Smrteľné hriechy kňazov podľa Denníka N. Otec Urbančok vyvracia klamstvá

❚❚

Bratislava 8. septembra 2023 (HSP/Facebook/Foto:Facebook)

 

Liberálna propaganda na čele s Denníkom N, len dokazuje, že v rámci progresívnej ideológie sa nepripúšťa žiadna diskusia, iba jedna pravda. Nehovoriac o dvojakom metre, keď na jednej strane vyzdvihuje správne programovo orientovaných cirkevných predstaviteľov, na druhej strane kritizuje kňazov, ktorí posudzujú veci racionálne a v kontexte súčasného vývoja v spoločnosti

Ľubomír Urbančok
na snímke kňaz Ľubomír Urbančok

Takže zatiaľ čo Anna Polcková môže obhajovať LGBT ideológiu a Róbert Bezák chváliť prezidentku Zuzanu Čaputovú, kňazi ako Ľubomír Urbančok, Martin Šafárik, Marián Kuffa, alebo arcibiskup Ján Orosch páchajú podľa liberálnych médií pomaly “smrteľný hriech,” ak sa odvážia vyjadriť iný názor, než je oficiálna propaganda, ktorú tieto médiá pretláčajú.

.

Pritom ich obviňujú z takých vecí, ako napríklad, že si dovolia obhajovať tradície a kresťanstvo. Či pochvália tých, ktorí vystupujú proti Istanbulskému dohovoru a rodovej ideológii. “Absolútna katastrofa” je keď žiadajú prísnejší interrupčný zákon, obmedzenie sexuálnej výchovy v školách či nedeľnej práce a zákaz registrovaných partnerstiev. Alebo sa im nepáči násilné vnucovanie propagandy, prakticky už vo všetkých inštitúciách, vrátane Slovenskej národnej galérie a Divadla P. O. Hviezdoslava.

No je to skutočný problém, keď sa namiesto KDH objaví niekto, kto sa naozaj zastáva tradičných hodnôt a viery.

.

 

Denník N potvrdil, že sú klamári

Denník N v rámci svojho ohovárania, pridáva aj tvrdenie, že chcel urobiť reportáž z kňazom Ľubomírom Urbančokom a ten to údajne odmietol.

Otec Urbančok na to reagoval vyhlásením. “Denník N zverejnili článok v ktorom tvrdia, že som im odmietol dať rozhovor. Pravda je taká, mám ju vydokladovanú v e-mailoch, že som povedal že vzhľadom na množstvo povinnosti a ciest ktoré mám, bude možný rozhovor len koncom októbra, začiatkom novembra. Zároveň som dodal, že by sa mohol rozhovor týkať života kňaza a otázok viery nie politiky. Oni zato napísali predvolebný článok kde sa snažia Cirkev vykresliť v negatívnom svetle a útočia na otca arcibiskupa a ďalších biskupov. Len potvrdili že sú manipulátori a klamári pričom sa snažia oni byť tými, ktorí označia iných titulom – dezinformátori. Tejto progresívnej propagande a ich roztlieskavačom sa musí Slovensko vzoprieť!”

 

Čo im vyčítajú?

Denník N postupne vyzdvihol čo sa mu nepáči na jednotlivých cirkevných osobnostiach.

.

Pri Ľubomírovi Urbančokovi to bola veta: “Ľavicová a liberálna propaganda sa nám snaží ukázať, že tu nepotrebujeme kresťanstvo, nepotrebujeme naše tradície, naše hodnoty. A je najvyšší čas, aby sme sa vzopreli týmto nezmyslom a načerpali silu z pôsobenia svätého Cyrila a Metoda.”

Marián Kuffa sa “previnil” keď pri preberaní Ceny Jozefa Miloslava Hurbana povedal, že si nesmierne váži Roberta Fica (Smer), Andreja Danka (SNS) a Borisa Kollára (Sme rodina) za to, že vystupujú proti Istanbulskému dohovoru a “gender ideológii.“

Arcibiskup Ján Orosch si zasa pred prezidentskými voľbami v roku 2019 dovolil v kázni varovať pred voľbou Zuzany Čaputovej, ktorá bola v tom čase podpredsedníčkou Progresívneho Slovenska. Uviedol, že každý, kto podporuje kandidáta ultraliberálnej strany, dopúšťa sa ťažkého hriechu.

Martin Šafárik pre zmenu reagoval na nový reklamný plagát bratislavského Divadla P. O. Hviezdoslava. Zástup ľudí má na ňom nad hlavou dúhovú vlajku, ukrajinskú vlajku a zástavu s prečiarknutým dvojkrížom. Šafárik označil DPOH za “mentálnu stoku“ a “pomník slovenskej kultúry“. Dodal, že ide o “Výsledok progresívne vedenej Bratislavy. Čistá degradácia kultúry! Ešte nech sa nám táto banda hlupákov dostane do parlamentu a do roka zvesia slovenské vlajky aj v školách.”

Kritizoval aj zapojenie sa Slovenskej národnej galérie do kampane Dúhový PRIDE.”Kreativita sa dnes pre mnohých rovná farebná vlajočka. Nemusí kompozične, kresliarsky či obsahovo spĺňať isté kvality. Stačí tam dať trošku propagandy a hotovo. Umelec je na svete aj s masívnou podporou médií či rovno kancelárie p. Z. Č.“

.

Denník N spomenul aj vyhlásenie biskupov z roku 2020, v ktorom o sa uvádza: “Sme znechutení z podvodov a korupcie. Z materiálnej aj morálnej. Nestrácajme však nádej! Je vážnym zlom podvádzať, keď ide o majetok. Nemenej vážnym, keď ide o človeka, muža a ženu stvorených na Boží obraz. Neustúpme preto nepoctivosti ani novým ideológiám. Nenechajme sa strhnúť heslami, ktoré hrajú na emócie. Odolajme sloganom, ktoré vyvolávajú pocity ohrozenia. Zachovajme si pokoj a zdravý rozum. Na tých, ktorí podnecujú nepriateľstvo, si dajme pozor. Rýchle a radikálne riešenia sú príťažlivé, no reálny život je zložitejší. Sme pútnici a cesta je náročná.”

 

Tí dobrí

Na druhej strane majú plnú podporu liberálnych médií farárka Anna Polcková, alebo emeritný arcibiskup Róbert Bezák.

Známa farárka v minulosti vystúpila na Dúhovom Pride v Bratislave a napríklad uviedla, že Ježiš by dnes mohol prísť ako gay.

A Bezák vyjadril v apríli podporu prezidentky Zuzany Čaputovej (predtým než sa rozhodla nekandidovať) pri jej opätovnej prezidentskej kandidatúre. Spolu s Progresívnym Slovenskom.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:23

Počas ruského raketového útoku na ukrajinské mesto Záporožie v pondelok utrpeli zranenia najmenej dve osoby a bola poškodená kritická infraštruktúra. V nedeľu neskoro večer po prechádzajúcich úderoch Moskvy tamojšie úrady zaznamenali 21 zranených.

20:21

Spojené štáty sa snažia upokojiť situáciu v Libanone po izraelských útokoch na ciele hnutia Hizballáh, ktoré si vyžiadali najmenej 274 obetí. Uviedol to v pondelok prezident USA Joe Biden.

20:20

To, čo aktuálne robí Izrael, je podľa českého prezidenta Petra Pavla predovšetkým sebaobrana. Hoci sa niektoré kroky izraelského premiéra Benjamina Netanjahua môžu zdať sporné, nemalo by to ovplyvniť vzťah ČR a Izraela. Povedal to počas pracovnej cesty v New Yorku, kde sa zúčastňuje na 79. Valnom zhromaždení OSN.

20:17

Šéfovia agrorezortov členských krajín EÚ sa v pondelok v Bruseli počas neformálneho pracovného obeda zaoberali aj závermi strategického dialógu o budúcnosti poľnohospodárstva EÚ. Pre TASR to potvrdil minister pôdohospodárstva SR Richard Takáč (Smer-SD) po zasadnutí Rady EÚ pre poľnohospodárstvo a rybolov.

20:16

Ceny ropy v pondelok večer klesli. Trhy tak zareagovali na slabý výhľad dopytu po palivách a potenciálne zmiernenie konfliktu medzi Iránom a Izraelom.

20:14

Súčasťou pondelňajších diskusií Rady Európskej únie (EÚ) pre poľnohospodárstvo a rybolov v Bruseli bola aj situácia na trhu s poľnohospodárskymi produktmi a dovoz niektorých agrokomodít z Ukrajiny. Pre TASR to uviedol minister pôdohospodárstva SR Richard Takáč (Smer-SD).

20:13

Súčasná stratégia podpory EÚ pre ekologické poľnohospodárstvo má veľké nedostatky a pre odvetvie ekologickej poľnohospodárskej výroby po roku 2030 neexistuje žiadna vízia ani ciele. Uviedol to v pondelňajšej správe Európsky dvor audítorov (EDA).

20:11

Pri príležitosti Národného dňa colníkov 2024 udelil prezident finančnej správy Jozef Kiss 44 zlatých a strieborných medailí za vzornú službu. Jednu z týchto medailí získal Američan, informovala o tom v pondelok finančná správa (FS).

20:10

O havarijnom stave mostu v Kremničke vedeli kompetentní celé roky, napriek tomu nič nespravili. V podobnom stave sú desiatky mostov na Slovensku. Nie je otázkou či, ale kde sa situácia zopakuje. Uviedol to expert opozičného Progresívneho Slovenska (PS) na dopravu Martin Pekár.

20:08

Slovensko sa snaží za pomoci Európskej komisie (EK) dočerpať milióny eur pre agrosektor z minulého programovacieho obdobia. Povedal to v pondelok pre TASR minister pôdohospodárstva SR Richard Takáč (Smer-SD) po zasadnutí Rady EÚ pre poľnohospodárstvo a rybolov v Bruseli.

19:36

Poprední predstavitelia Organizácie Spojených národov (OSN) v pondelok žiadali ukončenie ľudského utrpenia a humanitárnej katastrofy v Pásme Gazy.

19:35

Minister zahraničných vecí Ukrajiny Andrij Sybiha pricestuje na budúci týždeň do Budapešti. Pre server index.hu to uviedol v pondelok v New Yorku šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

19:33

Izrael uskutočnil v pondelok večer útok v južnej časti libanonskej metropoly Bejrút, ktorého cieľom bol jeden z popredných predstaviteľov hnutia Hizballáh Alí Karakí, uviedol zdroj blízky hnutiu.

19:22

Zelenskyj sa v New Yorku stretol s nemeckým kancelárom Scholzom.

Podrobnosti o stretnutí zatiaľ neboli oznámené.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke transparent s plodom dieťaťa a nápisom Dar, nie tovar držia účastníci počas Národného pochodu za život

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

Tibor Danáč

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali