Slovenky ukončili Karpatský pohár výhrou 36:31 nad Tureckom

❚❚

Kluž 27. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Slovenské hádzanárky si vo svojom záverečnom vystúpení na turnaji o Karpatský pohár v rumunskom meste Kluž pripísali druhé víťazstvo. V nedeľu zdolali hráčky Turecka 36:31. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa zdolali v sobotu Severné Macedónsko, no na úvod prehrali s Brazíliou

Jorge Dueňas
Na snímke tréner slovenskej reprezentácie v hádzanej žien Jorge Dueňas

Karpatský pohár (Kluž/Rum.)
SLOVENSKO – Turecko 36:31 (19:17)
Zostava a góly: Jakubíková, Oláhová, Tomovčíková – Dvorščáková 1, Popsssssovcová 2, Pastorková 1, Ščípová 2, Ratvajská 1, Lancz 12, Györiová, Bačenková 2, Šutranová 1, Bujnochová 7, Demeter, Rajnohová 6, Dmytrenko, Bíziková 1.

.

hlasy po zápase /zdroj: slovakhandball.sk/:
Jorge Duenas, tréner SR: “Tento posledný zápas bol najťažší. Družstvo má za sebou týždeň plný tréningov a po dvoch slušných výsledkoch sme chceli v Kluži nadviazať na výkony proti Brazílii a Severnému Macedónsku. Začiatok síce nebol ideálny, ale rýchlo sme to napravili. V druhom polčase sme už dobre bránili a v útoku vychádzali kombinácie.”
Karin Bujnochová, najlepšia hráčka zápasu: “Na záver turnaja sme podali dobrý výkon. Boli tam fázy, kedy sme poľavili z koncentrácie. Myslím si, že na to vplývala aj skutočnosť, že za tri dni to bol náš tretí zápas. Mali sme menšie výpadky, ale chyby sme rýchlo napravili kvalitnou obranou a výborne fungujúcich útokom. Dnešný zápas môžem hodnotiť len pozitívne.”

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:03

Strana Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB) konzervatívneho expremiéra Bojka Borisova zvíťazila v nedeľňajších predčasných parlamentných voľbách, siedmich za necelé štyri roky. Vyplýva to z exit pollov zverejnených po zatvorení volebných miestností o 20.00 h miestneho času (19.00 h SEČ).

19:42

Sedem západných krajín je “hlboko znepokojených” legislatívnymi plánmi izraelského parlamentu, ktorý chce výrazne obmedziť pôsobenie Agentúry OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA). Ministri zahraničných vecí Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie, Kanady, Austrálie, Japonska a Južnej Kórey preto v spoločnom vyhlásení „dôrazne“ vyzvali izraelskú vládu, aby si splnila svoje medzinárodné záväzky, zachovala výsady UNRWA a umožnila prísun humanitárnej pomoci pre civilné obyvateľstvo.

19:02

Pri sobotných izraelských útokoch zahynul aj najmenej jeden civilista. Počet obetí sa tak zvýšil na päť, keďže už predtým informoval Teherán o štyroch usmrtených iránskych vojakoch. O prvej civilnej obeti útokov informovali v nedeľu viaceré iránske média odvolávajúc sa na organizáciu, ktorá takéto údaje zbiera.

19:00

Egypt navrhol uzavretie dvojdňového prímeria medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, počas ktorého by boli prepustení štyria izraelskí rukojemníci zadržiavaní v Pásme Gazy výmenou za prepustenie niekoľkých palestínskych väzňov a do obliehaného pásma Gazy by dorazila dodávka humanitárnej pomoci. V Káhire to oznámil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí.

18:23

Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová odmietla uznať parlamentné voľby a vyhlásila, že boli úplne zmanipulované

Súčasnú vládu označila za nelegitímnu a na pondelok vyzvala na verejný protest pred budovou parlamentu v Tbilisi.

18:04

Pozorovatelia parlamentných volieb v Gruzínsku zaznamenali počas hlasovania mnohé nezrovnalosti. Pozorovatelia z Európskeho parlamentu hovoria v súvislosti s voľbami o poklese úrovne demokracie v krajine.

17:48

Zisk čínskych priemyselných podnikov pokračoval v poklese aj v septembri, tempo poklesu sa však prudko zrýchlilo a dosiahlo najvyššie tempo za tento rok. Poukázali na to v nedeľu zverejnené údaje čínskeho štatistického úradu.

17:45

Maďarský premiér Orbán navštívi Gruzínsko 28. – 29. októbra, uvádzajú gruzínske médiá.

„Dňa 29. októbra sa v budove gruzínskej vládnej administratívy uskutoční oficiálna uvítacia ceremónia premiéra Orbána. Maďarského partnera prijme gruzínsky premiér Irakli Kobachidze,“ uvádza sa vo vyhlásení gruzínskej vlády.

Orbán predtým zablahoželal „Gruzínskemu snu“ k víťazstvu v parlamentných voľbách.

16:24

Obyvatelia Gruzínska dali napriek pokusom o intervenciu jasne najavo, že chcú vlasteneckú vládnucu stranu podporujúcu rodinu. K výsledkom sobotňajších parlamentných volieb v Gruzínsku, ktoré vyhrala vládnuca strana Gruzínsky sen, to v nedeľu na Facebooku napísal maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke slony Kimba (v popredí) a Lucky v zoo v americkom meste Colorado Springs v štáte Colorado

Autor: TASR/AP/Cheyenne Mountain Zoo

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali