Slovenská katolícka charita vyzbierala na pomoc ľuďom zasiahnutým povodňami takmer 340.000 eur

❚❚

Bratislava 25. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)

 

Slovenská katolícka charita (SKCH) vyzbierala v darovacej výzve na pomoc ľuďom zasiahnutým povodňami takmer 340.000 eur. Organizácia peniaze distribuuje obyvateľom či celým komunitám, ktorých povodne postihli. TASR o tom informoval PR manažér charity Ladislav Bariak

Ubľa počasie povodne
Na snímke povodeň v obci Ubľa okrese Snina 11. júna 2024

Charita pri reakcii na povodne spolupracovala aj s inými slovenskými či zahraničnými charitatívnymi organizáciami. Distribuovala počas nich jedlo, pitnú vodu či čistiace prostriedky. “Naša pomoc pokračovala aj v dňoch po povodniach, keď sme denne komunikovali s miestnymi samosprávami, krízovými štábmi a zasiahnutými obcami. Naším cieľom bolo nielen okamžite zareagovať na najakútnejšie potreby, ale aj pripraviť dlhodobejšiu pomoc pre rodiny, ktoré zatiaľ nedostali dostatočnú podporu z iných zdrojov,” vyhlásil generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Miroslav Dzurech. Solidarita na Slovensku podľa neho žije.

.

Bariak vysvetlil, že organizácia bude teraz vyhodnocovať dotazníky, ktoré distribuovala do najzasiahnutejších oblastí. Ďalšia podpora sa bude poskytovať na základe nich. Dostanú ju najmä tí, ktorí stále čakajú na kompenzáciu od poisťovní či štátu.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:11

Indonézia sa stala ďalšou stranou, ktorá sa chce pripojiť k BRICS.

Informovala o tom agentúra Reuters.

„Vstup znamená, že Indonézia si nevyberá stranu, ale posilňuje svoju pozíciu mosta medzi rozvinutými a rozvojovými krajinami,“ – uvádza sa vo vyhlásení ministerstva zahraničných vecí krajiny.

Pripomeňme, že doteraz získalo štatút partnerskej krajiny BRICS 13 krajín.

18:10

Organizácia Spojených národov (OSN) v piatok vyhlásila, že vo vojne zmietanom Pásme Gazy zomiera mnoho vážne zranených detí, pretože sanitkám s pacientmi väčšinou nedovolia opustiť územie enklávy.

17:55

Dvadsaťročný Dylan Earl sa v piatok priznal k organizovaniu podpaľačského útoku na komerčnú nehnuteľnosť v Londýne spojenú s Ukrajinou. Útok vykonal v prospech ruského štátu, oznámila britská korunná prokuratúra (CPS).

17:29

Pracovné podmienky zamestnancov na Slovensku by sa dali zlepšiť zmenami v oblasti minimálnej mzdy a kolektívneho vyjednávania. Navrhuje ich Inštitút sociálnej demokracie (ISD) a Odborový zväz (OZ) KOVO. Upraviť by sa podľa nich mal základ pre výpočet minimálnej mzdy, zvýšiť pokrytie sektorovými kolektívnymi zmluvami a posilniť sektorové kolektívne vyjednávanie.

17:27

Rusko opäť zvýšilo kľúčovú sadzbu centrálnej banky na 21 %. Zvýšila sa o dva percentuálne body.

Ide o maximálnu úroveň sadzby centrálnej banky za posledných 20 rokov v Rusku.

Ruská centrálna banka uviedla, že dôvodom tretieho zvýšenia sadzby za sebou bol rast inflácie, ktorý sa ukázal byť výrazne vyšší, než sa predpokladalo.

17:20

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) oznámila, že v piatok stratila kontakt s pracovníkmi poslednej fungujúcej nemocnice v severnej časti Pásma Gazy. Informovala o tom po vyhlásení izraelskej armády, že v tejto oblasti vykonáva operáciu.

17:18

Po vyhlásení výsledkov volieb v Mozambiku sa vo štvrtok večer spustila v hlavnom meste Maputo vlna nepokojov. Voľby opäť vyhrala vládnuca strana Frelimo. Prezidentom sa stane jej nominant Daniel Chapo, ktorý získal 71 percent hlasov, oznámila volebná komisia.

17:07

Kancelária generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa uviedla, že jeho návšteva Ukrajiny bola odložená, nie zrušená.

„Snažíme sa zorganizovať návštevu v čase, ktorý bude vyhovovať obom stranám. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a generálny tajomník OSN António Guterres diskutovali o návšteve počas septembrového stretnutia,“ uviedol zástupca generálneho tajomníka OSN Farhan Haq.

Predtým sa objavili informácie, že Zelenskyj odmietol návštevu generálneho tajomníka OSN Guterresa na Ukrajine z dôvodu jeho cesty do Ruska na samit BRICS.

16:52

Potvrdilo sa, že Medzinárodná skupina pre boj proti praniu špinavých peňazí (FATF) napriek výzvu Ukrajiny opäť nezaradila Rusko na čiernu listinu.

Vyplýva to z komuniké po plenárnom zasadnutí v Paríži.

16:51

OSN obvinila Izrael zo smrti detí v pásme Gazy, informuje Bild

Organizácia na pomoc deťom Unicef tvrdí, že palestínske deti nedostávajú potrebnú lekársku starostlivosť, pretože Izrael sa čoraz viac zdráha povoliť im opustiť pásmo Gazy cez hraničný priechod Rafah.

Kedysi cez tento priechod odchádzalo takmer tristo detí mesačne, teraz je to v priemere menej ako jedno dieťa denne.

16:29

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v piatok v Sarajeve prisľúbila Bosne a Hercegovine (BaH) podporu v období, keď krajina zápasí s reformami potrebnými na napredovanie k členstvu v Európskej únii.

Leyenová
Na snímke predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová
16:28

Nemecký kancelár Olaf Scholz v piatok pokračoval v návšteve Indie. S indickým premiérom Naréndrom Módím viedol rozsiahle rokovania o viacerých témach s cieľom posilniť strategické vzťahy medzi oboma krajinami. Scholz vyzval najmä na urýchlenie rozhovorov o dohode o voľnom obchode medzi Indiou a EÚ.

16:26

Prezident Duda vyhlásil, že Poľsko nebude odovzdávať Ukrajine zbrane, ktoré pre svoje potreby nakúpilo v Južnej Kórei.

Potvrdil, že Ukrajina sa na takúto možnosť pýtala.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke namiešané alkoholické a nealkoholické nápoje počas 29. ročníka medzinárodnej súťaže pre mladých barmanov EUROCUP 2024 v Prešove

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali