SMER podal trestné oznámenie na Jaroslava Naďa

❚❚

Bratislava 27. septembra 2024 (HSP/Foto:Screenshot Youtube)

 

Poslanci za stranu SMER – slovenská sociálna demokracia na tlačovej besede symbolizovali konsolidáciu verejných financií. Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Tibor Gašpar uviedol, že predseda bývalej OĽaNO Matovič v pléne NR SR vystúpil s „príhovorom“, ako chce súčasná vláda konsolidovať verejné financie. Očakávalo sa síce, že vystúpi, ako sám narábal s verejnými financiami ako predseda vlády, či ako minister financií

smer
Záber z tlačovky

Poslanci za stranu SMER – slovenská sociálna demokracia na tlačovej besede symbolizovali konsolidáciu verejných financií. Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Tibor Gašpar uviedol, že predseda bývalej OĽaNO Matovič v pléne NR SR vystúpil s „príhovorom“, ako chce súčasná vláda konsolidovať verejné financie. Očakávalo sa síce, že vystúpi, ako sám narábal s verejnými financiami ako predseda vlády, či ako minister financií.

.

„To, že nevie hospodáriť už všetci vieme, no opäť zopakoval niekoľkokrát, že politická strana SMER vraj rozkradla 30 miliárd zrejme nejakých fiktívnych, ktoré lietajú vo vzduchu a o ktorých nikto nič nevie. Keď tri roky vlastnil políciu s ministrom vnútra Mikulcom, s čurillovcami, so špeciálnou prokuratúrou, mal možnosť dokázať, kde tých 30 miliárd je, o ktorých neustále hovorí a opakuje vo vzťahu k verejným financiám. Ja však s istotou viem povedať, že tu máme vyše 24 miliárd dlh, ktorý vznikol v rokoch 20 – 23, počas jeho bačovania vo vedení štátu.“ T. Gašpar zdôraznil, že nie fiktívnych 30 miliárd, ktoré mal ukradnúť SMER, ale reálnych 24 milárd je vizitka Matoviča.

Ten však mal okolo seba spolupáchateľov tohto dlhu, ľudí, ktorí sa na rôznych ministerstvách na tomto podieľali a kryli to. Podpredseda NR SR Gašpar hovoril o tom, čo v poslednej dobe uniklo na verejnosť, a to o bývalom min obrany Naďovi. Na ministerstve obrany totiž došlo k poisťovaniu štátneho majetku, na ktorom sa mal nabaliť práve J. Naď.

.

Poslanec Richard Glück potvrdil, že v rokoch 2020 – 2023 boli verejné financie drancované nevídaným spôsobom. 24 miliárd za tri roky. K J. Naďovi sa pýta, odkiaľ má peniaze na to, aby chodil po Slovensku a robil si kampaň. Nedávno vyšla informácia, že informátor s krycím menom „Myš“ mal poskytnúť vyšetrovateľom informáciu o tom, že osobe Jaroslav Naď, ako bývalému ministrovi obrany mal dať istý pán Guláš zo spoločnosti Respect Slovakia úplatok. „Inžinier Guláš osobe Jaroslav Naď odovzdal úplatok vo výške tri milióny eur za poistenie štátneho majetku,“ citoval. Je preukázané, že táto spoločnosť je jednou zo spoločností, ktorá mala sprostredkovať rôzne poistné zmluvy na ministerstve obrany vo výške približne 8,5 milióna eur v čase J. Naďa.

Tieto informácie sú na ministerstve vnútra známe od novembra 2023. No na tomto ministerstve na každom pracovisku sú však stále „pozostatky“ čurillovcov a vybavujú podnety spôsobom, že ich odmietajú bez akéhokoľvek ďalšieho preverovania. Je teda podozrenie, že aj v tomto prípade ide iba o formálne preverenie a nakoľko sa verejnosť nepýta, vec je uprataná pod koberec. Očtk by teda podľa slov R. Glücka túto informáciu mali prešetriť. Je presvedčený, že pokiaľ by v rokoch 2020 – 2023 vyšla na verejnosť informácia, že niekto z vtedajšej opozície vzal úplatok v akejkoľvek výške, mal by vykopnuté dvere.

K týmto informáciám je okrem listinných dôkazov dokonca zvukový záznam, na ktorom sa jasne hovorí o tom, že J. Naď si prevzal prvú splátku. Spomínaný pán Guláš potvrdil, že mu odovzdal tri a pol. Záznam bol tiež odovzdaný polícii. A nič. Zatiaľ čo došli pre jedného z podozrivých, ktorý vznikol ako podozrivý a neskôr obvinený tak, že kajúcnik povedal, že síce pri korupčnom konaní táto osoba nebola, ale mohla by mať o nej vedomosť. O pol 4 ráno tejto osobe zazvonili, osobu vybrali z miesta bydliska a 48 hodín ho väznili so snahou dostať ju do väzby.

SMER – SSD je presvedčený, že bývalá vláda rozhajdákala, možno až rozkradla verejné financie pri zbytočných testoch, vakcínach, mobilných odberných miestach.

Poslanci za SMER – SSD podali trestné oznámenie na generálnu prokuratúru na Jaroslava Naďa, očtk by teda mali konať konečne aj v prípade predstaviteľov bývalej vlády.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:08

Viac ako 30.000 ľudí, najmä Sýrčanov, prekročilo za uplynulých 72 hodín hranice smerom z Libanonu do Sýrie. Oznámil to v piatok Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v čase eskalácie bojov medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh.

14:08

Litva plánuje nakúpiť tanky Leopard 2 nemeckej výroby pre novú divíziu svojich ozbrojených síl. V piatok to vo vysielaní litovskej televízie oznámil minister obrany Laruynas Kasčiunas.

14:07

Srbský prezident Aleksandar Vučič vyznamenal maďarskú veľvyslankyňu pri Organizácii Spojených národov (OSN) Zsuzsannu Horváthovú za hlasovanie proti rezolúcii, ktorou si OSN pripomína obete genocídy v Srebrenici z roku 1995.

14:00

Belgický premiér Alexander de Croo v piatok vyzval rímskokatolícku cirkev, aby podnikla konkrétne kroky, ktorými bude riešiť otázku sexuálneho zneužívania maloletých páchaného katolíckymi duchovnými. Belgický líder svoje slová adresoval pápežovi Františkovi, ktorý do krajiny pricestoval vo štvrtok večer po krátkej návšteve Luxemburska. Belgicko je druhou zastávkou v rámci 46. apoštolskej cesty 87-ročného pontifika.

13:40

Príspevky ekonomicky aktívnych ľudí do verejného rozpočtu vlani nepokryli výdavky na deti a seniorov. Vznikol tak deficit 1,7 miliardy eur, ktorý sa bude časom zvyšovať, vyčíslil v aktuálnom prehľade ekonomického diania Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

13:17

Colníci zaistili na hraničnom priechode s Českou republikou v obci Brodské (okres Skalica) falzifikáty pracích gélov. Nachádzali sa v nákladnom vozidle s českým evidenčným číslom. Podľa dodacieho listu tovar smeroval z Čiech do predajne na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

13:17

Irán nezostane ľahostajný, ak v Libanone dôjde k totálnej vojne medzi hnutím Hizballáh a Izraelom. Vyhlásil to iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí na schôdzke šéfov diplomacií v New Yorku.

Abbás Arákčí
Na snímke iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí
12:59

Najmenej 15 ľudí zahynulo pri zrútení nelegálnej bane na zlato v indonézskej provincii Západná Sumatra. Záchranári pátrajú po siedmich nezvestných osobách. Uviedol to v piatok miestny predstaviteľ.

12:48

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) pokračuje v rokovaniach o predĺžení tranzitu plynu cez Ukrajinu po tom, ako koncom roka vyprší zmluva medzi Kyjevom a ruskou spoločnosťou Gazprom, uviedol vo štvrtok (26. 9.) generálny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali