Šéfka rozhlasového spravodajstva RTVS: Kričiaca menšina nás vyrušuje pri práci

❚❚

Bratislava 7. apríla 2018  (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Malá skupinka pracovníkov RTVS okolo Zuzany Kovačič Hanzelovej, ktorá vyznáva extrémny liberalizmus a prozápadný fanatizmus podpísala otvorený list, v ktorom kritizujú vedenie RTVS a sťažujú sa, že pracujú v nepriateľskej atmosfére. Vedenie RTVS sa však bráni a tvrdí, že za touto “vzburou” niektorých redaktorov vidí skôr neochotu akceptovať snahu nového manažmentu spravodajstva vytvárať objektívne, vyvážené a nestranné spravodajstvo.

Na snímke vchod do budovy RTVS v Mlynskej doline

Verejnoprávna RTVS sa za predchádzajúceho vedenia Václava Miku zmenila na hlasnú trúbu extrémneho liberalizmu a západnej propagandy. Neobjektivita a manipulovanie v správach RTVS priam bije do očí. Mika síce odišiel, ale redaktori, ktorých tam dotiahol, ostali. Nové vedenie Jaroslava Rezníka má teraz s nimi obrovské problémy.

.

Toto extrémne liberálne krídlo najnovšie podpísalo otvorený list, ktorom kritizuje vedenie RTVS: ” Denne absolvujeme debaty o vyváženom spravodajstve, pretože ide o náš spoločný cieľ. Odmietame však tlak manažmentu, aby naše reportáže a diskusie umelo vyvažovali osoby, ktoré koketujú s dezinformačnými médiami, absentuje u nich expertíza na danú oblasť, prípadne sa netaja politickými ambíciami. ”

Inými slovami, títo liberálni aktivisti hrajúci sa na novinárov otvorene obhajujú svoju cenzúru a odmietajú požiadavky vedenia RTVS, aby do svojich reportáží, alebo do debát volali aj ľudí s inými názormi.

.

Na otvorený list svojich redaktorov zareagovalo aj vedenie RTVS : “Radikálne mladé jadro spravodajstva namiesto toho, aby venovalo energiu sebavzdelávaniu sa rozhodlo stavať barikádu zvnútra, hľadať nepriateľa a kričať na ostatných – „kto nejde s nami, ide proti nám!”

Na 58 pracovníkov, ktorí podpísali spomínaný list zareagovala aj šéfka spravodajstva v Slovenskom rozhlase, Petra Stano Maťašovská.

V rozhovore pre portál aktuality.sk ozrejmila, že z jej tímu takto protestuje len 11 ľudí, z toho jedna je vo výpovednej lehote, jeden je redaktor, ktorý je tam 3 mesiace a ďalší je študent, ktorý do rozhlasu chodí na stáže. “Reálne je to teda asi 8 ľudí. Celkovo je v mojom tíme vyše 70 ľudí. Čiže toto je zhruba desatina.”

Podla Maťašovskej sú niektorí redaktori pod tlakom tejto malej kričiacej menšiny: “Prezentujú cez sociálne siete, iné médiá, spisujú rôzne výzvy a otvorené listy či petície. Je to kričiaca menšina. Väčšina ľudí, ktorí tu pracujú, sa nepodieľajú na týchto aktivitách. Dokonca ich to rozdeľuje. Niektorí sú až vystavovaní nátlaku, aby podpísali. A keď sa pozrieme na obsah toho listu, doteraz neviem, o čom vypovedá.”

Otvorený list proti vedeniu RTVS podpísalo 58 pracovníkov, čo je z celkového počtu okolo 1100 pracovníkov v RTVS len mizivé percento. Toto liberálne krídlo okolo Hanzelovej je však príliš hlučné a pomáhajú im aj ich liberálni kolegovia zo súkromných mainstreamových médií, preto sa táto “kauza” môže verejnosti javiť ako obludná, no skutočnosť je celkom iná.

.

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:56

Bývalý americký prezident Donald Trump vo štvrtok v rámci prezidentskej kampane navštívil americko-mexickú štátnu hranicu v americkom štáte Arizona. Návštevu využil na ilustráciu rozdielu v prístupoch k zabezpečeniu hranice.

06:45

Nikaragua nariadila cirkvám a náboženským subjektom platiť daň z príjmu a prinútila zatvoriť viac ako 150 mimovládnych organizácií v rámci ďalšieho zásahu proti odporcom prezidenta Daniela Ortegu, vyplýva zo štvrtkového vyhlásenia vlády.

06:45

Islandské úrady zaznamenali v noci na piatok na juhozápade Islandu ďalšiu sopečnú erupciu. Od decembra minulého roku ide už o šiesty sopečný výbuch v tejto oblasti, uviedol Islandský meteorologický úrad (IMO).

06:45

Letecká základňa NATO na západe Nemecka v noci na piatok zvýšila stupeň ohrozenia na “potenciálna hrozba”.

06:43

Kambodža vo štvrtok slávnostne privítala desiatky vzácnych artefaktov, ktoré sa do krajiny vrátili z múzea a súkromných zbierok v USA. Predmety vystavili v Paláci mieru, sídle vlády, v hlavnom meste Phnom Penh.

06:42

Vrcholní predstavitelia taiwanskej diplomacie nedávno tajne navštívili Spojené štáty. Ide o prvú takúto návštevu od mája, keď sa nový taiwanský prezident Laj Čching-te ujal svojej funkcie.

06:41

Kamala Harrisová počas príhovoru predneseného v záverečný večer zrazu Demokratickej strany v Chicagu prisľúbila, že bude prezidentkou všetkých Američanov a oficiálne prijala nomináciu Demokratickej strany v amerických prezidentských voľbách.

Včera 20:28

Britsko-amerického influencera Andrewa Tatea a jeho brata Tristana opäť zadržali v Rumunsku, kde sú okrem iného obvinení z obchodovania s ľuďmi, znásilnenia a založenia zločineckej skupiny.

Včera 20:27

Polícia v ruskom meste Petrohrad zadržala izraelsko-kanadského automobilového pretekára, ktorý je v Spojených štátoch stíhaný pre podozrenia z miliónového podvodu na investoroch. V stredu o tom informoval petrohradský súd.

Včera 20:15

Ruská tenistka Anastasia Potapovová suverénne postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA 250 v americkom Clevelande. Piata nasadená hráčka si vo štvrťfinále poradila Rumunkou Anou Bogdanovou hladko 6:2, 6:1.

Včera 20:03

Poľský prezident Andzej Duda a indický premiér Naréndra Módí vo štvrtok na stretnutí v paláci Belweder vo Varšave rokovali o ruskej vojne na Ukrajine a jej dôsledkoch pre celý svet, uviedla kancelária poľského prezidenta. Témou rokovania bola aj bilaterálna spolupráca Poľska a Indie.

Včera 20:00

Venezuelský najvyšší súd, ktorý je podľa pozorovateľov oddaný tamojšej vláde, vo štvrtok potvrdil víťazstvo úradujúcej hlavy štátu Nicolása Madura v sporných prezidentských voľbách. Opozícia ich považuje za zmanipulované a za víťaza označuje svojho kandidáta Edmunda Gonzáleza Urrutiu.

Včera 19:58

Bangladéšska dočasná vláda vo štvrtok zrušila diplomatický pas bývalej premiérke Hasíne Vadžídovej, ktorá začiatkom augusta podala demisiu a utiekla z krajiny po násilných protestoch. Tamojšie ministerstvo vnútra zrušilo aj pasy bývalých ministrov jej vlády a bývalých poslancov, ktorí už nie sú vo svojich funkciách.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke jeden z najväčších diamantov na svete, aké boli kedy objavené - surový 2492-karátový drahokam – sa našiel v Botswane

Autor: TASR/AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Peter Lipták

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali