Sobolenková tretíkrát v rade vyhrala turnaj WTA vo Wu-chane, má 17. titul

❚❚

Wu-chan 13. októbra (TASR/HSP/Foto:TASR/Sin-chua-Du Zixuan)

 

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa stala víťazkou dvojhry na turnaji WTA 1000 v čínskom Wu-chane. V pozícii nasadenej jednotky zdolala päťku “pavúka” domácu Číňanku Čeng Čchin-wen po trojsetovom boji 6:3, 5:7, 6:3. Pre svetovú dvojku to bol štvrtý turnajový triumf v sezóne a sedemnásty v kariére

Arina Sobolenková
Na snímke bieloruská tenistka Arina Sobolenková

Sobolenková v tomto roku vyhrala grandslamové turnaje Australian Open a US Open, Cincinnati a v nedeľu skompletizovala triple (predtým 2018 a 2019) vo Wu-chane. Na tomto turnaji si udržala neporaziteľnosť a vylepšila si bilanciu na 17:0. Dvadsaťšesťročná tenistka urobila významný krok k zosadeniu Poľky Igy Swiatekovej z čela rebríčka. V online rankingu na ňu stráca už len 69 bodov.

.

Bieloruska uspela aj v štvrtom vzájomnom zápase proti Čeng Čchin-wen. Úradujúca olympijská šampiónka prvýkrát získala proti Sobolenkovej set. Pre Číňanku to bolo prvé finále na turnaji WTA 1000, predtým bola najďalej štyrikrát vo štvrťfinále.

Dvojhra – finále:
Arina Sobolenková (Biel.-1) – Čeng Čchin-wen (Čína-5) 6:3, 5:7, 6:3

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:08

Generálny riaditeľ leteckej spoločnosti Lufthansa Carsten Spohr očakáva ďalšie znižovanie letových poriadkov v Nemecku. Obáva sa, že by to mohlo poškodiť príťažlivosť krajiny pre zahraničných investorov. Uviedol to pre noviny Bild am Sonntag. TASR o tom informuje na základe správy DPA.

Najväčšia európska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair a dcérska spoločnosť Lufthansy Eurowings nedávno zrušili množstvo letov pre vysoké náklady na nemeckých letiskách.

15:43

Celkový predaj áut v Číne aj v septembri klesol, ale len mierne, menej ako v predchádzajúcom mesiaci. A predaj osobných vozidiel sa zvýšil, vďaka vládnym dotáciám na podporu tohto odvetvia. TASR o tom informuje na základe správ Bloomerg a Reuters.

Za prvých deväť mesiacov roka vzrástol celkový predaj vozidiel v Číne o 2,4 % na 21,57 milióna kusov, pričom v prípade osobných áut sa zvýšil o 1,9 %.

15:42

Izraelská armáda v nedeľu vyzvala obyvateľov viac než 20 dedín na juhu Libanonu, aby sa evakuovali zo svojich domov. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Libanonský premiér Nadžíb Míkátí v nedeľu odsúdil výzvu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua adresovanú generálnemu tajomníkovi OSN Antóniovi Guterresovi, aby stiahol príslušníkov mierových síl OSN (UNIFIL) z libanonskej strany hranice, kde sa zintenzívnili boje medzi izraelskými vojakmi a Hizballáhom.

15:39

Obyvatelia palestínskej utečeneckej štvrte Džabalíja v Pásme Gazy hlásili v nedeľu pokračujúce izraelské útoky. V oblasti bolo podľa nich počut opakované explózie a nízko letiace drony, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Izraelská armáda prostredníctvom jedného zo svojich hovorcov uviedla, že tieto tvrdenia preveruje.

15:36

Pápež František požiadal v nedeľu o “rešpektovanie” príslušníkov mierových síl OSN v Libanone, ktorí obvinili izraelskú armádu z úmyselnej paľby na ich pozície. TASR informuje podľa agentúry AFP.

“Som blízko všetkým zainteresovaným ľuďom, Palestíne, Izraelu, Libanonu, kde žiadam, aby mierové jednotky OSN boli rešpektované,” uviedol František vo Vatikáne.

Mierová misia OSN v Libanone (UNIFIL) predtým uviedla, že jej jednotky sa opakovane dostali pod paľbu v libanonskom meste Nakúra, kde sa nachádza ich hlavné sídlo, ako aj na ďalších pozíciách, pripomína AFP.

13:45

Slovenská reprezentantka v karate Nina Kvasnicová získala bronzovú medailu na juniorských MS v kumite nad 55 kg. V nedeľnom zápase v talianskych Benátkach zvíťazila nad Bellou Samaševovou z Kazachstanu 4:1.

13:38

Irán odsúdil nové sankcie, ktoré plánuje zaviesť Európska únia v reakcii na údajnú dodávku iránskych balistických rakiet do Ruska. V nedeľu to na sociálnej sieti X uviedol iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí. TASR informuje podľa agentúry Reuters a príspevkov na X.

Iránsky minister zahraničných vecí priletel do Bejrútu
Na snímke iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vojaci počas festivalu Rímske hry v bratislavských Rusovciach

Autor: TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Valihora

Zdeno Drdol

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali