

18:32

Občania EÚ, ktorí chcú pracovať alebo založiť si podnik v inom členskom štáte, sa ešte stále stretávajú s mnohými prekážkami a uznávanie odborných kvalifikácií nie je jednoduchá záležitosť. Vyplýva to z pondelňajšej správy Európskeho dvora audítorov (EDA).

18:31

Zložky českého Integrovaného záchranného systému (IZS) trénovali v pondelok v Poslaneckej snemovni zásah proti aktívnemu útočníkovi. Na cvičení sa zúčastnili aj niektorí zamestnanci snemovne a poslanci. Podľa predsedu bezpečnostného výboru Pavla Žáčka cvičenie odhalilo, že snemovňa nie je dostatočne chránená a na niektorých miestach chýbajú kamery.

18:30

Opozičné Progresívne Slovensko (PS) pri rozhodnutí Európskej komisie (EK) odblokovať zastavenú platbu z plánu obnovy pripomína obrovský časový sklz, v ktorom sa Slovensko nachádza. Štvrtú platbu dostala súčasná vláda od tej úradníckej na zlatom podnose, a zablokovaná bola len pre ich kroky. Vyhlásil to poslanec Národnej rady (NR) SR Štefan Kišš (PS) v reakcii na oznámenie, že EK schválila Slovensku v rámci plánu obnovy už štvrtú platbu.

18:13

NATO opätovne nasadilo do vzdušného priestoru Poľska lietadlá výstražného a riadiaceho systému (AWACS), aby monitorovali oblohu nad Ukrajinou.

18:01

Americký Najvyšší súd v pondelok rozhodol, že Donald Trump má ako bývalý prezident určitú imunitu voči trestnému stíhaniu. Môže to oddialiť jeho súdny proces v prípade obvinenie zo sprisahania s cieľom zvrátiť výsledky prezidentských volieb v roku 2020.

17:46

Medzinárodná telekomunikačná únia (ITU) v pondelok odsúdila sériu ruských zásahov do satelitných systémov európskych krajín. Zároveň požiadala Moskvu, aby svoje konanie zastavila a incidenty prešetrila.

17:32

Na 22 stúpol počet obetí júnových koordinovaných útokov ozbrojencov v ruskom Dagestane, oznámil v pondelok najvyšší predstaviteľ Dagestanskej republiky Sergej Melikov.

17:28

Poľsko prevzalo v pondelok po Českej republike ročné predsedníctvo vo Vyšehradskej štvorke (V4).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Veľký Kolpašský tajch, ktorý návštevníci využívajú na kúpanie, opaľovanie a trávenie voľného času v obci Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica

Autor: TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali