Slovenská dvadsaťjednotka v marcovej príprave s tromi nováčikmi

❚❚

Bratislava 14. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Pavol Zachar)

 

V nominácii na dva prípravné marcové zápase slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov sú tri nové mená. Mužstvo čaká najprv stretnutie so Španielskom v Jereze (21.3.) a o štyri dni neskôr sa predstaví na pôde Malty. Medzi tromi nováčikmi sú v 23-člennej nominácii Tomáš Jaššo, Ján Murgaš a Filip Mielke

Jaroslav Kentoš
Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš

Posledný menovaný spadá vekovo ešte do devätnástky, no trénera Jaroslava Kentoša presvedčil výkonmi v Podbrezovej. “Filip dostal šancu počas prípravy, chytil sa jej a v lige podáva kvalitné výkony, za čo sme, samozrejme, radi. Verím, že sa vo svojej premiére v dvasdaťjednotke chopí šance,“ povedal Kentoš ohľadom stredopoliara.

.

“Do reprezentačného áčka sa dostalo viacero hráčov z dvadsaťjednotky, takže sme počas tvorby našej nominácie brali do úvahy aj tento aspekt,” povedal kormidelník. Najľahšie sa mu podľa vlastných slov vyberalo trio brankárov: “Ľubo Belko, Tomáš Frühwald či Mišo Kukučka pravidelne chytajú v našej lige, Jakub Surovčík zas chytá druhú českú ligu v béčku Sparty Praha. Nakoniec padla voľba na trojicu Belko – Frühwald – Kukučka. Na brankárskom poste máme slušnú konkurenciu.”

Po roku sa do reprezentácie vracia stredopoliar Martin Šviderský. Legionár zo španielskej Murcie, na hosťovaní z Almerie, dlhšie pauzoval pre zranenie. “Martin je po dlhom a vážnom zranení, čo musíme mať na pamäti. V klube už nastúpil na niekoľko zápasov a v nich ho chceme vidieť aj my. V minulosti podával v reprezentácii dobré výkony,” povedal kormidelník.

.

Slovensko ako usporiadateľ európskeho šampionátu do 21 rokov v roku 2025 nehrá kvalifikáciu. V nej sú jeho obaja marcoví súperi v rovnakej skupine Výkop stretnutia na pôde Španielska je vo štvrtok 21. marca o 19.00 h, začiatok duelu na Malte zasa v pondelok 25. marca v rovnakom čase v meste Paola.

Nominácia na marcové prípravné zápasy v Španielsku (21.3.) a na Malte (25.3.):
Brankári: Ľubomír Belko (MŠK Žilina), Tomáš Frühwald (MFK Ružomberok), Michal Kukučka (AS Trenčín)
Obrancovia: Samuel Kopásek (1. FC Tatran Prešov), Nicolas Šikula (FK Pohronie), Filip Mielke (FK Železiarne Podbrezová), Patrik Leitner (MŠK Žilina), Sebastián Kóša (FC Spartak Trnava), Tomáš Jaššo (MŠK Žilina), Dominik Javorček (MŠK Žilina), Alexander Selecký (MFK Ružomberok)
Stredopoliar: Martin Šviderský (Real Murcia CF), Sebastián Nebyla (FK Jablonec), Artur Gajdoš (AS Trenčín), Mário Sauer (MŠK Žilina), Ján Murgaš (FC Flyeralarm Admira), Dominik Veselovský (MFK Dukla Banská Bystrica)
Útočníci:
Adam Gaži (MFK Skalica), Adrián Kaprálik (Górnik Zabrze), Nino Marcelli (ŠK Slovan Bratislava), Adam Tučný (MFK Ružomberok), Roman Čerepkai (FK Teplice), Timotej Jambor (MŠK Žilina)

Realizačný tím:
Tréner: Jaroslav Kentoš
Asistent trénera: Tibor Goljan
Asistent trénera: Mário Auxt
Tréner brankárov: Tomáš Čechovič
Kondičný tréner: Andrej Caban
Videoanalytik: Michal Slyško
Technický vedúci: Martin Hrnčír
Lekár: František Rigo
Fyzioterapeut: Jozef Štieber
Fyzioterapeut: Michal Krajník
Kustód: Michal Beseda
Kustód: Peter Paulický
Media manažér: Jakub Homoľa
Hlavný vedúci: Ladislav Jurkemik

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:14

Dosluhujúci mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v piatok vyhlásil, že ak Najvyšší súd zablokuje jeho kontroverzný plán reformy súdnictva, pôjde o “hrubé porušenie” ústavy krajiny. Na základe tejto reformy by sudcov mali voliť priamo občania.

07:41

Spojené štáty a Irak sa dohodli na pláne stiahnutia koaličných síl pod vedením USA, ktoré ešte zostali v Iraku. Uviedla to v piatok agentúra Reuters odvolávajúca sa na viaceré informované zdroje, medzi ktorými sú piati predstavitelia USA, dvaja predstavitelia iných koaličných krajín a traja irackí predstavitelia.

07:40

Znovupoužiteľná kozmická loď Boeing CST-100 Starliner po predchádzajúcom odpojení od Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) pristála v noci na sobotu pomocou padákov v americkom štáte Nové Mexiko. Na Zem sa však vrátila bez dvoch amerických astronautov, čím sa skončil testovací let poznačený technickými problémami.

07:40

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak v piatok kritizoval premietanie ruského dokumentárneho filmu na filmovom festivale v Benátkach a označil ho za hanebné. Film odsúdili aj osobnosti ukrajinskej kinematografie.

07:39

Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva v piatok odvolal z funkcie ministra pre ľudské práva a občianstvo Silvia Almeidu. Dôvodom sú obvinenia, že sexuálne obťažoval niekoľko žien vrátane kolegyne z kabinetu.

07:35

Taliansky minister kultúry Gennaro Sangiuliano z vládnucej strany Bratia Talianska (FdI) premiérky Giorgie Meloniovej v piatok odstúpil zo svojej funkcie. Vyvodil tým dôsledky z aféry s influencerkou, ktorú už niekoľko rozoberajú talianske médiá.

07:01

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok upozornil, že ak by Ukrajina dostala povolenie na používanie západných zbraní na útoky hlboko v Rusku, ako to žiada ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situáciu na bojisku by to nezmenilo. Americký minister to povedal novinárom na záver schôdzky Kontaktnej skupiny pre obranu Ukrajiny na nemeckej leteckej základni Ramstein.

06:59

Odchádzajúci japonský premiér Fumio Kišida v piatok počas návštevy Soulu opätovne vyjadril súcit s utrpením Kórejčanov počas japonskej koloniálnej nadvlády. Kišida s juhokórejským prezidentom Jun Sok-jolom taktiež zdôraznili potrebu udržiavania vzťahov medzi oboma krajinami.

Kišida
Na snímke juhokórejský prezident Jun Sok-jol (vľavo) a japonský premiér Fumio Kišida
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali