Savinho sa stal hráčom ManCity: “Najlepší tím na svete”

❚❚

Manchester 18. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-David Becker)

 

Brazílsky futbalista Savinho sa stal hráčom Manchestru City. S desaťnásobným anglickým majstrom podpísal päťročný kontrakt

Savinho
Na snímke brazílsky futbalista Savinho

Dvadsaťročný krídelník francúzskeho Troyes strávil uplynulú sezónu na hosťovaní v Girone. V Španielsku odohral 41 zápasov, v ktorých zaznamenal 11 gólov a 10 asistencií. V drese národného tímu vsietil svoj premiérový gól na uplynulom šampionáte Copa America, kde štartoval vo všetkých štyroch dueloch.

.

“Som veľmi šťastný, že som sa pridal k Manchestru City, šampiónovi Premier League a víťazovi MS klubov. Každý vie, že momentálne je to najlepší tím na svete, takže je to pre mňa skutočne vzrušujúce,” uviedol Savinho pre klubový web “citizens”.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:22

Strana Nepoddajné Francúzsko (LFI) v sobotu vyzvala ostatné politické zoskupenia, aby podporili jej dlhodobú snahu odvolať prezidenta Emmanuela Macrona z funkcie za jeho “vážne zlyhania” pri plnení ústavných povinností. Informovala o tom agentúra AFP.

Odvolanie prezidenta Francúzska umožňuje článok 68 ústavy, musia ho však podporiť dve tretiny členov oboch komôr parlamentu.

Včera 19:36

Aj v nedeľu (1. 9.) možno na väčšine Slovenska očakávať vysoké teploty. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Včera 18:55

Stretmi medzi izraelskými silami a palestínskymi militantmi pokračovala v sobotu rozsiahla izraelská vojenská operácia v meste Džanín ležiacom na severe Západného brehu Jordánu. Palestínska agentúra WAFA uviedla, že pri razii na východe mesta, ktoré je považované za baštu palestínskych militantov, zatkli množstvo ľudí.

Izraelská armáda začala v stredu vojenskú operáciu v okolí Džanínu, Túlkarmu a Túbásu. Jej hovorca ju odôvodnil výrazne zvýšeným počtom útokov na Izraelčanov. Cieľom operácie je likvidácia teroristických buniek Hamasu a Islamského džihádu.

Včera 18:51

Nórska princezná Märtha Louise sa v sobotu vydala za samozvaného amerického šamana Dureka Verretta, s ktorým zdieľa svoju vášeň pre alternatívnu medicínu. Obrad prebehol v malebnej dedine Geiranger ležiacej na brehu jedného zo západonórskych fjordov, informuje TASR podľa správ agentúr AFP a AP.

Märtha Louise sa v novembri 2022 zriekla svojich kráľovských povinností, aby sa spoločne s Verrettom, ktorý bol už vtedy jej snúbencom, mohla venovať podnikaniu v oblasti alternatívnej medicíny.

Nórska princezná Märtha Louise sa vydala za kontroverzného amerického šamana
Na snímke nórska princezná Märtha Louise a Durek Verret prichádzajú na svoju svadobnú oslavu v nórskom Geirangeru
Včera 18:47

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová vyzvala v sobotu svojho republikánskeho súpera v prezidentských voľbách, Donalda Trumpa, aby mal počas ich nadchádzajúcej televíznej debaty zapnutý po celý čas mikrofón. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Nominantka demokratov a bývalý americký prezident už súhlasili, že sa zúčastnia spoločnej debaty, ktorá prebehne 10. septembra a odvysiela ju stanica ABC News.

Kamala Harrisová
Na snímke Kamala Harrisová
Včera 17:11

Jediná arménska jadrová elektráreň Mecamor, ktorú v piatok večer z bezpečnostných dôvodov odstavili po údere blesku, bola znovu pripojená k rozvodnej sieti a čoskoro bude plne obnovená jej prevádzka. Informovala o tom v sobotu agentúra Interfax s odvolaním sa na miestne úrady.

Včera 17:09

Je nepravdepodobné, že by sa Srbsko stalo v roku 2028 členskou krajinou Európskej únie. Vyhlásil to v sobotu srbský prezident Aleksandar Vučič, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

Do roku 2028 by chcelo vstúpiť do EÚ niekoľko balkánskych krajín, ktoré dúfajú, že sa stanú členmi eurobloku.

Včera 16:59

Na medzinárodnej konferencii Globsec v Prahe sa v sobotu okrem iného diskutovalo aj o prioritách novej Európskej komisie. Účastníci panelu sa zhodli, že EK musí hrať kľúčovú úlohu, zodpovedné sú však aj členské štáty Európskej únie. Vyslovili sa tiež v prospech posilnenia obranyschopnosti a konkurencieschopnosti EÚ, informuje osobitný spravodajca TASR.

Medzi členskými štátmi EÚ a inštitúciami Únie sa dlhodobo vedie debata o suverenite – kto ju má a kto ju stratil. Bátora túto debatu označil za márnu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke loď vezúca svadobných hostí z nórskeho Alesundu do Geirangeru prechádza okolo kráľovskej jachty počas svadobnej oslavy nórskej princeznej Marthy Louise a Dureka Verreta

Autor: TASR/AP-Heiko Junge/NTB via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

René Pavlík

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali