ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 2:1 v 8. kole

❚❚

Bratislava 22. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/CNA)

 

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 8. kola Niké ligy nad MFK Ružomberok 2:1. Úradujúceho šampióna zachránil od straty bodov vlastný gól hosťujúceho obrancu Šimona Gabriela. Slovan pridal šiesty ligový triumf a s 18 bodmi sa vrátil na čelo tabuľky o bod pred MŠK Žilina. Ružomberčania zaznamenali prvú prehru v sezóne, majú deväť bodov a patrí im 4. priečka

APOEL Nikózia - ŠK Slovan Bratislava
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.

Slovan poslal do vedenia v 11. minúte krídelník Róbert Mak. Liptáci vyrovnali ešte do prestávky zásluhou Martina Chriena. Ružomberský kapitán síce nepremenil nariadený pokutový kop, no brankár Dominik Takáč vyrazil loptu priamo pred exekútora penalty a ten poľahky skóroval – 1:1. Po zmene strán nevyužil šancu poslať Slovan do vedenia Tigran Barseghjan. Arménsky krídelník rovnako ako Chrien zahodil jedenástku a neplatila ani následná dorážka Maka. Domácich to nezlomilo, práve naopak, výrazne stupňovali svoju aktivitu. Odmenou im bol presný zásah v 64. minúte, keď si po prihrávke Barseghjana zrazil loptu do vlastnej brány Gabriel. “Belasí” mohli odskočiť aj na väčší rozdiel, svoje dobré šance však nevyužili. Slovan mohol v závere prísť o tri body, ale podržal ho Takáč. Hráči Slovana dali predčasný darček svojmu trénerovi Vladimírovi Weissovi st., ktorý v nedeľu oslávi životné jubileum 60 rokov.

.

Niké liga – 8. kolo:
ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 2:1 (1:1)
Góly: 11. Mak, 63. Gabriel (vlastný) – 43. Chrien. Rozhodovali: Glova – Jánošík, Bobko, ŽK: Bajrič, Barseghjan – Hladík, Domonkos, 6077 divákov.

Slovan: Takáč – Medveděv, Bajrič, Voet (46. Wimmer), Zuberu – Mustafič (46. Tolič), Szöke (46. Savvidis), Gajdoš (79. Metsoko) – Barseghjan, Strelec, Mak (86. Marcelli)
Ružomberok: Ťapaj – Gabriel, Malý, Mojžiš (68. Köstl) – Gomola, Lavrinčík, Luterán (79. Tučný), Chobot (79. Madleňák) – Hladík, Kelemen (57. Huf), Chrien (79. Domonkos)

.

hlasy po zápase /zdroj: skslovan.com/:
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: “Výborný ligový zápas dvoch rozdielnych mužstiev, či už typologicky alebo systémovo. Ondřej Smetana odviedol v Ružomberku za rok vynikajúcu prácu a bol len krôčik od Konferenčnej ligy, čo by bol prakticky taký zázrak, aký sa nám podaril v Lige majstrov. Ružomberok je fyzicky najsilnejší tím v lige, z pohľadu typológie, druhých lôpt, štandardných situácií, ktoré sme dnes dobre bránili, prešli sme do osobnej obrany. Bol to výborný duel s množstvom šancí na oboch stranách. Koncovku sme však mali riešiť inak, aby sme zápas zavreli skôr, takto Ružomberok hrozil až do konca. Som veľmi spokojný s výsledkom i výkonom, nie je ľahké prepnúť z Ligy majstrov do domácej súťaže, zvlášť so súperom, ktorý hrá silový futbal. Víťazstvo si cením, hráči šli na dno síl. Myslím si, že sme boli o ten gól lepší a futbalovejší. S niektorými hráčmi som v prvom polčase nebol spokojný, stred zálohy nám nepracoval dobre, preto som už cez prestávku trikrát striedal. V závere som nedával hrať Vlada, ktorý mal trošku natiahnutý sval, šetril som aj Cesara Blackmana, niektorí hráči dostali voľno. Juraj Kucka ide na artroskopiu kolena, verím, že o tri týždne by mohol byť naspäť. V utorok nás čaká pohár, v piatok Michalovce, potom privítame najlepší tím sveta, na čo sa tešíme. Aj z dneška mám radosť, a ideme ďalej. Hráči a realizačný tím ma pred zápasom prekvapili darčekom i spontánnym videom k mojim šesťdesiatym narodeninám. Veľmi si to cením, bol som dojatý. Neprezradím, čo to je, ale je to veľmi pekný darček na celý život, ktorý si budem chrániť a vážiť.”
Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: “Chceli sme zápas začať a viesť trochu inak. Naším zámerom bolo hrať podobne ako Slovan, očakávali sme, že sa nás v istých pasážach posnaží vytiahnuť si v strednom bloku a bude čakať na zisky či straty. Z toho sa potom otvárajú prechody do otvorenejšej obrany. Chceli sme sa správať rovnako, no trošku sme sa strhli a Slovanu sme presne toto umožňovali. Po jednej takej situácii sme dostali prvý gól, kde sme to mali už v strede s Barseghjanom vyriešiť inak. Našťastie sme sa vrátili do zápasu. Ustáli sme tlak súpera v úvode druhého polčasu. Keď sme sa zase dostávali od hry, tak Slovan udrel, a záver si skúsene postrážil v nízkom či strednom bloku. Domáci po náročnom programe a cestovaní zvládli duel takticky vyspelo a skúsene, my sa v tomto musíme poučiť a viesť zápas trošku inak. Ak sa nám to podarí, budeme môcť aj my prísť k výsledku tak trochu skúsene.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:41

Ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila v noci na nedeľu 71 z 80 ruských dronov, uviedli tamojšie úrady.

10:23

Záplavová vlna na Dunaji môže opustiť územie Maďarska už v utorok, o dva dni skôr, než naznačovali predpovede. Vyhlásil to v nedeľu po rokovaní protipovodňovej operatívnej skupiny predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Zdôraznil však, že disciplínu a pozornosť na hrádzach bude treba naďalej udržiavať.

10:06

Počet obetí po piatkovom izraelskom útoku na predmestie Bejrútu stúpol na 45, oznámilo v nedeľu libanonské ministerstvo zdravotníctva.

10:05

V nemeckej spolkovej krajine Brandenbursko sa v nedeľu konajú voľby do krajinského parlamentu. Očakáva sa tesný súboj medzi Alternatívou pre Nemecko (AfD) a sociálnymi demokratmi (SPD), ktorí tu vládnu nepretržite od zjednotenia Nemecka v roku 1990.

09:05

Ruský tenista Alibek Kachmazov sa prebojoval do semifinále dvojhry na turnaji ATP v čínskom Čcheng-tu. V pozícii kvalifikanta zdolal tretieho nasadeného Nicolasa Jarryho 6:3, 6:4. Čiľan predtým vyradil slovenského tenistu Lukáša Kleina.

08:52

Pri výbuchu v uhoľnej bani na východe Iránu zahynulo najmenej 30 ľudí a ďalších 17 utrpelo zranenia, informovali v nedeľu tamojšie médiá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali