Slovenky čaká záverečný dvojzápas, Korenčiová: “Máme motiváciu”

❚❚

Nitra 8. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Slovenské futbalové reprezentantky čakajú záverečné dva zápasy v B-divízii kvalifikácie ME. Najskôr v piatok nastúpia na domácej pôde v Nitre na duel proti favorizovaným Škótkam (19.00 h). Kvalifikačný cyklus uzavrú stretnutím s Izraelom na neutrálnej pôde v maďarskom Budaörsi (16. júla)

Mária Korenčiová
Na snímke Mária Korenčiová

Slovenky majú pred záverečnými dvoma zápasmi šancu už iba na postup z tretej priečky, na ktorej priebežne figurujú s tromi bodmi. Už prípadný bod so Škótskom im môže dať definitívu účasti v baráži o postup. O štyri dni neskôr sa v Maďarsku stretnú s Izraelčankami, ktoré zatiaľ nezískali ani bod. Slovenský výber na prelome mája a júna trápili početné zranenia dôležitých hráčok, napriek tomu na pôde favorizovaného Srbska siahali na bod. Napokon z toho bola prehra 1:2, na domácej pôde potom nedokázali nadviazať na výkon z Belehradu a Srbkám podľahli 0:4. “Je úplne jedno, ako dopadol predošlý zraz. Chuť prísť reprezentovať je vždy a určite máme motiváciu. Čaká nás Izrael, s ktorým chceme vyhrať a budeme hrať proti veľmi ťažkému súperovi zo Škótska,” uviedla brankárka Mária Korenčiová.

.

Slovenky začali s tréningovým procesom na štadióne pod Zoborom od pondelka. Pred domácim stretnutím so Škótskom ich čaká príprava v teplotách, ktoré atakujú 35 stupňov Celzia. Úvodný tréning sa ešte uskutočnil v podvečerných hodinách, no realizačný tím sa rozhodol nastaviť harmonogram tak, aby zvýšená záťaž pre organizmus nepriniesla neželané svalové problémy. “Upravili sme režim, keďže zvykneme väčšinou trénovať v poobedných hodinách. Teraz vzhľadom na vyššie teploty budeme trénovať doobeda a chceme práve zväčšiť rozsah regenerácie poobede. Chceme tak predísť zraneniam,” povedal asistent trénera Michal Švihorík.

Trénerský tím sa ani pred záverečným zrazom kvalifikačného cyklu nevyhol vynúteným zásahom do nominácie. Zranenie utrpela Laura Žemberyová, ktorá figurovala v základnej zostave v júnovom domácom stretnutí so Srbskom (0:4). Mimoriadne citeľnú stratu pocíti slovenské družstvo aj v defenzíve, keďže vypadla obrankyňa Patrícia Fischerová, ktorá odohrala plnú minutáž v doterajšom priebehu kvalifikácie. “Po zverejnení nominácie sa k nám dostalo, že Žemberyová si roztrhla krížny väz a Fischerová má natrhnutý zadný stehenný sval, takže to sú pre nás dosť veľké problémy,” vyjadril sa Švihorík, ktorého spolu s jeho kolegom Petrom Kopúňom teší aspoň návrat Tamary Morávkovej a Kristíny Panákovej.

.

Slovenky sa stretli so Škótkami v apríli a na pôde priebežného lídra skupiny prehrali tesne 0:1. Práve zo vzájomného duelu môže vychádzať príprava na piatkový zápas. “Poviem otvorene, že už vtedy sme našli veľmi veľa pozitív. Dostali sme gól zo štandardnej situácie a z hry sme si vytvorili príležitosti. Ten zápas bol pre nás hrateľný a stále nás veľmi mrzí, že sme vtedy bod nezískali, pretože sme na to mali. Nebolo to o tom, že by nás Škótky prevalcovali a strelecky sa trápili. Boli sme im viac ako vyrovnaným súperom,” dodal Švihorík.

kvalifikácia ME 2025:
2. skupina B-divízie:
12. júla, 19.00 h: Slovensko – Škótsko (Nitra)
16. júla, 19.00 h: Izrael – Slovensko (Budaörs/Maď.)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:38

Ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov sa v nedeľu podľa ruských štátnych médií vrátil do Moskvy. Koniec jeho pôsobenia vo funkcii prišiel v čase najhorších vzťahov medzi oboma krajinami za celé desaťročia.

15:38

Hizballáh zaútočil na izraelskú základňu južne od Haify pomocou bezpilotných lietadiel, tvrdí skupina. Libanonské hnutie Hizballáh „podniklo letecký útok s letkou útočných bezpilotných lietadiel na základňu údržby a rekonštrukcie južne od Haify,” uviedla skupina vo vyhlásení.

15:29

Čínske automobilky by mali mať možnosť vyhnúť sa clám tým, že investujú v Európskej únii (EÚ), tvrdí šéf koncernu Volkswagen Oliver Blume.

15:29

Čínski hackeri uskutočnili kybernetické útoky na amerických poskytovateľov internetových služieb. Dostali sa tak do systémov, ktoré používa federálna vláda na súdom povolené odpočúvanie s cieľom zhromaždiť spravodajské informácie, uviedol denník Wall Street Journal.

15:29

Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra.

15:17

15:14

V Anglicku nový antirekord. Za posledných 24 hodín prekročilo Lamanšský prieliv 973 nelegálnych migrantov. Je to najvyšší počet za posledný rok.

14:23

Tržby taiwanskej firmy Foxconn, ktorá je najväčším zmluvným výrobcom elektroniky na svete, v 3. štvrťroku prekonali očakávania trhu. Vďaka vysokému dopytu po výkonných serveroch podporujúcich umelú inteligenciu (AI) sa dostali na nový rekord.

14:23

Spolková vláda podľa médií zhoršila prognózu vývoja nemeckej ekonomiky a aj v roku 2024 očakáva pokles.

14:22

Ceny zlata v piatok (4. 10.) mierne klesli. Dôvodom bolo posilnenie dolára, ktorý podporilo zníženie očakávaní týkajúcich sa uvoľňovania menovej politiky v USA. Geopolitické napätie a konflikt na Blízkom východe však oslabovanie zlata obmedzili.

14:21

Experti výrazne znížili prognózu predaja elektromobilov v Nemecku v tomto roku. Dôvodom je slabý dopyt.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke podujatie Deň poľovníctva a priateľov prírody v Campingu v Belá - Nižné Kamence

Autor: TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali