San Jose získalo Toffoliho, útočník podpísal štvorročný kontrakt

San Jose získalo Toffoliho, útočník podpísal štvorročný kontrakt

New York 1. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

Aktualizované 1. júla 20:17

Zámorský hokejový klub NHL San Jose Sharks angažoval krátko po otvorení trhu skúseného útočníka Tyler& Toffoliho. S tímom sa dohodol na štvorročnom kontrakte na 24 miliónov dolárov. Ročne tak v priemere zarobí 6 miliónov USD. Informáciu priniesol web TSN

hokej
Ilustračné foto

Tridsaťdvaročný Toffoli odštartoval minulú sezónu v drese New Jersey Devils, nastúpil v 61 dueloch a získal 44 bodov (26+18). V marci sa presunul v rámci výmeny do Winnipegu. Za Jets odohral v základnej časti 18 zápasov s bilanciou 7+4, v play off pridal dve asistencie v piatich stretnutiach. Toffoli hral v NHL aj za Los Angeles, Vancouver Canucks, Montreal Canadiens i Calgary Flames. V sezóne 2013/14 pomohol Kings k zisku Stanleyho pohára.

Reklama

 

Nashville získal Stamkosa, Marchessaulta i Skjeia

Kanadský hokejový útočník Steven Stamkos podpísal osemročný kontrakt s klubom NHL Nashville Predators. Dlhoročnej opore Tampy Bay Lightning vynesie celkovo 32 milióna dolárov s priemerným ročným platom 8 miliónov USD. Predators získali krátko po otvorení trhu s voľnými hráčmi aj útočníka Jonathana Marchessaulta a obrancu Bradyho Skjeia. Informoval o tom Pierre LeBrun z TSN.

Reklama

Tridsaťštyriročného Stamkosa draftovala Tampa v roku 2008 z celkového prvého miesta a v klube pôsobil dlhých šestnásť sezón. Z toho v jedenástich viedol mužstvo z pozície kapitána a dvakrát za sebou ho doviedol k zisku Stanleyho pohára (2020 a 2021). V minulom ročníku odohral 79 zápasov v základnej časti so ziskom 81 bodov (40+41), v play off nastúpil v piatich dueloch a zaznamenal päť gólov a jednu asistenciu.

Marchessault podpísal s “predátormi” päťročnú zmluvu v hodnote 27,5 milióna dolárov. Ročne zarobí 5,5 miliónov USD. Tridsaťdvaročný krídelník opúšťa Vegas po tom, čo bol v roku 2017 pôvodný člen expanzného tímu Golden Knights a pomohol mu dvakrát postúpiť do finále, pričom v ročníku 2022/2023 výrazne prispel k zisku Stanleyho pohára. Navyše sa stal držiteľom Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off.

Obranca Skjei sa dohodol s Nashvillom na sedemročnom kontrakte na 49 miliónov dolárov. Tridsaťročného Američana draftoval New York Rangers v roku 2012 v prvom kole (28. pozícia). V uplynulých štyroch sezónach bol stabilnou súčasťou defenzívy Caroliny.

 

DeBrusk posilou Vancouveru, s Canucks uzavrel sedemročný kontrakt

Kanadský hokejista Jake DeBrusk podpísal s Vancouverom Canucks sedemročný kontrakt v celkovej hodnote 38,5 milióna dolárov. Ročne tak v priemere zarobí 5,5 milióna USD. Informáciu priniesol web TSN.

Reklama

Dvadsaťsedemročný krídelník zaznamenal v uplynulej sezóne NHL v drese Bostonu Bruins 19 gólov a 40 bodov v 80 zápasoch základnej časti. V 13 dueloch play off pridal 5 gólov a 11 bodov. Bruins vypadli v druhom kole vyraďovacej časti s neskorším majstrom Floridou Panthers.

 

Montour podpísal sedemročný kontrakt so Seattlom

Hokejový klub NHL Seattle Kraken získal po otvorení trhu s voľnými hráčmi dve výrazné posily. Po kanadskom obrancovi Brandonovi Montourovi podpísal zmluvu aj s útočníkom Chandlerom Stephensonom. Informáciu priniesol web TSN.

Montour po účinkovaní v tíme úradujúceho šampióna Florida Panthers podpísal kontrakt na sedem rokov v hodnote 50 miliónov dolárov so Seattlom Kraken. Ročne tak zarobí 7,143 milióna USD. Tridsaťročný Montour pomohol “panterom” k zisku ich prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii. V 66 zápasoch základnej časti mal bilanciu 8+25, v 24 dueloch play off pridal tri góly a osem asistencií.

Stephenson sa dohodol s Kraken rovnako na sedemročnom kontrakte na 43,75 milióna dolárov. Tridsaťročný center mal v minulej sezóne 51 bodov (16+35) v 75 zápasoch, vo vyraďovacej časti pridal sedem stretnutí a zaznamenal jednu asistenciu. V ročníku 2022/23 pomohol Golden Knights k zisku Stanleyho pohára. Bol to pre neho druhý triumf v profilige, predtým (2017/18) sa tešil s Washingtonom.

Reklama

 

Monahan sa dohodol s Columbusom na päťročnej zmluve

Kanadský útočník Sean Monahan podpísal v rámci hokejovej NHL päťročný kontrakt na 27,50 milióna dolárov s Columbusom Blue Jackets. Informáciu priniesol web TSN.

Dvadsaťdeväťročný center si ročne zarobí 5,5 milióna USD. V úvode uplynulej sezóny bol súčasťou Montrealu, odohral 49 zápasov a získal 35 bodov (13+22). Pred uzávierkou transakcií ho Canadiens vymenili do Winnipegu, za Jets nastúpil v 34 dueloch základnej časti a zaznamenal 13 gólov a 11 asistencií. Vo vyraďovacej časti si v piatich stretnutiach pripísal asistenciu.

 

Boston angažoval útočníka Lindholma a obrancu Zadorova

Klub NHL Boston Bruins angažoval krátko po otvorení trhu s voľnými hráčmi útočníka Eliasa Lindholma a obrancu Nikitu Zadorova. Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej hokejovej profiligy.

Dvadsaťdeväťročný švédsky center podpísal sedemročnú zmluvu v hodnote 7,75 milióna dolárov ročne. Lindholm odštartoval predchádzajúcu sezónu v drese Calgary, odohral 49 duelov s bilanciou 9+23. Neskôr ho Flames vymenili do Vancouveru. Za Canucks nastúpil v základnej časti v 26 zápasoch a získal 12 bodov (6+6), v play off si v 13 stretnutiach pripísal päť gólov a päť asistencií.

Ruský bek podpísal s Bruins šesťročný kontrakt s ročným platom 5 miliónov dolárov. Zadorov rovnako ako Lindholm hral v úvode ročníka za Flames a potom sa presunul do Vancouveru. V dlhodobej časti získal 20 bodov v 75 dueloch, vo vyraďovacej časti mal v 13 dueloch bilanciu 4+4.

 

Toronto získalo Ekmana-Larssona, podpísal štvorročný kontrakt

Hokejový klub NHL Toronto Maple Leafs získal po otvorení trhu s voľnými hráčmi obrancu Olivera Ekmana-Larssona. Tridsaťdvaročný Švéd podpísal s “javorovými listami” štvorročnú zmluvu s priemerným ročným platom 3,5 milióna dolárov. Informovala o tom oficiálna stránka nhl.com.

Ekman-Larsson pôsobil v minulej sezóne v drese Floridy Panthers a pomohol tímu k zisku ich prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii. V základnej časti odohral 80 zápasov s bilanciou 9+23, v play off nastúpil v 24 dueloch a zaznamenal dva góly a štyri asistencie.

Reklama

Maple Leafs podpísali aj dvojročný kontrakt s brankárom Anthonym Stolarzom, ktorý bol spoluhráčom Ekmana-Larssona na Floride. S Josephom Wollom vytvorí brankársku dvojicu.

 

Washington sa dohodol s obrancom Royom na šesťročnej zmluve

Americký obranca Matt Roy podpísal v rámci hokejovej NHL šesťročný kontrakt na 34,5 milióna dolárov s Washingtonom Capitals. Informáciu priniesol web TSN.

Dvadsaťdeväťročný bek si ročne zarobí 5,75 milióna USD. V profilige pôsobil len v drese Los Angeles Kings, odohral šesť sezón. V minulej nastúpil v 81 dueloch základnej časti s bilanciou 5+20, v play off si v piatich stretnutiach pripísal dve asistencie. Vo Washingtone vytvorí v defenzíve konkurenciu slovenskému obrancovi Martinovi Fehérvárymu.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:19

Príjmy Ruska z predaja ropy a zemného plynu sa v prvom polroku 2024 v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka zvýšili o 41 % na 5,698 bilióna rubľov (65,12 miliardy USD, 60,7 miliardy eur). Na vývoj pozitívne vplývali rastúce ceny ropy a slabší rubeľ.

19:18

Stredopravicová politická skupina Európskych konzervatívcov a reformistov (ECR) z Európskeho parlamentu (EP) v stredu v Bruseli dokončila dotváranie svojich vedúcich štruktúr a zloženia. Informuje o tom spravodajca TASR.

19:17

Ukrajinský minister zahraničných vecí v stredu rokoval so svojím izraelským náprotivkom Jizraelom Kacom o regionálnych a globálnych hrozbách zo strany Ruska, Iránu a KĽDR. S americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom hovorili o posilnení ukrajinskej protivzdušnej obrany. TASR informuje podľa Kulebovho vyjadrenia na sociálnej sieti X.

19:16

Lídri hlavných britských politických strán aj deň pred parlamentnými voľbami pokračovali v kampani v tzv. kampaňových autobusoch jazdili po volebných obvodoch v krajine. TASR informuje podľa stanice BBC.

Británia Voľby
Tabuľka s nápisom volebná miestnosť v Londýne v stredu 3. júla 2024
18:42

Ruský prezident Vladimir Putin a čínska hlava štátu Si Ťin-pching dali štátnym spoločnostiam pokyn, aby sa “čo najskôr” dohodli na podmienkach dodávok plynu prostredníctvom plynovodu Sila Sibíri 2. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

18:36

Bulharský parlament neschválil v stredu vznik menšinovej vlády navrhnutej stredopravou stranou Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB). Krajinu to zrejme priblížilo k ďalším predčasným voľbám a v takom prípade by to boli už siedme od apríla 2021. TASR o tom informuje podľa agentúry AP.

18:36

Ukrajina plánuje predložiť na rokovaní Valného zhromaždenia OSN rezolúciu o jadrovej bezpečnosti, najmä v súvislosti s Ruskom okupovanou Záporožskou jadrovou elektrárňou (ZAES), uviedol v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR o tom informuje podľa tlačovej agentúry Reuters.

18:35

Francúzsko v stredu vyhostilo iránskeho občana podozrivého z napojenia na iránske Revolučné gardy (IRGC) a neprimeranej propagácie domáceho režimu v Teheráne. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

18:35

Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky líder Si Ťin-pching hovorili v stredu počas stretnutia v Astane aj o Ukrajine a zhodli sa, že mierové rokovania bez prítomnosti Ruska sú zbytočné. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

18:26

Britský cyklista Mark Cavendish triumfoval v stredajšej etape 111. ročníka Tour de France. Rovinatú 177 km dlhú trať zo St. Jean Maurienne do St. Vulbas absolvoval za 4:08:46 h a zaknihoval rekordné 35. etapové víťazstvo na Tour. Prekonal fenomenálneho Belgičana Eddyho Merckxa s 34 víťazstvami.

Mark Cavendish
Britský cyklista Mark Cavendish oslavuje v cieli víťazstvo 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France na trati zo Saint-Jean-de-Maurienne do Saint-Vulbasu, dlhej 177,4 km vo francúzskom meste Saint-Vulbas 3. júla 2024
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Muž fotí ženu pred rozkvitnutými divokými kvetmi a slnečnicami v Olympijskom lesoparku v Pekingu v Číne

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali