Skončila jednostranná propaganda RTVS

Skončila jednostranná propaganda RTVS

Bratislava 2. júla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: TASR-Jaroslav Novák)

 

„RTVS definitívne skončila na smetisku dejín -podpisom prezidenta sa definitívne končí jej temná éra, ktorá na Slovensku zlikvidovala verejnoprávnosť a premenila sa na hlasnú trúbu progresívneho liberalizmu a rusofóbie,“ pochválil vládu novozvolený europoslanec Ľuboš Blaha (SMER-SSD), ktorý sa len nedávno vzdal funkcie podpredsedu parlamentu

15. schôdza NR SR Blaha Šimkovičová Richter
Na snímke ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS), podpredseda Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha (vľavo, Smer-SD) a predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre sociálne veci Ján Richter (SMER-SD)

V úvode príspevku na sociálnej sieti Blaha pripomenul, že prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini podpísal zákon o STVR. „Som fakt rád, že som za tento zákon ešte stihol hlasovať,“ vyjadril sa.

Reklama

„ Podpisom prezidenta sa definitívne končí temná éra RTVS, ktorá na Slovensku zlikvidovala verejnoprávnosť a premenila sa na hlasnú trúbu progresívneho liberalizmu a rusofóbie,“ poznamenal.

Uviedol, že sa k zákonu o STVR vyjadril aj pre nemecké spravodajstvo : „Nemecké médiá sa ma pýtali, čo si myslím o RTVS a jasne som im vysvetlil, že liberálne médiá nesú spoluzodpovednosť za atentát na premiéra Roberta Fica,“ uviedol Blaha a k príspevku vložil aj krátke video z reportáže.

Reklama

„Za opozičných čias ma Marta Jančkárová nevpustila do rozhlasovej relácie, lebo si to neželal (vtedajší minister obrany ) Jaroslav Naď. Takto fungovali – ako vládny valec,“ vysvetľuje Blaha.

„Michal Havran si do relácie volal kamarátov, ktorí spoločne kopali do Smeru… Takúto jednostrannú propagandu nemajú ani v Saudskej Arábii!,“ pokračuje Blaha.

A to najlepšie : „To nevymyslíš ! PS-kárka Veronika Ostrihoňová si z RTVS urobila nástroj pre svoju kampaň do Európskeho parlamentu!,“ poznamenal.

„A celému tomuto progresívnemu cirkusu vládol bezdomovec (Ľuboš Machaj), ktorý proti vláde Roberta Fica vyhlásil džihád…,“ uviedol.

 

Reklama

„Takto vyzerala RTVS,“ zhrnul Blaha.

Blaha ďalej s iróniou poznamenal, že na Slovensku ľudia môžu otvárať šampanské – stredovek skončil. „Už nebude len jeden jediný predpísaný názor, konečne zavládne pluralita, objektivita a rôznorodosť,“ uviedol.

„Už ľudia nebudú označovaní za dezolátov a extrémistov iba preto, že majú iný názor,“ pokračuje Blaha. „ Už tam nebudú nedovzdelané mláďatá šíriť nenávisť voči iným národom, vrátane ruského. Už nebudú vytesňovať názory väčšiny spoločnosti…,“ dodáva.

Vládnu koalíciu pochválil : „Meníme veci k lepšiemu. Ekonomika rastie, inflácia klesla pod 3 percentá, robíme poriadok s lipšicovskou mafiou, pomohli sme seniorom aj mladým rodinám, zastavili sme dodávky zbraní na Ukrajinu…“ vymenoval úspechy.

„ Bývalé vlády Matoviča, Hegera a Ódora tu toho napáchali toľko, že sa nedá všetko zmeniť za pár mesiacov…,“ poznamenal.

Blaha ubezpečil, že vláda v tomto smere robí, čo sa dá. „Sľúbili sme, že do Slovenskej televízie zase vrátime verejnoprávnosť a doručujeme. Tlieskam!,“ pripomenul.

Reklama

V závere príspevku sa rozlúčil známym výrokom premiéra Roberta Fica: „Ako hovorí klasik – takto sa to robí, do psej matere!“

Krátke video z nemeckej reportáže si môžete pozrieť nižšie

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:24

Anaheim Ducks podpísali zmluvu s americkým hokejistom Carsonom Meyerom. Útočník uzavrel v stredu s klubom NHL jednoročný dvojcestný kontrakt, ktorého detaily neboli zverejnené. Informácie priniesla agentúra Reuters.

08:10

Ceny ropy vo štvrtok ráno klesli. Investori zostali opatrní vzhľadom na očakávania nižšieho dopytu, keď údaje o zamestnanosti a vývoj v sektore služieb USA naznačili, že hospodárstvo tejto krajiny sa možno začína ochladzovať. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri dosiahla do 7.04 h SELČ 86,89 USD (80,77 eura) za barel (159 litrov).

08:09

Veľkú časť Ruska na oboch kontinentoch zasiahli v stredu mimoriadne vysoké teploty. V Moskve namerali až 32,5 stupňa Celzia. Takéto horúčavy tu 3. júla nezaznamenali viac než storočie. V obci Mamakan na juhovýchode Sibíri bolo dokonca až 38,7 stupňa, informuje TASR podľa správ agentúry AFP a denníka The Moscow Times.

08:02

Palestínske hnutie Hamas v stredu uviedlo, že jeho vodca Ismaíl Haníja uskutočnil telefonické rokovania so sprostredkovateľmi z Kataru a Egypta v súvislosti s dosiahnutím dohody o ukončení vojny v Pásme Gazy. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Haníja podľa hnutia o najnovšom vývoji komunikoval aj s tureckými predstaviteľmi.

08:01

Vláda nepálskeho premiéra Pušpu Kamala Dahala prišla v stredu o väčšinu po tom, ako jeho kľúčový koaličný partner stiahol svoju podporu, čo vyvolalo novú politickú neistotu v parlamente tejto himalájskej krajiny. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP.

Očakáva sa, že Dahal bude do 30 dní vystavený hlasovaniu o vyslovení dôvery v parlamente.

08:01

Francúzsky socialistický politik Roland Dumas, dlhoročný bývalý minister zahraničných vecí za vlády prezidenta Francoisa Mitterranda, zomrel v stredu vo veku 101 rokov. Informovala o tom agentúra AFP.

Dumas bol synom hrdinu francúzskeho odboja, ktorého počas druhej svetovej vojny zastrelili členovia nacistickej Tajnej štátnej polície (Gestapo).

07:56

Nemecký kancelár Olaf Scholz vyjadril v stredu znepokojenie v súvislosti s vyhliadkami na víťazstvo pravice v druhom kole predčasných volieb vo Francúzsku, ktoré sa bude konať cez víkend. Informovala o tom agentúra AFP.

Pravicové a protiimigračné Národné združenie (RN) Marine Le Penovej dominovalo v prvom kole hlasovania, a nedeľňajšie druhé kolo by mu mohlo umožniť prvýkrát prevziať kontrolu vo francúzskej vláde.

07:32

Americká tenistka Cori Gauffová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Finalistka Roland Garros Talianka Jasmine Paoliniová ako nasadená sedmička prešla cez Belgičanku Greet Minnenovú po výsledku 7:6 (5), 6:2.

Talianka Jasmine Paoliniová postúpila do 3. kola dvojhry na grandslame vo Wimbledone
Na snímke talianska tenistka Jasmine Paoliniová (vľavo) si podáva ruku s porazenou Belgičankou Greet Minnenovou po jej výhre v 2.kole dvojhry na grandslamovom turnaji Wimbledon
07:29

Dovedna 25 vojakov obvinených “z úteku pred nepriateľom” počas bojov proti rebelom v Konžskej demokratickej republike (KDR) bolo v stredu odsúdených na trest smrti, uviedli ich obhajcovia. TASR informuje podľa agentúry AFP.

K verdiktom došlo po jednodňovom procese.

Pred vojenský súd provincie Severné Kivu sa dovedna postavilo 31 obžalovaných vrátane 27 vojakov a štyroch civilistov. Vojenský súd sa nachádza v meste Butembo v blízkosti frontovej línie.

07:27

Demokratickí guvernéri amerických štátov New York, Minnesota a Maryland vyjadrili v stredu po schôdzke a úprimnej diskusii podporu a dôveru prezidentovi USA Joeovi Bidenovi, informuje TASR podľa agentúry Reuters.

Prezident USA sa stretol s demokratickými guvernérmi štátov USA, ktorých časť sa pripojila pomocou videokonferencie, aby ich ubezpečil, že je na výkon funkcie spôsobilý.

07:26

Spojené štáty sa nepodieľali na minulotýždňovom neúspešnom pokuse o štátny prevrat v Bolívii, uviedol v stredu Biely dom. Informovala agentúra Reuters.

Bývalý bolívijský generál Juan José Zuňiga minulú stredu (26. júna) nasadil vojakov a tanky do centra hlavného mesta La Paz v snahe preniknúť do sídla prezidenta.

07:25

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nemôže byť sprostredkovateľom na mierových rozhovoroch medzi Ruskom a Ukrajinou, uviedol v stredu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

Včera 20:20

Nemecký súd v stredu zrušil zatykač na Christiana Bruecknera, hlavného podozrivého v prípade zmiznutia britského batoľaťa Madeleine McCannovej. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP a AFP.

Štátny súd v Braunschweigu uviedol, že zrušil zatykač v jednom z prípadov, ktoré sú vedené voči Bruecknerovi, pretože v súčasnosti neexistuje žiadne bezprostredné podozrenie. Rozhodnutie by podľa jeho právnika mohlo byť signálom, že Brueckera oslobodia v prebiehajúcom súdnom procese. Konečný verdikt vyhlási súd až v októbri.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Škorec sedí na chrbte koňa a iný sa na neho pozerá v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali