Slovan prehral na pôde Girony 0:2, Strelec: “Nehrali sme zle”

❚❚

Girona 23. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zaznamenali tretiu prehru v hlavnej fáze Ligy majstrov 2024/25. Po prehrách so Celticom Glasgow (1:5) a Manchestrom City (0:4) podľahli “belasí” v treťom kole ligovej fázy domácej Girone 0:2. Najbližšie ich čaká na domácej pôde 5. novembra Dinamo Záhreb

FC Girona -ŠK Slovan Bratislava
Na snímke Guram Kašia (vľavo) z ŠK Slovan Bratislava a Juanpe z Girony v hlavičkovom súboji počas zápasu 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov vo futbale FC Girona – ŠK Slovan Bratislava

Španielsky zástupca od úvodu podľa očakávaní dominoval v hre s loptou. Slovan bránil v hlbokom bloku a v 42. minúte inkasoval po strele Miguela Gutierreza. Víťazstvo domácich potvrdil v 73. minúte z priameho kopu obranca Juanpe. V 88. minúte sa brankár hostí Dominik Takáč ešte blysol, keď zneškodnil pokutový kop domáceho kapitána Christhiana Stuaniho.

.

Úradujúci slovenský majster sa v najprestížnejšej klubovej súťaži predstaví najbližšie 5. novembra doma proti Dinamu Záhreb. Následne privíta na Tehelnom poli 26. novembra AC Miláno. V tomto kalendárnom roku ho čaká aj duel na pôde Atletica Madrid (11. decembra). Budúci rok sa stretne doma s VfB Stuttgart (21. januára), o osem dní neskôr ho čaká súboj na ihrisku Bayernu Mníchov.

 

.

Hlavná fáza Ligy majstrov 2024/25 – 3. kolo:

FC Girona – ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Góly: 42. Gutierrez, 73. Juanpe. Rozhodcovia: Fesnic – Avram, Cerei (všetci Rum.), ŽK: Frances – Tolič, Ignatenko, Barseghjan

Girona: Gazzaniga – Frances, Juanpe, Krejčí, Gutierrez – Martinez, Herrera, Martin (24. Miovski) – Van de Beek (83. Lopez), Danjuma – Stuani

Slovan: Takáč – Bajrič, Kašia, Wimmer – Blackman, Ignatenko (78. Marcelli), Savvidis (84. Gajdoš), Zuberu – Barseghjan, Tolič (84. Szöke) – Strelec (84. Metsoko)

 

.

Úvodná desaťminútovka sa niesla podľa očakávaní v držaní lopty Girony. Slovan sa sťahoval do bloku na vlastnú polovicu, ktorý v systéme s troma obrancami dopĺňali na krajoch aj Blackman a Zuberu. Prvé ohrozenie brány prišlo až v 26. minúte, keď zo strednej vzdialenosti napriahol domáci Gutierrez, ale jeho pokus mieril priamo do rukavíc Takáča. Domáci pokračovali v dominancii na lopte, po jej strate navyše robili Slovanu výrazné problémy vysokým pressingom. Ak sa aj slovenský zástupca zmocnil lopty, do pár sekúnd o ňu po tlaku súpera prišiel. Hostia mohli hroziť iba z brejkov a k prvému streleckému pokusu sa dostali v 39. minúte. Pohybom si loptu vypýtal na pravej strane Blackman, ale jeho strela mierila tesne nad brvno. V závere prvého polčasu práve Blackman prehral rýchlostný súboj na pravom kraji obrany a spätnú prihrávku Danjumu zúročil na otvárací gól Gutierrez – 1:0.

Takáč mal prácu hneď po zmene strán, keď sa v pokutovom území dostal k zakončeniu Danjuma, ale strela mierila opäť do stredu brány. Brankár Slovana sa blysol v 53. minúte, keď vyškriabal gólovú hlavičku Miovského. Zlomový moment zápasu prišiel v 73. minúte, keď z priameho kopu poslal Gironu do dvojgólového vedenia Juanpe. Slovan potom ešte podržal Takáč, keď zlikvidoval pokutový kop kapitána Stuaniho. V závere ešte pohrozil Barseghjan, no zmenu skóre to už neprinieslo.

 

Hlasy aktérov (Nova Sport):

Vladimír Weiss st., hlavný tréner Slovana: “S výkonom som viac-menej spokojný. Škoda, že sme dostali druhý gól, mal som v pláne iné striedanie. Dobre sme bránili počas celého zápasu s kvalitným súperom. Domáci mali zranených hráčov, čo bolo na ich hre vidno, ale ich hráč Danjuma urobil zápas. Kvalita bola v krídelnom priestore na ich strane. Dobre nás pressovali, z čoho sa nám ťažko vychádzalo. Potom sme to trochu zmenili, mali sme šance. Súper nemal vyloženú šancu, napriek tomu dvakrát skóroval a zaslúžene vyhral.”

.

Dominik Takáč, brankár Slovana: “Je to bolestivé, boli sme o krôčik bližšie k nejakému bodu. Celý zápas sme bránili svedomito. Mám pocit, že sme mali problém, keď sme získali loptu. Potom súper udrel z ojedinelej akcie, čo je škoda. Takisto druhý gól padol po teči v priamom kope. Hodnotí sa to ťažko, ale nie je komu čo vytknúť, každý dal do toho maximum.”

David Strelec, útočník Slovana: “Mrzí nás to, mali sme náznaky šancí. Určite to bol hrateľnejší súper ako Manchester City a možno sme mohli zobrať nejaký bod. Myslím si, že sme nehrali zle, ale je škoda inkasovaného gólu v 42. minúte. Potom tam mal súper toho málo, ale dali gól z priameho kopu. Keby sme dali jeden gól, tak sa chytíme a mohli sme s tým niečo urobiť.”

Ladislav Krejčí, obranca Girony: “Sme radi, že sme dokázali dominovať na lopte, čo bolo dôležité. Snažíme sa zápas od zápasu viac zohrávať, pretože máme veľkú maródku. Dokázali sme diktovať tempo hry a sme radi za víťazstvo. Prajem Slovanu veľa šťastia v ďalších zápasoch.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:57

Kandidáti na eurokomisárov stihli do požadovaného termínu (22. októbra) odpovedať na všetky písomné otázky, ktoré im adresovali pracovné výbory Európskeho parlamentu (EP) alebo priamo europoslanci. V utorok krátko pred polnocou to potvrdila hovorkyňa EP Delphine Colardová.

07:33

Americký basketbalista LeBron James sa stal prvým hráčom v histórii, ktorý nastúpil v NBA na zápas v jednom tíme so synom. Jeho mužstvo Los Angeles Lakers sa v úvodný hrací deň nového ročníka tešilo z víťazstva, a to doma nad Minnesotou 110:103. Najlepší strelec histórie súťaže zaznamenal 16 bodov, Bronny James sa do streleckej listiny nezapísal. Kľúčovou osobnosťou sa však stal Anthony Davis, ktorý prispel k triumfu 36 bodmi a 16 doskokmi. V druhom z dvojice stretnutí v noci na stredu obhajcovia titulu z Bostonu zvíťazili nad ambicióznym New Yorkom hladko 132:109.

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves
Na snímke basketbalista Bronny James (9) a jeho otec LeBron James (23) z Los Angeles Lakers počas úvodného hracieho dňa novej sezóny zámorskej NBA Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves
07:21

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v utorkovej repríze finále Ligy majstrov doma nad Borussiou Dortmund 5:2, hoci po polčase prehrávali 0:2. Tri góly víťazov zariadil Vinicius Junior. Úradujúci šampión tak v 3. kole ligovej fázy zaznamenal druhú výhru v súťaži, Borussia prišla o stopercentnú bilanciu.

Plný počet deviatich bodov má na konte Aston Villa, anglický tím zdolal Bolognu 2:0. Už druhýkrát nezabral naplno Paríž St. Germain, doma iba remizoval s PSV Eindhoven 1:1. Slovenský obranca Milan Škriniar sedel na lavičke náhradníkov domácich. Stopercentnú bilanciu neudržal Juventus Turín, keď prehral doma so Stuttgartom 0:1. Premiérovo zabodovali hráči AC Miláno, ktorí zdolali FC Bruggy 3:1.

Real Madrid - Borussia Dortmund
Futbalista Realu Madrid Vinicius Junior sa teší z gólu v zápase 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov Real Madrid – Borussia Dortmund
07:09

Nemecká polícia vykonala raziu v reštaurácii v meste Düsseldorf, ktorá ponúkala k pizzi číslo 40 ako prílohu kokaín. “Bola to jedna z najpredávanejších pízz,” vyhlásil pred zástupcami médií šéf kriminálnej polície Michael Graf von Moltke.

07:09

Ničivé dažde, ktoré v posledných mesiacoch spôsobili smrteľné záplavy v Kamerune, Čade, Nigeri, Nigérii a Sudáne, boli zosilnené klimatickými zmenami spôsobenými človekom, uviedol v stredu tím medzinárodných vedcov z World Weather Attribution (WWA).

07:07

Iracký premiér Muhammad Šijá Súdání v utorok oznámil, že pri protiteroristickej operácii bol zabitý vodca a ďalší ôsmi vysokopostavení členovia skupiny Islamský štát (IS) v Iraku.

07:07

Južná Kórea plánuje v druhej polovici decembra vypustiť svoj tretí vojenský prieskumný satelit, uviedli v stredu tamojšie úrady. Chce tak lepšie vzdorovať hrozbe zo strany Severnej Kórey.

07:06

Irán a Saudská Arábia plánujú spoločné vojenské cvičenia v Červenom mori, uviedli v utorok iránske médiá. Saudská Arábia túto informáciu dosiaľ nepotvrdila.

07:06

Spojené štáty sú pripravené na ženskú prezidentku inej ako bielej farby pleti, vyhlásila v utorok v rozhovore pre NBC News demokratická kandidátka na hlavu štátu a súčasná viceprezidentka USA .

07:05

Ministri obrany Spojeného kráľovstva a Nemecka podpíšu v stredu v Londýne obrannú dohodu, ktorú označujú za prvú svojho druhu. Cieľom má byť podľa nich posilnenie európskej bezpečnosti v čase rastúcej ruskej agresie.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke malý chlapec kope gól do bránky na pláži pri pobreží Baltského mora v meste Travemünde na východe Nemecka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali