Slafkovský v prvom útoku, St. Louis ho pochválil: “Hral excelentne”

❚❚

Montreal 5. decembra 2023 (TASR/HSP/Paul Chiasson/The Canadian Press, AP/Graham Hughes/The Canadian Press via AP)

 

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský síce vo víťaznom zápase Montrealu proti Seattlu (4:2) nebodoval, no tréner Martin St. Louis ho za predvedenú hru pochválil. Devätnásťročný útočník dostal v noci na utorok šancu v prvom útoku po boku Colea Caufielda a kapitána Nicka Suzukiho, pričom jeho výkon si naživo pozrela aj Petra Vlhová. Slovenská lyžiarka si do Bell Centre odskočila po pretekoch Svetového pohára v neďalekom stredisku Mont-Tremblant

Juraj Slafkovský
Na snímke Juraj Slafkovský

Slafkovský odohral v domácom stretnutí 17:14 minúty, zaznamenal jednu strelu na bránku a dva hity. “Prečo hral Slafko v prvej formácii? Nie preto, že by som mu potreboval dodávať sebavedomie, ak mám byť úprimný. Hral v nej preto, že si zaslúžil tú príležitosť. To isté platí aj o presilovkách. Dokáže v nich naťahovať hru s tou jeho silou a robustnou postavou. Bol to pre neho skvelý prvý večer v prvom útoku,” uviedol St. Louis v pozápasovom rozhovore so zámorskými novinármi. Slovenský krídelník viackrát ukázal, že súhra s Caufieldom a Suzukim by mohla fungovať. “Myslím si, že bol dnes večer excelentný, urobil ďalší krok vpred. Štatistiky nehovoria všetko. Keď hodnotím hráča, pozerám sa na jeho výkon. On dnes urobil množstvo pozitívnych vecí,” povedal kouč Montrealu na adresu vlaňajšej draftovej jednotky.

.

 

Dopomohol k rozhodujúcemu gólu

Slafkovský neúnavne napádal súperových obrancov, v druhej tretine si dravým prienikom vypýtal faul od Adama Larssona. Presilovku následne využil Sean Monahan, ktorý strelil tretí a víťazný gól Canadiens.

.

Hoci sa hra slovenského krídelníka stále vyvíja a tento proces sa ešte neskončil, dáva podľa St. Louisa nádej v ďalší hráčov rast. “Je to o tom, aby sme pomohli mladému hráčovi pochopiť, ako hrať túto hru,” poznamenal St. Louis. “Rád hrám s pukom na hokejke. Snažím sa forčekovať, potom sa skôr dostanem do hry, viem vymyslieť lepšie akcie. Pomáha mi, ak môžem nastupovať s hráčmi, ktorí vedia hrať dôrazne,” uviedol pre zámorské médiá Slafkovský, ktorý sám na sebe cíti, že sa v porovnaní s úvodom sezóny jeho hra zlepšila: “Na začiatku ročníka som sa trochu trápil. Teraz cítim, že sa posúvam, je to od zápasu k zápasu lepšie.”

 

Ukončenie gólového pôstu

O všetky presné zásahy Canadiens proti Seattlu sa postarali hráči, ktorí si ukončili dlhé gólové suchoty – Sean Monahan 14-zápasové, Tanner Pearson 19-zápasové a Josh Anderson dokonca skóroval prvýkrát v sezóne. Presadil sa až v 25. zápase, keď v závere spečatil triumf do prázdnej bránky.

“Mal som z neho veľkú radosť,” povedal Slafkovský na adresu spoluhráča. “Pracoval na tom veľmi tvrdo každý deň. Niekedy len nemáte šťastie, nepadne vám to tam, no potrebujete to nejako zlomiť. A on to urobil pekným spôsobom, keď skóroval z vlastného obranného pásma.”

Slafkovského výkon sledovala z tribúny aj Petra Vlhová, slovenská lyžiarka prišla do Montrealu po tom, ako cez víkend absolvovala v neďalekom kanadskom stredisku Mont-Tremblant dva obrovské slalomy Svetového pohára. Po zápase sa obaja stretli v šatni. “Obaja sme boli spolu na zimných olympijských hrách, no ona bývala v olympijskej dedine pre lyžiarov, kým ja som býval v hlavnej olympijskej dedine s ostatnými športovcami. Takže som sa s ňou stretol prvýkrát,” dodal slovenský hokejista pre The Athletic.

.

 

Prečítajte si tiež

Slafkovský v prvom útoku Montrealu, stretol sa s Vlhovou

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali