Šokujúci rozhovor Petersona a Muska. Z ich slov mrazí: “Moje dieťa zabil woke vírus.”

❚❚

Bratislava 24. júla 2024 (HSP/ Economic Times, The Mercury News /The Daily Wire / Foto:Instagram @jordan.b.peterson)

 

Majiteľ spoločností Tesla a SpaceX Elon Musk poskytol exkluzívny rozhovor denníku Daily Wire, v ktorom otvore hovorí so známym kanadským psychológom Jordanom Petersonom. V súvislosti so svojím transrodovým dieťaťom, ktoré podstúpilo zákrok na zmenu pohlavia, uviedol, že ho oklamali, aby dal súhlas na liečbu jeho dieťaťa blokátormi puberty. „Môjho syna zabil woke vírus, “povedal na adresu svojej teraz už dcéry, Vivian

Jordan Peterson a Elon Musk
Na snímke zľava Jordan Peterson a Elon Musk

Po tom, čo na sociálnej sieti X miliardár zdieľal celý videozáznam z rozhovoru, na ktorý sa odvolávajú aj publikácie Economic Times, The Mercury News, sa debata stala takmer ihneď virálnou. V dvojhodinovom videu sa venuje rôznym témam, ale obchodník najmä konečne prehovoril o emotívnej téme- o synovi Xavierovi, ktorý podstúpil zmenu pohlavia a dnes je už žena, Vivian.

.

V príspevku k videu na sieti X Elon Musk doplnil, že jeho syn „sa narodil ako gej“ a zároveň s ľahkým autizmom. Toto sú podľa neho dva hlavné atribúty, ktoré prispeli k jeho neskoršej genderovej dysfórii.

 

.

“Moje dieťa zabil woke mind vírus”

Miliardár a podnikateľ Elon Musk v súvislosti so svojím transrodovým dieťaťom, Xavierom, ktoré podstúpilo zákrok na zmenu pohlavia, uviedol, že ho oklamali, aby dal súhlas na liečbu blokátormi puberty. Blokátory puberty sú vo lekárskou metódou na “liečbu“ transrodových detí, ktorý (okrem iného) spôsobuje dlhodobé problémy s plodnosťou u chlapcov, niektoré dopady tejto liečby sú trvalé.

Tušenie o tom, že jeho syn bude homosexuál, mal už od jeho útleho detstva „Bolo mi to jasné, že keď mal asi 4 roky a hovoril mi, čo si mám obliecť, pričom používal výrazy ako ‚famózne‘. Xavier mal tiež rád muzikály a divadlo. To však z neho nerobí dievča,“ dodal Musk.

V rozhovore s Jordanom Petersonom tiež povedal, že si myslí, že „vírus prebudenej mysle“ obrazne povedané, zabil jeho syna. „V podstate som stratil svojho syna. Nie nadarmo sa to volá deadnaming,“ povedal Musk. „Deadnaming“ sa používa ako oslovovanie transrodovej osoby menom, ktoré mala pred zmenou pohlavia, t. j. ‚mŕtvym menom‘.

„Dôvod, prečo sa to nazýva deadnaming, je ten, že váš syn je mŕtvy,“ povedal Musk „Moje dieťa zabil woke mind vírus,“ povedal Musk v emotívnom rozhovore s Petersonom. Musk ďalej prezradil, že táto skúsenosť so synom Xavierom mu otvorila oči.

 

.

“Prisahal som, že ten vírus zničím,” povedal Musk

Potvrdil, že jeho názory na transrodové osoby vyplynuli zo skúseností s jeho dcérou Vivien, ktorú v rozhovore naďalej označoval za svojho syna Xaviera. Vivian Musk sa v júni 2022, keď mal 18 rokov, priznal k transrodovej orientácii a podal žiadosť o zmenu mena z Xaviera na Vivian. Následne prevzala priezvisko svojej matky a teraz vystupuje ako Vivian Jenna Wilsonová.

„Už nechcem mať nič spoločné so svojím biologickým otcom, s ktorým už nežijem,“ vyhlásila mladá žena v roku 2022. Podľa Muska nie nadarmo sa v LGBT komunite o jeho bývalom mene hovorí ako o „mŕtvom mene“( deadnaming, vysvetlené vyššie). „Nechcú, aby ich volali pravým menom, pretože ten, kto ho mal, je mŕtvy,“ povedal Musk.

Elon Musk povedal, že bol podvedený, aby podpísal dokumenty na liečbu Xaviera blokátormi puberty. „V podstate som bol podvedený, aby som podpísal dokumenty za jedného zo svojich starších chlapcov, Xaviera,“ vyjadril sa. Uviedol, že sa to celé dialo v období pandémie COVID a všade bolo veľa zmätku. Lekári ho dokonca varovali, že by jeho syn mohol spáchať samovraždu, ak nepodstúpi liečbu.

Pri zmienke o samovražde sa Peterson ohradil proti myšlienke, že transrodová mládež je vystavená väčšiemu riziku samovraždy ako iné deti, a povedal, že základné depresie a úzkosti spôsobujú vyšší počet samovrážd u transrodovej mládeže ako rodová dysfória.

Muska v rozhovore opakoval svoj nesúhlas s operáciami potvrdzujúcimi pohlavie a povedal, že už len samotný termín je eufemizmom pre „najhoršiu lekársku a psychologickú chybu, akú som kde videl“.

.

Moderátor Peterson aj Musk v rozhovore priznali, že odmietajú prieskumy, ktoré ukazujú, že transrodové osoby častejšie uvažujú nad samovraždou. „ Takmer každé dieťa prechádza nejakou krízou identity,“ povedal Musk.

Musk sa vyjadril, že je možné, aby dospelí manipulovali dieťa, ktoré prežíva krízu identity, aby verilo, že “je nesprávneho pohlavia“, a preto potrebuje “sterilizačné lieky“ alebo “dvojitú mastektómiu“(odstránenie prsníkov u dievčat).

Musk opísal proces zmeny pohlavia ako “neuveriteľne zlý“ a “makabrózny“ postup a povedal, že mu nikdy nebolo vysvetlené, že lieky blokujúce pubertu sú “v skutočnosti len sterilizačné lieky“.

Priznal sa, že po dcérinej premene a ich odcudzení si dal za cieľ vyhubiť vykonávanie zákrokov na potvrdenie pohlavia u detí. Ešte v roku 2022 sa tiež sťažoval denníku Financial Times, že rozhodnutie jeho dcéry dištancovať sa spôsobili „neomarxisti“ vo vzdelávacích inštitúciách. Minulý rok Musk nazval svoju transrodovú dcéru „komunistkou s vymytým mozgom“ a dodal, že podľa neho Vivian „vyjadruje extrémne marxistické názory“.

Podnikateľ narodený v Juhoafrickej republike o dcére povedal: „Prekročila hranice socializmu a stala sa plnohodnotnou komunistkou, ktorá si myslí, že každý bohatý človek je zlý,“ povedal vtedy svojmu životopiscovi Walterovi Isaacsonovi. Musk z tohto vymývania mozgu obviňoval Crossroads, elitnú súkromnú strednú školu, na ktorú posielal svojich potomkov.

 

Sťahovanie firiem

Predpokladá sa, že Muskov sľub, že sa postaví „woke“, bol hlavným dôvodom jeho rozhodnutia presunúť sídlo SpaceX z Kalifornie do Texasu po tom, čo guvernér Gavin Newsom podpísal zákon, ktorý zakazuje školským obvodom informovať rodičov, ak ich dieťa používa iné zámená alebo sa identifikuje ako iné pohlavie, než je uvedené v školských záznamoch.

„Aby bolo jasné, k tomuto bodu viedlo veľa vecí, toto bola len posledná kvapka,“ uviedol Musk.

„Asi pred rokom som guvernérovi Newsomovi jasne povedal, že zákony tohto druhu prinútia rodiny a spoločnosti opustiť Kaliforniu, aby ochránili svoje deti,“ povedal Musk Petersonovi.

Pokiaľ ide o Muskovu podporu Trumpa vo voľbách v roku 2024, zdôraznil, že sa nepripája ku „kultu osobnosti“, ktorý Trumpa obklopuje. Povedal: „Máme na výber z viacerých administratív. Musíme si jednu vybrať.”

.

V rozsiahlom rozhovore ďalej Musk vyjadril svoj názor na kresťanstvo a náboženstvo a povedal mu, že sa považuje za „kultúrneho kresťana“.

„Hoci nie som obzvlášť nábožensky založený človek, verím, že Ježišovo učenie je dobré a múdre a že je obrovská múdrosť nastaviť druhé líce,“ povedal Musk.

„Tento pojem odpustenia je dôležitý. Myslím si, že je to nevyhnutné, pretože ak neodpustíte, zabudol som, kto to povedal, ale ‘oko za oko robí každého slepým’,“ pokračoval.

„Takže som veľký veriaci. Verím v princípy kresťanstva,“ povedal Musk.

„Povedal by som, že som pravdepodobne kultúrny kresťan. Bol som vychovaný ako anglikán a bol som pokrstený,“ uviedol Musk a dodal, že náboženstvo zohráva dôležitú úlohu v presvedčení krajiny o tom, či majú deti.

.

„Existuje argument, že keď kultúra stratí svoje náboženstvo, začne byť antinatalistická a jej počet klesá a potenciálne môže zaniknúť,“ vyjadril sa Musk.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali