Šimečka má čas, tak vymyslel perpetum mobile

❚❚

Bratislava 22. septembra 2024 (HSP/Facebook Foto:TASR – Dano Veselský)

 

Poslankyňa Euróspkeho parlamentu Katarína Roth Neveďalová(SMER-SSD, v EP nezaradená) reaguje na nedávny rozhovor s Michalom Šimečkom(PS) pre mainstreamový denník Aktuality, v ktorom porozprával o tom, že ako bývalý podpredseda parlamentu má o “pár hodín denne viac času“ a plánuje budovať novú stranu. „Má síce zahraničné školy a kopec spin-doktorov, niektoré veci (ako napríklad, kedy byť radšej ticho) sa nenaučil,“ konštatuje europoslankyňa

Šimečka
Na snímke Michal Šimečka

„Bývalý podpredseda parlamentu a “líder” opozície má vraj teraz viac času a ide budovať stranu (no hurá, keď je predseda !) tým, že vykuchá svojich opozičných partnerov. Aj toto som sa dozvedela z jeho rozhovoru pre Aktuality. Má síce zahraničné školy a kopec spin-doktorov, niektoré veci (ako napríklad, kedy byť radšej ticho) sa nenaučil,“ píše europoslankyňa a dodala, že si rozhovor vypočula počas dlhej cesty zo Štrasburgu, kde sídli Európsky parlament.

.

„Všetko na Slovensku je zlé a rútime sa do záhuby,“ parafrázuje Michala Šimečku europoslankyňa a ironicky dodáva : „Ešteže máme PS, ktoré ide vyhrať voľby a zachrániť nás. Hneď po tom, ako sa Michal odurazí za to odvolanie….“

 

.

Čo by urobil on?

„Ako by teda najsilnejší líder opozície riešil súčasnú katastrofálnu situáciu verejných financií, ktorú nám tu nechala “odbornosť” Matoviča a jeho posluhovačov, očkovacia lotéria a nezmyselné atómofky ?,“ pýta sa v reakcii na spomínaný rozhovor.

„Znížil by dane z príjmu, dane zo spotreby (veď progresívci radi húlia) a nezvyšoval by DPH. Zvýšil by ale dane, ktoré na Slovensku ani nemáme a majetkové, ktoré vyberá obec a nie štát.
Namiesto toho by určite ušetril na dôchodkoch, lebo zvyšovať ich po extrémnej inflácii sa jednoducho nemalo a on by to nikdy neurobil. Zdanil by zelenú naftu, ktorú používajú farmári a zrušil dotácie, lebo prečo by mali mať výhody, čo by samozrejme predražilo potraviny, ale možno by konečne všetci nakúpili elektrotraktory….,“ zhrnula Roth Neveďalová.

„Čisté bludy. Totálne nezmysly…,“uviedla.

Europoslankyňa navrhla, že bývalý podpredseda parlamentu by si to mal buď nechať vysvetliť obľúbenými odborníkmi z UHP (Útvar hodnoty za peniaze) alebo byť radšej ticho.

„A byť tak členkou PS, dám si v tomto rozhovore pozor na pasáž, kde sa ho šikovne moderátor pýta, koho si predstavuje ako dvojku vo svojej strane, resp. kto je ďalší z lídrov. Pre Šimečku nikto túto úroveň nedosahuje, alebo zabudol ich mená. Lebo povedať – “všetci“ – je ako keby povedal, “ani jeden“,“ upozornila europoslankyňa.

.

 

Dane

Blížiac sa k záveru svojho príspevku venovala Roth Neveďalová ešte pár slov k daniam.

„Všade zrazu všetci bojujú za knihy. Ja sama som vášnivá čitateľka a knihy si kupujeme takmer každý mesiac a dávam a dostávam ich aj ako darček…,“ uviedla. Zdôraznila, že sama však má napríklad aj čitateľský preukaz do Mestskej knižnice v Bratislave za 4,-€ na rok. Uviedla, že preukaz do knižnice, či už mestskej alebo obecnej, vlastní od svojich študentských čias a trávila tam veľa času.

„ Zaujímalo by ma, či a čo vôbec čítajú tí, čo zdieľajú tento hejt proti ministrovi financií. To len tak na okraj….,“ poznamenala europoslankyňa.

Za oveľa dôležitejšie považuje to, že sa znižuje DPH na základné potraviny na polovicu – z 10 na 5 %. Zároveň sa zníži DPH na ostatné potraviny a aj energie z 20 na 19%. „Bude to mať pozitívny dopad na domácnosti. Toto tak akosi vo verejnom diskurze uniká,“ uzavrela.

.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:51

06:44

Srbské vojenské vozidlo sa v sobotu neďaleko Kraljeva v strednej časti Srbska zrazilo s civilným autom, pričom zahynulo päť ľudí vrátane troch detí, informovala miestna nemocnica.

06:42

Hlasovanie v prvých prezidentských voľbách na Srí Lanke od veľkej hospodárskej krízy sa v sobotu skončilo. Úrady informovali o vysokej volebnej účasti. Volební predstavitelia uviedli, že počas dňa neboli hlásené žiadne vážne incidenty

Včera 20:17

Pomalé klesanie hladiny Dunaja zaznamenali maďarskí vodohospodári v sobotu už v Mosonmagyaróvári, Komárome, Ostrihome a aj v Budapešti. Vyplýva to zo správy Vodohospodárskeho riaditeľstva Körös-Vidék (Kövizig) zverejnenej agentúrou MTI.

Včera 19:47

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu uviedol, že požiadal o stretnutie so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom na okraji rokovaní OSN v New Yorku, ktoré sa uskutočnia na budúci týždeň, s cieľom normalizovať vzťahy.

Včera 19:47

Americká viceprezidentka a nominantka demokratov na prezidentský post Kamala Harrisová prijala pozvanie od televízie CNN do októbrovej predvolebnej debaty. Oznámil to v sobotu jej volebný tím, ktorý zároveň vyzval jej rivala republikána Donalda Trumpa, aby sa pridal.

Včera 19:46

Hnutie ANO zvíťazilo v desiatich z 13 českých krajov, v ktorých sa v piatok a sobotu konali krajské voľby. TASR o tom informuje po sčítaní takmer všetkých hlasov na základe údajov, ktoré zverejnil Český štatistický úrad.

Včera 17:58

Syn ugandského prezidenta Yoweriho Museveniho, ktorý predtým vyhlásil, že bude kandidovať v prezidentských voľbách v roku 2026, v sobotu oznámil, že nebude kandidovať a namiesto toho podporí svojho otca.

Včera 17:42

Hnutia ANO, ktoré je v českej Poslaneckej snemovni v opozícii, vedie po sčítaní vyše 96 percent hlasov v krajských voľbách v Českej republike.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali