Skuhravý s Košicami naďalej víťazí, sebavedomie dodal aj Faškovi

❚❚

Košice 6. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Tréner Roman Skuhravý zažíva úspešný vstup do novej trénerskej misie a pod jeho vedením sú futbalisti FC Košice zatiaľ stopercentní. V sobotňajšom zápase 10. kola Niké ligy si presvedčivým výkonom v prvom polčase vytvorili náskok, na ktorom sa v druhej polovici napokon nič nezmenilo a v neúplnej tabuľke poskočili do prvej šestky. Na triumfe 2:1 sa gólom podieľal aj stredopoliar Michal Faško, ktorý v lige skóroval po roku a po zápase priznal, že zdvihnúť sebavedomie mu pomohol aj tréner Skuhravý

Roman Skuhravý
Na snímke tréner Košíc Roman Skuhravý

Nový kormidelník FC začal svoje pôsobenie “povinným” pohárovým víťazstvom v Stropkove 4:1, na ktoré jeho tím nadviazal ligovým triumfom 3:2 v Banskej Bystrici, pričom ho dosiahol napriek početnej nevýhode. Hernú, ale aj gólovú, fazónu Košičania potvrdzovali aj od úvodných minút zápasu s Ružomberkom. Faško skóroval už v 13. minúte, v 32. Szilárd Bokros zvýšil na 2:0 a to ešte medzitým VAR zrušil radosť Jannisa Niarchosa, ktorého gólu predchádzal faul.

.

Pútavé prvé dejstvo podčiarkla červená karta ružomberského obrancu Matúša Malého a gól Šimona Gabriela v nadstavenom čase, ktorý napokon uzavrel skóre. “Ten neuznaný gól Niarchosa nás trochu zabrzdil, ale hrali sme ďalej a mali sme aj šance. Škoda inkasovaného gólu v závere, no aj v druhom polčase mal Ružomberok šance skórovať. Myslím si, že sme celkovo hrali to, čo chcel od nás tréner. V druhom polčase sme to mohli uzavrieť na 3:1, ale to sa nám nepodarilo a strachovali sme sa až do konca,” zhrnul Faško. Zaujímavosťou je, že Košičania v zápase s Ružomberkom okúsili rovnakú skúsenosť, akú pripravili v predošlom zápase Banskej Bystrici.

FC Košice - MFK Ružomberok
Na snímke vpravo Michal Faško (Košice), uprostred Alexander Selecký (Ružomberok) počas zápasu 10. kola futbalovej Niké ligy FC Košice – MFK Ružomberok

Vtedy strelili dva góly v čase, keď hrali oslabení, tentoraz sa počas košickej početnej výhody presadil Ružomberok, pričom domáci v nej už neskórovali. “Minule sme to zažili my, teraz Ružomberok. Potvrdilo sa, že aj tím, ktorý hrá v početnom oslabení, vie byť nebezpečný cez kontry. Klobúk dolu pred Ružomberčanmi za to, že to nevzdali a bojovali. Mali aj nebezpečné šance, no dokázali sme to vyriešiť. Dôležité je, že sme zvíťazili a verím, že v tom budeme pokračovať aj po reprezentačnej prestávke,” poznamenal obranca Lukáš Fabiš.

.

Pod vedením Romana Skuhravého získal košický tím v dvoch zápasoch toľko bodov, čo s jeho predchodcom Gergelyom Gerim v ôsmich – šesť. Tri víťazné zápasy so skóre 9:4 sú sľubný začiatok košického trénera. “Zmena trénera priniesla nový vietor a prvky do hry. Stále sme však vo fáze, že si to ešte všetko musí sadnúť. Som však presvedčený, že to bude postupne vyzerať lepšie a lepšie,” poznamenal Fabiš.

Aj podľa Faška sa herný prejav Košičanov zmenil k lepšiemu. “Nový tréner vidí futbal inak, než predošlí. Vidí ho podobne ako ja a to sa mi páči. Chce odo mňa to, čo mám najsilnejšie a nehľadá to, čo mi nejde. Takisto je to aj u iných hráčov. Tréner je tu s nami v podstate dva týždne aj s cestou a stále sa učíme. Teraz máme pred sebou reprezentačnú prestávku, počas ktorej dotrénujeme a doladíme čo treba. Verím, že nám vydrží forma,” poznamenal Faško, ktorý skóroval prvýkrát od 1. októbra 2023, keď sa presadil na trávniku v Podbrezovej. “Je to skoro na deň presne. Ľudia z klubu a aj spoluhráči mi to veľmi priali. Opadlo to zo mňa, robil som všetko pre to, aby som to zlomil. Aj tréner mi dodal sebavedomie, mali sme pohovor. Vidí, čo vo mne je a ja sa budem snažiť splatiť mu dôveru,” poznamenal Faško.

V zostave Košičanov chýbal útočník Žan Medved, ktorého vyradili zdravotné problémy. V zostave ho nahradil obranca Bokros, ktorý sa napokon aj zapísal do streleckej listiny a jeho gól sa ukázal ako víťazný. “Pôvodne som tam chcel dať Luisa Dos Santosa, ale ten má menšie zranenie a nechcel som riskovať. Bokros je z môjho pohľadu hráč, ktorý to odohrá na akejkoľvek pozícii. Klobúk dolu za to, ako sa popasoval s novou pozíciou,” uviedol Skuhravý.

Košičania sa snažili o preloženie zápasu Slovenského pohára proti FC Petržalka, no ten sa napokon odohrá v pôvodnom termíne, teda v stredu 16. októbra. Vyplní im reprezentačnú prestávku, po ktorej sa v sobotu 19. októbra predstavia na ihrisku Michaloviec.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:57

IDF spustila novú pozemnú operáciu v Jabalii na severe pásma Gazy. Na operácii sa zúčastňuje 162. divízia: jej 401. a 460. obrnená brigáda v noci obkľúčili Jabaliju. IDF tiež začali sériu leteckých a delostreleckých úderov na ciele spojené s Hamasom vrátane skladov zbraní, tunelov a miest, kde sa sústreďujú nepriateľské sily.

IDF poznamenali, že už predtým získali spravodajské informácie o prítomnosti Hamasu a jeho infraštruktúry v meste Jabalija a o pokusoch tejto skupiny znovu sa v meste uchytiť.

08:19

Pri izraelských leteckých útokoch na mešitu a školu v centrálnej časti Pásma Gazy, v ktorých sa ukrývali vysídlení Palestínčania, zahynulo v nedeľu skoro ráno najmenej 24 ľudí a 93 ďalších utrpelo zranenia. Uviedli to tamojšie úrady kontrolované hnutím Hamas.

08:18

Pred rokom, 7. októbra 2023, islamistické hnutie Hamas oznámilo, že jeho ozbrojená skupina začala novú vojenskú operáciu proti Izraelu. Počas rýchleho útoku zahynulo v krajine viac ako 1200 ľudí, väčšinou civilistov, a militanti zajali vyše 240 rukojemníkov. V reakcii na útoky palestínskeho hnutia vyhlásil izraelský bezpečnostný kabinet na druhý deň vojnový stav a konflikt aj po roku naďalej trvá.

08:17

Generálny tajomník OSN António Guterres v sobotňajšom vyhlásení pred výročím útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas zo 7. októbra 2023 odsúdil Hamas a vyzval na okamžité ukončenie “šokujúceho násilia a krviprelievania” v Pásme Gazy a Libanone.

08:05

Katarské ministerstvo zahraničných vecí: Vítame výzvu francúzskeho prezidenta na zastavenie dodávok zbraní Izraelu na boj v pásme Gazy.

07:24

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková označila minuloročný útok palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael za kľúčový moment v židovských aj nemeckých dejinách a uviedla, že je zahanbená antisemitskými útokmi, ktoré sa odohrávajú v nemeckých uliciach.

07:24

Pri izraelskom leteckom útoku na mešitu v centrálnej časti pásma Gazy zahynulo v nedeľu skoro ráno najmenej 18 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

07:22

Ťažké boje medzi Izraelom a libanonským militantným hnutím Hizballáh charakterizovali situáciu na bojisku v sobotu večer. Iránom podporovaný Hizballáh vypálil na Izrael 130 rakiet a Izrael pokračoval v útokoch na ciele v Libanone.

07:21

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump sa v sobotu vrátil na miesto júlového neúspešného pokusu o atentát na jeho osobu. Strelca, ktorý jedného účastníka podujatia zabil a ďalších dvoch ľudí zranil, označil za “kruté monštrum”.

06:49

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu ostro kritizoval francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona za výzvu na zastavenie dodávok zbraní Izraelu, ktorý bojuje proti militantom v Pásme Gazy a v Libanone.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke podujatie Deň poľovníctva a priateľov prírody v Campingu v Belá - Nižné Kamence

Autor: TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali