Slovan s novým GM, Havlíček: “Verím, že mám dostatok skúseností”

❚❚

Bratislava 13. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Jakub Kotian)

 

Novým generálnym manažérom hokejového klubu HC Slovan Bratislava sa stal Lukáš Havlíček. Na post výkonného riaditeľa “belasých” zasadol Peter Kúdelka, tréner mládežníckej reprezentácie SR17. Stalo sa tak po zmene vlastníka klubu, ktorý od pondelkového valného zhromaždenia prevzala spoločnosť JTRE sports & entertainment a.s. patriaca do holdingu realitného developera JTRE

Havlíček prevzal pozíciu GM Slovana: "Teším sa na výzvu"
Na snímke zľava riaditeľ marketingu a komunikácie Milan Vajda, generálny manažér HC Slovan Bratislava Lukáš Havlíček, výkonný riaditeľ HC Slovan Bratislava Peter Kúdelka a výkonný riaditeľ JTRE Pavol Pelikán počas tlačovej konferencie HC Slovan Bratislava pri príležitosti vstupu spoločnosti JTRE do klubu

Kúdelka bude zodpovedný aj za mládežnícku organizáciu a výchovu talentov. “V prvom rade potrebujeme zastabilizovať finančnú situáciu a dobre nastaviť jeho základné piliere ako fungovanie mládeže, komunikácia s fanúšikmi, sponzormi, a samozrejme, s našimi hráčmi. Chceme, aby HC Slovan vedel osloviť top hráčov po celom svete a bavil ľudí predvedenou hrou a celkovým zážitkom z návštevy zápasov a klubových podujatí. Budeme sa angažovať v mestskej komunite, reprezentovať Bratislavu a Slovensko tak, aby značku HC Slovan ľudia brali za svoju, aby s klubom žili a fandili mu,” uviedol Kúdelka.

.

Havlíček sa po skončení hráčskej kariéry začal venovať mládežníckemu hokeju a organizácii turnajov, kempov či exhibičných turné po celom svete. V minulosti vo funkcii hráčskeho agenta zastupoval napríklad obrancu Martina Fehérváryho až do jeho nástupu do NHL. V roku 2020 pôsobil ako skaut v klube HC Oceláři Třinec, od roku 2022 sa presunul na rovnakú pozíciu pre európsky región do Pittsburghu Penguins.

“Teším sa na to, je to postupný vývoj. Je to 15 rokov skúseností nad rámec hokejovej kariéry. Verím, že mám dostatok skúseností zo všetkých postov, ktorý mi môže pomôcť v tejto pozícii,” povedal po oznámení nových zmien v klubových štruktúrach.

.

 

Nabehol do rozbehnutého vlaku

Havlíček vníma posun na post generálneho manažéra Slovana ako veľkú výzvu, no na manažérskom poli sa cíti ideálne. “Je to pozícia, ktorú robím 15 rokov. Vo firme, ktorú som vybudoval s partnerom, som robil to isté. Môžete si pripustiť tlak a zosypať sa z toho, alebo robiť poriadne a správne to, čo každý deň. Potom potrebujete kus športového šťastia, správnu ruku a dobré včasné rozhodnutia,” skonštatoval Havlíček, ktorý nabehol do rozbehnutého vlaku: “Sen každého manažéra je poskladať si káder sám, potom za neho aj ručíte. Hráči veľakrát idú na základe osobnej známosti alebo skúsenosti. Nemyslím si však, že teraz je to problém, nikdy sa nepozerám na to, čo bolo. Prevzali sme klub, tím je poskladaný a ja sa budem snažiť im dať podporu.”

Kúdelka sa vyjadril aj k výberu Havlíčka.

“Lukáša poznám od výberového kempu reprezentácie do 15 rokov v Leviciach. Bolo to v roku 2002 v Leviciach a odvtedy sme veľmi blízki priatelia. Prešli sme množstvom projektov a tvrdou prácou sme si vypracovali dobré renomé. Pre mňa bol Lukáš prvá a jediná voľba na funkciu generálneho manažéra. Jeho obratnosť a poznatky na trhu budú pre Slovan kľúčové. Veríme, že spoločne urobíme zo Slovana klub, ktorý bude najlepší na Slovensku,” vysvetlil Kúdelka pre TASR a potvrdil, že zostane aj vo funkcii trénera SR17: “Som dohodnutý s pánmi Lažom a Šatanom, že dokončím aktuálnu sezónu. Pre mňa je z pohľadu trénera štátna reprezentácia veľká výzva a to, čo sme začali, chceme aj dokončiť.”

Spoločnosť JTRE sports & entertainment a.s. odkúpila väčšinový podiel v klube od Eleny Hrubej, právoplatnej dedičky po zosnulom hlavnom akcionárovi Rudolfovi Hrubom, aj menšinové podiely od Pavla Hofstädtera a Eduarda Jánošíka. “Všetky akvizície uskutočňuje JTRE so záujmom o dlhodobé pôsobenie. Aj po našom vstupe a personálnych zmenách v manažmente klubu a predstavenstve spoločnosti HC Slovan Bratislava a.s., máme záujem zachovať kontinuitu vo fungovaní hokejového klubu s dlhou a úspešnou tradíciou a vytvoriť adekvátne podmienky. Nielen pre kvalitnú prípravu A-tímu, ale aj mládeže či ženského tímu s ambíciami zodpovedajúcimi menu HC Slovan. Pre nás je podstatné, že sa klub dlhodobo na vysokej úrovni venuje mládežníckym kategóriám a jedným z našich cieľov bude pritiahnuť čo najviac detí k pravidelnému športovaniu,” poznamenal Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE a člen predstavenstva JTRE sports & entertainment.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:29

Nový iOS 18 „zabíja“ batérie iPhonu, sťažujú sa používatelia Apple.

New York Post píše, že za hodinu sa nabitie nepoužívaného smartfónu zníži z 80 % na 67 %.

Odborníci zároveň upozorňujú, že inštalácia nového operačného systému na iPhone spôsobuje množstvo procesov, ktoré budú prebiehať na pozadí, od indexovania až po rekalibráciu batérie, a to môže trvať hodiny alebo dokonca dni.

Včera 20:27

Lukašenko uviedol, že USA sa pripravujú na vyhrotenie situácie v Bielorusku.

Varoval, že útok na Bielorusko by bol začiatkom tretej svetovej vojny.

„Chcem varovať našich protivníkov, našich súperov. A tých, ktorí to ešte nepochopili. Nerobte to. Útok na Bielorusko je treťou svetovou vojnou,“ povedal bieloruský prezident.

Včera 20:25

Dvanásťročný chlapec v jednej zo škôl v Portugalsku v utorok popoludní pobodal a zranil šesť ďalších detí vo veku 11 až 14 rokov. Väčšina zo zranených sú dievčatá, jedno utrpelo ťažšie zranenia na krku a hlave, avšak je mimo ohrozenia života. Informovala o tom polícia, ktorá útočníka zadržala.

Včera 20:23

Súkromná berlínska vysoká škola Hertie School udelila v utorok 77-ročnému americkému hercovi s rakúskymi koreňmi a bývalému guvernérovi Kalifornie Arnoldovi Schwarzeneggerovi čestný doktorát za jeho boj za ochranu klímy a občiansku angažovanosť.

Včera 20:22

Slovensko vyšle ekonomického diplomata do Thajska. O vytvorení tohto miesta informoval v utorok na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Thajského kráľovstva pre Slovensko so sídlom vo Viedni Vilawan Manglatanakulovú štátny tajomník MZVEZ Marek Eštok. Informoval o tom komunikačný odbor MZVEZ SR.

Včera 20:11

Slovenskí futsalisti prehrali v úvodnom zápase medzinárodného turnaja v Šamoríne so Srbmi 0:3. V príprave na nadchádzajúcu kvalifikáciu ME 2026 ich ešte čaká stretnutie s Fínskom, s ktorým si zmerajú sily v stredu o 18.00 h.

Včera 19:37

Španielsky najvyšší súd v utorok oznámil, že bývalú členku už zaniknutej baskickej separatistickej skupiny Baskicko a jeho sloboda (ETA) poslal na 85 rokov do väzenia za účasť na útoku s náložou umiestnenou v aute, ktorý si pred 24 rokmi vyžiadal v Madride 11 zranených.

Včera 19:36

Mjanmarská junta zvýšila represie voči opozícii v snahe upevniť si svoju pozíciu. Podľa najnovšej správy OSN zverejnenej v utorok, ktorá pokrývala obdobie od apríla 2023 do júna 2024, bolo zabitých viac ako 2000 ľudí a zadržaných viac ako 9000 osôb. V porovnaní s predchádzajúcim sledovaným obdobím narástol počet takýchto úmrtí o 50 percent.

Včera 19:08

Polícia upozorňuje na uzavretú cestu medzi obcami Láb a Vysoká pri Morave v okrese Malacky na úrovni Lábskeho jazera. Zvyšuje sa tam hladina Zohorského kanála a dochádza tak k zaplaveniu komunikácie. “Žiadame vodičov, aby rešpektovali prenosné dopravné značenie,” podotkla Šimková.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali