Slaviu zachránila zmena taktiky, Trpišovský: “Museli sme reagovať”

❚❚

Razgrad 26. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Tony Uzunov)

 

Kľúčovú rolu v stredajšom štarte futbalistov Slavie Praha v novom ročníku Európskej ligy zohral “záhadný papier”. Podobné titulky zaplnili české médiá po stredajšom zápase na pôde bulharského Ludogorca Razgrad, v ktorom pražský tím zvíťazil 2:0

Slavia Praha
Hráči Slavie Praha oslavujú gól Mojmíra Chytila ​​počas futbalového zápasu Európskej ligy proti Ludogorcu

Slavia, ktorú trápi početná maródka, bola v úvodnej štvrťhodine nevýrazná a nevedela sa dostať do tempa. Tréner Jindřich Trpišovský si tak k postrannej čiare zavolal obrancu Tomáša Holeša a podal mu papier s inštrukciou zmeniť pôvodné rozostavenie 3-4-2-1 na 4-2-3-1. “Súper nám zo začiatku robil problémy, nebolo ľahké brániť ho v útočnej fáze. Navyše hral trochu inak, než na čo sme sa pripravovali. Museli sme na to reagovať a upraviť naše rozostavenie. Nie je to jednoduché, ale je výhoda, keď je tréner s tímom dlhšie. Máme niečo za sebou, hráči poznajú štýly a pomôžu si v organizácii,” konštatoval po zápase Trpišovský.

.

 

Zmena taktiky

Zmena v taktike pomohla a český vicemajster šiel do vedenia v 37. minúte zásluhou Matěja Juráska. Druhý gól pridal po hodine hry striedajúci Mojmír Chytil. “Od 20. minúty sa nám podarilo preklopiť zápas tam, kam sme chceli. Viac sme držali loptu, súpera sme zatlačili do defenzívy. Podali sme dobrý fyzický výkon, kontrolovali sme hru. Tempo zápasu vyhovovalo viac nám ako im,” citoval Trpišovského portál sport.cz.

.

Štyridsaťosemročný kouč sa vyjadril aj na adresu mladíka Juráska, ktorý vsietil prvý gól v tejto sezóne: “Nemal šťastné obdobie, dlho čakal na dobrý výkon. Tu zahral dobre. Dal gól, ale hlavne sa obetoval pre tím. Vracal sa dozadu, vyhral veľa súbojov, do všetkého išiel na sto percent. Pomohol tímu a tím jemu. Jeho najväčší problém je konzistencia výkonov, niekedy je geniálny, niekedy mu zápas nevyjde. Verím, že hlavne jemu tento výkon pomôže.”

Dvadsaťjedenročný krídelník sa tešil hlavne zo zisku troch bodov. “Som strašne rád, že sme to zvládli víťazne a s nulou vzadu. Držíme si defenzívnu formu a do toho dávame góly. Je to super,” uviedol Jurásek. V jeho nasadení do základnej zostavy mal prsty kapitán “zošívaných” Jan Bořil. “Veľa sme sa o tom s trénermi rozprávali a zhodli sme sa, že zápas proti Razgradu je preňho ako stvorený. Ukázal sa vo skvelom svetle dopredu aj dozadu, klobúk dole,” pochválil svojho spoluhráča. Slovenský reprezentačný krídelník Ivan Schranz nehral za Slaviu pre svalové zranenie.

 

Strata bodov domáceho tímu

Tréner domáceho tímu Zachari Sirakov po stretnutí hovoril o veľkej strate. “Je to sklamanie. Mali sme dobrý prvý polčas a neviem si vysvetliť, prečo bol druhý taký zlý. Nemali sme žiadanú dynamiku a jednoducho sme si nevytvorili situácie pred bránkou súpera, aby sme sa dostali späť do hry. Nezačali sme tak, ako sme chceli, ale musíme myslieť na ďalší zápas,” povedal pre bulharský portál topsport.bg. Ludogorec sa na budúci týždeň predstaví na pôde Viktorie Plzeň, Slaviu čaká domáci duel proti Ajaxu Amsterdam. V októbri si zmeria sily aj so španielskym Bilbaom.

 

.

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:40

Príspevky ekonomicky aktívnych ľudí do verejného rozpočtu vlani nepokryli výdavky na deti a seniorov. Vznikol tak deficit 1,7 miliardy eur, ktorý sa bude časom zvyšovať, vyčíslil v aktuálnom prehľade ekonomického diania Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

13:17

Colníci zaistili na hraničnom priechode s Českou republikou v obci Brodské (okres Skalica) falzifikáty pracích gélov. Nachádzali sa v nákladnom vozidle s českým evidenčným číslom. Podľa dodacieho listu tovar smeroval z Čiech do predajne na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

13:17

Irán nezostane ľahostajný, ak v Libanone dôjde k totálnej vojne medzi hnutím Hizballáh a Izraelom. Vyhlásil to iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí na schôdzke šéfov diplomacií v New Yorku.

Abbás Arákčí
Na snímke iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí
12:59

Najmenej 15 ľudí zahynulo pri zrútení nelegálnej bane na zlato v indonézskej provincii Západná Sumatra. Záchranári pátrajú po siedmich nezvestných osobách. Uviedol to v piatok miestny predstaviteľ.

12:48

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) pokračuje v rokovaniach o predĺžení tranzitu plynu cez Ukrajinu po tom, ako koncom roka vyprší zmluva medzi Kyjevom a ruskou spoločnosťou Gazprom, uviedol vo štvrtok (26. 9.) generálny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz.

12:34

Výrobné ceny v Taliansku v auguste 2024 opäť klesli, ale menej ako v predchádzajúcom mesiaci. Tempo ich poklesu bolo pritom najpomalšie od marca 2023. Ukázali to v piatok údaje talianskeho štatistického úradu ISTAT.

12:26

Veľkoobchodné ceny pohonných látok mierne poklesli a reagujú tak na pokračujúci pokles ropy na burze. Podobný vývoj možno ešte očakávať aj pri priemerných maloobchodných cenách na Slovensku v ďalšom týždni. Uviedol to Marek Nemky, analytik finančných trhov spoločnosti XTB.

12:26

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že vyšetruje dvoch austrálskych a jedného rumunského novinára v súvislosti s ich reportážami z území Kurskej oblasti, okupovaných ukrajinskými silami. Celkový počet takýchto vyšetrovaní sa tak zvýšil na 12.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali