Slovenská reprezentácia sa pripravuje na sústredení v Hurghade

❚❚

Hurghada 10. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP/MTI/Tamas Kovacs)

 

Slovenská plavecká reprezentácia sa od 6. do 15. októbra pripravuje na zimnú časť sezóny v egyptskej Hurghade. Sústredenie absolvuje celkovo 35 plavcov, ktorí trénujú pod vedením ôsmich trénerov a starajú sa o nich dvaja fyzioterapeuti

Richard Nagy
Na snímke slovenský reprezentant v plávaní Richard Nagy

Akcie sa zúčastnilo šesť reprezentantov na čele s olympionikmi Tamarou Potockou a Richardom Nagyom, ktorí sa predstavia na Slovakia Swimming Cupe 2024 a následne na Svetovom pohári v Šanghaji.

.

“Je to po prvý raz, čo sa nám podarilo zjednotiť všetky tímy do jednej destinácie. Hlavný tím, ako aj výber starších a mladších juniorov. Je to úžasná príležitosť nielen pre plavcov, aby sa lepšie spoznali, učili sa od seba a vzájomne sa podporovali v tréningoch, ale aj pre trénerov, ktorí majú možnosť diskutovať o svojej práci. Večery sú vyhradené pre pravidelné stretnutia, kde si konzultujú a oponujú svoje tréningové metódy a plány. Atmosféra na sústredení je veľmi pozitívna, tréneri a plavci si veľmi pochvaľujú, možno tréneri o málo menej než plavci, ktorí hltajú kilometre v príjemnej vode, nakoľko v Hurghade vládne ešte veľmi horúce počasie,” uviedla manažérka plávania Martina Moravcová v tlačovej správe Slovenskej plaveckej federácie (SPF).

Pre ostatných plavcov tieto dve podujatia spolu s Veľkou cenou Brna predstavujú možnosť plniť nielen limity do reprezentácie na rok 2025 a na MS v krátkom bazéne, ktoré sa uskutočnia začiatkom decembra v Budapešti.

.

“Ďalej je na sústredení 15 starších juniorských reprezentantov, na čele so strieborným medailistom z MEJ vo Vilniuse, Samom Košťálom a finalistami štafety 4×200 metrov voľný spôsob. Týchto 15 reprezentantov tvorí výber z družstva A starších juniorov, ktorý sme doplnili o 5 najlepších z kategórie mladších juniorov. Týchto dvadsať juniorov sme pozvali na sústredenie na základe výkonov dosiahnutých v roku 2024, podľa plnenia A kritérií pre zaradenie do reprezentácie. V tíme sú aj piati reprezentanti mladších juniorov ročníka 2010, ktorí sú súčasťou projektu World Aquatics pod vedením mladého trénera Violu. Na sústredení sú aj štyria sparingpartneri/samoplatcovia – plavci trénerov, ktorí sú zverencami trénerov reprezentácie na sústredení. Každý tréner, ktorý spolupracuje na reprezentačnom sústredení, si môže ako benefit priviesť dvoch sparingpartnerov, čo je vnímané ako výhoda nielen pre trénera a jeho zverencov, ale aj pre jeho domáci klub, ktorý uvoľní trénera pre potreby reprezentácie. Toto sústredenie nie je v tomto smere žiadnou výnimkou,” dodala Moravcová.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:57

Do roku 2028 by mal deficit slovenských verejných financií klesnúť k úrovni 2 % hrubého domáceho produktu (HDP), vďaka čomu by mal verejný dlh začať klesať. Na naplnenie tohto plánu je potrebné za štyri roky prijať konsolidačné opatrenia v objeme 4,4 % HDP alebo 7 miliárd eur. Vláda zatiaľ prijala opatrenia na prvý rok v čistom objeme 1,4 % HDP.

19:56

Výnos štátnych dlhopisov určených pre občanov bude stanovený tesne pred ich predajom, ktorý by sa mal spustiť v marci alebo apríli budúceho roka. Bude pevný a nemenný počas celej životnosti dlhopisu. Predbežne by malo ísť o dva druhy dlhopisov, so splatnosťou dva a štyri roky, kúpiť sa budú dať vo vybraných bankách. Informoval o tom po skončení štvrtkovej konferencie televízie TA3 venovanej tejto téme riaditeľ Agentúry pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL) Daniel Bytčánek.

19:40

Svetová obchodná organizácia (WTO) mierne zlepšila výhľad pre globálny obchod v tomto roku. Zároveň však upozornila, že nárast geopolitického napätia a neistota týkajúca sa ekonomických politík sú “veľkými” rizikami, ktoré ohrozujú jej prognózu.

19:31

Predstavitelia skupiny piatich jadrových štátov sa onedlho stretnú v New Yorku, uviedla vo štvrtok ruská agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na námestníka ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Riabkova. K stretnutiu by malo dôjsť v čase zvýšeného jadrového napätia medzi Ruskom a Západom.

19:29

Česko očakáva, že nová Európska komisia urýchlene podnikne kroky, ktoré povedú k účinnejšiemu vráteniu neúspešných žiadateľov o azyl. Po rokovaní ministrov vnútra krajín EÚ o súčasnom stave schengenského priestoru to vo štvrtok v Luxemburgu povedal český minister Vít Rakušan. Kontroly na vnútorných hraniciach Únie musia podľa neho byť len dočasným riešením.

19:28

Nemecké hraničné kontroly budú pokračovať, kým EÚ nenájde spôsob, ako riešiť nepovolené vstupy migrantov do krajín Únie, vyhlásila vo štvrtok nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová.

19:12

Izrael a palestínske radikálne hnutie Hamas sa dohodli na zriadení druhého kola humanitárnych prestávok v Pásme Gazy, počas ktorých zdravotníci plánujú zaočkovať celkovo 590.000 detí druhou dávkou vakcíny proti vírusu detskej obrny. Prvá fáza prestávok sa začne na budúci týždeň v pondelok. Vo štvrtok to oznámila výkonná riaditeľka Detského fondu OSN (UNICEF) Catherine Russellová.

18:51

Najmenej štyria ľudia zomreli v stredu v okrese St. Lucie v americkom štáte Florida v dôsledku vyčíňania tornád, ktoré sa oblasťou prehnali ešte pred príchodom hurikánu Milton.

18:33

Turecko dodá Albánsku v najbližšom období “značný” počet kamikadze dronov bližšie nešpecifikovaného typu. Albánsky premiér Edi Rama o tom informoval vo štvrtok počas návštevy tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v krajine.

17:59

Rusko za uplynulé tri mesiace zaútočilo na ukrajinskú prístavnú infraštruktúru takmer 60-krát a tieto útoky zintenzívňuje. Celkovo pri nich zahynulo 79 civilistov. Vo štvrtok o tom podľa agentúry Reuters informoval podpredseda ukrajinskej vlády Olexij Kuleba.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Islandské poníky moknú a kŕmia sa v počas lejaku v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali