Škriniar chce stavať na tímovosti

Škriniar chce stavať na tímovosti

Mainz 28. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann, TASR/AP-Thanassis Stavrakis)

 

Kapitán slovenských futbalistov Milan Škriniar stavia pred nedeľným osemfinále proti Anglicku na tímovosti. Tá je podľa neho potenciálny recept na súpera, ktorý disponuje veľkou individuálnou kvalitou. Úradujúci vicemajstri síce vyhrali C-skupinu, no doposiaľ vsietili len dva góly a veľmi nepresvedčili ani herným prejavom

Milan Škriniar
Na snímke slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar počas tlačovej konferencie na ME vo futbale v nemeckom meste Mainz

O góly proti Srbsku (1:0) a Dánsku (1:1) sa postarali hviezdni Jude Bellingham a Harry Kane. “Podľa mňa sa spoliehajú na individuálnu kvalitu a vedia, že majú hráčov, ktorí im rozhodnú tie zápasy. Preto si myslím, že ich môžeme zvládnuť cez tímovosť. Tieto veľké mužstvá hrajú lepšie, keď sú dlhšie spolu. Myslím si však, že aj do prvého zápasu išli s tým, že sú Anglicko a musia to zvládnuť výsledkovo,” zhodnotil Škriniar. Jeho tím má pred osemfinálovým duelom len štyri dni a prejavuje sa to aj na striedmejšom tréningovom programe: “Keďže ten priestor na trénovanie na ihrisku nie je taký veľký, je tam viac videa. Niečo si vyskúšame aj na tréningu, ale tam je menej priestoru.”

Reklama

 

Škriniar vidí mentálnu výhodu na našej strane

Mentálnu situáciu pred zápasom vidí Škriniar podobne ako pred úvodným duelom proti Belgicku. Slováci môžu len prekvapiť a dosiahnuť historický úspech. Od Angličanov sa naopak po nevýraznom pôsobení v “céčku” očakáva jasné víťazstvo.

Reklama

“Ja si myslím, že budú určite pod veľkým tlakom. Médiá aj ľudia do nich išli po zápasoch, budú mať na sebe teda oveľa väčší tlak ako my. Môže to hrať v náš prospech,” povedal Škriniar.

Nadchádzajúci súper Slovákov neukázal veľkú invenciu v útoku, no zároveň súperov nepúšťal k svojej bráne. Jediný inkasovaný gól od Mortena Hjulmanda padol spoza šestnástky.

“Náš tím sa veľmi nesústredí na kritiku a tlak. Sme vďační za podporu od fanúšikov. Všetci sú pokojní a sústredení na ďalšiu úlohu. Videli sme doterajšie výsledky a žiadny tím už nie je v skutočnosti favorit. Musíme len zachovať chladnú hlavu, sme pod tlakom, ale zároveň sme v pokojnom prostredí,” zhodnotil obranca Anglicka Marc Guehi podľa AFP.

TK anglickej futbalovej reprezentácie
Na snímke anglický futbalista Marc Guehi hovorí počas tlačovej konferencie na ME vo futbale v nemeckom Blankenhaine

“Dôležitá bude určite defenzíva fáza, musíme začať brániť od útočníka. Kľúčové je ale to, aby sme začali hrať futbal. Musíme im ukázať, že vieme hrať. Nech vedia, že stoja proti tímu, ktorý vie, čo chce,” povedal 29-ročný stopér. Pripomenul, že súper si bude vedieť poradiť aj s vysokým pressingom: “Aj Angličania to radšej pri pressingu kopnú dopredu a pomôžu si dlhou loptou. Sú však silní aj kombinačne.”

 

Reklama

Nedeľa 30. júna, 18.00 h

osemfinále /Arena AufSchalke, Gelsenkirchen/

  • Anglicko – SLOVENSKO
    Rozhodca: Halil Umut Meler (Turec.)
  • Predpokladané zostavy:
    Anglicko: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Gallagher, Bellingham, Rice – Foden, Kane, Saka
    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Strelec, Haraslín

 

Prečítajte si tiež

Strelec sa prepracoval do základu: “Chalani mi pomohli”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:27

Nemecká polícia vyšetruje sobotňajší incident z mesta Essen, pri ktorom delegát nemeckej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) pohrýzol do nohy demonštranta. Tvrdí, že konal v sebaobrane.

16:26

Španielske úrady v nedeľu oznámili, že odvolali pátranie po britskom tínedžerovi Jayovi Slaterovi, ktorý je od 17. júna nezvestný na kanárskom ostrove Tenerife. Prípad je však stále otvorený.

14:39

Posilnenie európskej konkurencieschopnosti bude hlavným zámerom maďarského predsedníctva v Rade Európskej únie, uviedol v nedeľu maďarský minister pre záležitosti EÚ János Bóka. Jeho krajina sa chce zamerať aj na bezpečnostnú a obrannú politiku.

14:22

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu hlásilo dobytie ďalších dvoch dedín v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

13:48

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v nedeľu odovzdal svoj hlas v predčasných parlamentných voľbách, ktoré vyhlásil pred tromi týždňami. Odvolili aj ďalší poprední francúzski politici.

13:48

Americký raper Kanye West pricestoval v sobotu do Moskvy, informovali v nedeľu ruské médiá s odvolaním sa na ruskú producentku Janu Rudkovskú.

13:47

Dvaja muži boli vzatí do väzby v súvislosti s incidentom pred izraelským veľvyslanectvom v Belehrade, pri ktorom policajt v sebaobrane usmrtil muža, ktorý naňho vystrelil z kuše a spôsobil mu zranenia v rámci “cieleného teroristického útoku”. Oznámil to srbský minister vnútra Ivica Dačič.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anna Imrišková z obce Drahovce kosí počas 1. ročníka podujatia Kosenie trávy pod Zbojníckym hradom

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali