Šimečka chce v novej antikampani prevziať koaličných voličov. Jeho stratégiou je…

❚❚

Bratislava 24. októbra 2024 (HSP/Foto:TASR – Jaroslav Novák)

 

Progresívne Slovensko spúšťa ďalší frontálny útok na občanov SR. Pomocou tlačovín, profesionálnych reklamných spotov či bilbordov chce potopiť súčasnú vládu…

TK po stretnutí predsedu vlády SR Roberta Fica s predsedami opozície a predstaviteľmi Ministerstva financií SR
Na snímke sprava člen predsedníctva Progresívneho Slovenska (PS) a expert na verejné financie Štefan Kišš a predseda PS Michal Šimečka

„Takto smutne končí politik, ktorý mohol Slovensko zmeniť k lepšiemu viac ako ktokoľvek,“ píše na adresu Roberta Fica líder opozície, Michal Šimečka na svojom Facebooku. „Zatrpknutý, frustrovaný, túži už len po pomste. A z posledných síl takto prekrýva svoju drahotu, chaos a zlepenec.“

.

Aby presadil svoju vôľu nahradiť premiéra na jeho poste, neštíti sa líder PS takmer ničoho: V PS zašli dokonca tak ďaleko, že sú ochotní spraviť z vás užitočných idi…, posluhovačov. Vyzývajú totiž na svojom webe, aby ste sa stali kolportérmi ich špeciálnych novín: „Staňte sa aj vy distribútormi a distribútorkami našich novín. Vy najlepšie poznáte rôzne zákutia vašich miest a obcí a viete, kam treba priniesť tieto informácie. Nad rámec sociálnych sietí a médií, priamo do schránok ľudí. Je na našej šikovnosti ich nájsť, a preto potrebujeme vašu pomoc.“ 

Zámer je jednoznačný, získať si do ďalších volieb aj voličov súčasnej koalície. Priznávajú to sami progresívci: „Čím viac nás bude, tým viac voličov vládnej koalície si prečíta o ich klamstvách a o tom, čo vláda v skutočnosti robí. Neodpovedá na ich potreby, a v najbližších voľbách si môžu zvoliť inak.“

.

Na protivládne noviny si robí reklamu sám Šimečka junior. Nakrútili s ním profesionálne pôsobiace video, ktoré zhŕňa všetky výčitky proti vláde. Dokonca v ňom použili aj citáty „suka“ či „krvilační bastardi“, v snahe ilustrovať, že pred voľbami sľubovaný pokoj nebol doručený. Šimečka tiež chodí s prázdnym nákupným vozíkom, aby „dokázal“, že potraviny nezlacneli, a vozí sa na poľnej ceste, keďže ani tých diaľnic nieto…

Profesionálny spot a tristotisíc výtlačkov farebných novín. Koľko to asi mohlo stáť? A to ešte nejdem tipovať cenu bilbordov, ktoré chcú masívne rozvešať po regiónoch. Na toto dávajú progresívci peniaze? Na reklamu? Antikampaň?

Oni jednoducho nemajú vlastný program, vlastný plán. Nedokážu nič iné, len „otvárať Slovensku oči“, že vláda neplní sľuby (ignorujúc pritom zmeny v kultúre, vyšetrovanie pandémie či nevyhnutnosť konsolidácie z dôvodu nezodpovedného šafárenia predošlých vlád…).

 

 

.

Viete, filozof Slavoj Žižek trefne povedal, že nie je dôležité, kedy prebehne revolúcia, ale čo bude „deň po“. Myslel to tak, že dnes chcú byť všetci „revolucionári“, chcú sa dostať na čelo štátu, zvaliť súčasnú moc a prevziať opraty moci. Entuziazmus im nechýba, typom, aké sedia v radoch PS. Lenže ak už túto nedeľu – hypoteticky – prevezmú moc, čo budú robiť v pondelok? Aké konkrétne kroky podniknú, a aký bude ich reálny dosah na občana?

Pretože z toho, ako sa Šimečka prezentuje, je zjavné len toľko, ako veľmi je protificovský, a ako veľmi ho túži nahradiť na stoličke predsedu vlády. Lenže to na vládnutie a dvíhanie životnej úrovne Slovákov nestačí…

Súčasne s predstavením novín organizovalo PS aj tlačovku v prvému výročiu vládnutia súčasnej koalície. Opakovali to isté dokola ako mantru: zvýšenie daní, zdražovanie, drahšia diaľničná nálepka… Drží ich pokope frustrácia, pomsta, snaha o ochranu vlastných ľudí…

Ale Šimečka sa preriekol, a prezradil, aká je teda ich agenda. Zhrnul to v jednom slove: „Brzdiť“. Oni sa, prosím pekne, snažili vládu celý rok brzdiť. Či už v uliciach, či na Ústavnom súde alebo v parlamente. A na to sú hrdí! Sú hrdí, že sa snažili spomaliť reformačné procesy legitímne zvolenej vlády, v legitímnych demokratických voľbách.

Také demokratické je, prosím pekne, PS-ko.

.

PS sa zastrája výjazdovými rokovaniami v tých končinách, kde je silná podpora Roberta Fica. Hľadajú „sklamaných voličov tejto koalície“. Noviny, bilbordy, priamy marketing. Cielene si vybrali skupinu ľudí, u ktorých je aká-taká pravdepodobnosť, že sklamanie zo súčasného stavu vládnutia môže preklopiť ich sympatie k opozičným silám. Túto snahu chcú pritom vyvíjať kontinuálne, až do ďalších volieb.

Opäť by sa človek mohol spýtať: Odkiaľ zobrali toľko peňazí? To si môže PS dovoliť vyhodiť z okna len tak mirnix-dirnix (odhadom) státisíce eur?

Musíme, žiaľ, konštatovať, že túto čulú aktivitu opozície spôsobila sčasti aj sama koalícia. Koľkokrát sme upozorňovali, že vnútorné nezhody prepierané na verejnosti dajú protivládnym silám do rúk nástroj na efektívnu kritiku? Sme bez predsedu NRSR, klub SNS sa takmer rozpadol a Rada STVR aj s novým generálnym riaditeľom stále v nedohľadne. Tieto momenty signalizujú opozícii, že je čas aktivizovať sa a udrieť – práve teraz to potvrdili aj predvolebné preferencie, keď PS už dobehlo SMER.

Preto je na čase, aby sa koalícia spamätala, ukončila vnútorné nezhody, a predviedla nielen svojim oponentom, ale aj voličom a občanom SR, že dokáže ťahať za jeden povraz nielen pri zostavovaní vlády, ale aj počas celého volebného obdobia. Dlhodobé zaváhanie v očiach verejnosti by sa totiž mohlo vypomstiť na budúcich volebných výsledkoch…

 

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:44

Európska únia poskytne libanonskej armáde tento rok 20 miliónov a budúci rok 40 miliónov eur. Na humanitárnu pomoc tejto krajine zároveň vyčlení ďalších 80 miliónov eur, oznámil vo štvrtok šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell na medzinárodnej konferencii v Paríži, ktorej cieľom je získať humanitárnu pomoc pre Libanon, píše TASR podľa agentúry Reuters.

15:42

Moldavská polícia vo štvrtok oznámila, že proruský podnikateľ Ilan Šor použil tento mesiac 24 miliónov dolárov na podplatenie voličov rozhodujúcich o budúcom prezidentovi Moldavska a o vstupe do EÚ. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Šora vlani v Moldavsku v neprítomnosti odsúdili za účasť na rozsiahlom finančnom podvode a momentálne je na úteku.

15:11

Zavedenie transakčnej dane je nesprávne a nespravodlivé pre celý mimovládny sektor a mohlo by ohroziť projekty mimovládnych organizácií (MVO). Rozhodnutie prezidenta Petra Pellegriniho o podpise zákona o dani z finančných transakcií ich predstavitelia rešpektujú, jej zavedenie pre MVO však odmietajú. Uviedli to vo štvrtok zástupcovia piatich neziskových MVO.

Ak nedôjde k prehodnoteniu tejto povinnosti voči MVO, mohlo by dôjsť k obmedzeniu mnohých projektov, ktorými neziskové organizácie často nahrádzajú úlohu štátu v oblasti sociálnych služieb, vzdelávania či ochrany občianskych práv. Napríklad Slovenská katolícka charita by tak mohla prísť o 135.000 eur, vyčíslili predstavitelia organizácií.

15:10

Americký výrobca motoriek Harley-Davidson zaznamenal v 3. štvrťroku pokles tržieb o takmer tretinu a zisku o vyše 40 %, keď dopyt po jeho produktoch na kľúčovom severoamerickom trhu klesol. Spoločnosť zároveň zhoršila odhad vývoja tržieb za celý rok. Napriek výraznému poklesu však firma v prípade zisku prekonala očakávania. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

15:07

Poslanci Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, vo štvrtok v prvom čítaní schválili návrh rozpočtu na rok 2025 s výhľadom na roky 2026 a 2027, ktorý počíta s nárastom výdavkov na obranu o takmer 30 percent. Návrh tak prešiel do druhého čítania, ktoré je na programe 14. novembra, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Súčasné vojenské výdavky Ruska dosiahli aj vďaka vojne na Ukrajine najvyššiu úroveň od existencie Sovietskeho zväzu. V rozpočte na budúci je na obranu vyčlenených 13,5 bilióna rubľov (129 miliárd eur), čo je viac ako výdavky na sociálne zabezpečenie a vzdelávanie dohromady.

15:06

Najmenej 17 ľudí, prevažne žien a detí, údajne prišlo vo štvrtok o život pri izraelskom útoku na školu v strednej časti Pásma Gazy, v budove ktorej sa ukrývali vysídlení Palestínčania. Ďalších 42 osôb utrpelo zranenia. Oznámili to tamojší palestínski zdravotníci, informuje TASR podľa agentúry AP.

14:41

Český premiér Petr Fiala a štátny sekretár Svätej stolice kardinál Pietro Parolin podpísali vo štvrtok na českom úrade vlády zmluvu medzi ČR a Svätou stolicou. Česko je jednou z posledných európskych krajín, ktorá vzťahy so Svätou stolicou nemala upravené dohodou. Fiala vyzdvihol, že sa po viac než 20 rokoch podarilo vyrokovať obojstranne vyváženú dohodu, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Fiala a kardinál Parolin
Na snímke štátny sekretár Svätej stolice, kardinál Pietro Parolin a český premiér Petr Fiala podpisujú zmluvu medzi ČR a Svätou stolicou 24. októbra 2024 v Prahe
14:39

Afganské ministerstvo pre prevenciu neresti a šírenie cnosti v auguste zverejnilo zákony upravujúce aspekty každodenného života, ako verejná doprava, holenie, oslavy či médiá. Článok 17 zakazuje zverejňovanie obrázkov živých bytostí, upresňuje AP. Tieto nariadenia vychádzajú z prísneho výkladu islamského práva šaría.

Zákaz zverejňovať fotografie a videá zobrazujúce živé bytosti v médiách začal vo štvrtok platiť aj v afganskej provincii Helmand, uviedli tamojší predstavitelia ministerstva informácií. Provincia zakázala všetkým médiám zobrazovať živé tvory, aby sa zabezpečilo dodržiavanie mravných zákonov vládnuceho hnutia Taliban. Ministerstvo tiež oznámilo, že zakázalo 400 kníh, ktoré sú v rozpore s islamskými a afganskými hodnotami. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

14:32

Poľská pohraničná stráž rozložila sieť pašerákov ľudí, ktorí prevážali migrantov od hraníc s Bieloruskom ďalej na západ. Pri operácii koordinovanej s Europolom bolo zadržaných 11 podozrivých, uviedla vo štvrtok pre agentúru PAP hovorkyňa pohraničnej stráže.

Zadržaní prevádzači sú občanmi Poľska, Bieloruska, Ruska a Ukrajiny.

13:41

Dopravná nehoda piatich vozidiel skomplikovala popoludňajšiu premávku na ceste I/18 pri Ružomberku. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

13:26

Južná Kórea by mohla prehodnotiť svoju zásadu nedodávať priamo zbrane Ukrajine. Závisieť to bude od rozsahu vojenskej spolupráce medzi Ruskom a Severnou Kóreou. Po stretnutí so svojím poľským náprotivkom Andrzejom Dudom to v reakcii na správy o vyslaní severokórejských vojakov do Ruska povedal juhokórejský prezident Jun Sok-jol.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke jesenná atmosfréra v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

 

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali