Ruthov dres z roku 1932 vydražili za rekordných 24 mil. dolárov

❚❚

Dallas 26. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-LM Otero)

 

Dres legendárneho amerického bejzbalistu Babea Rutha vydražili za 24 miliónov dolárov. Stal sa tak najdrahším športovým predmetom histórie, doterajší rekord zberateľskej kartičky Mickeyho Mantlea prekonal o dvojnásobok

Ruthov dres
Na snímke dres legendárneho amerického bejzbalistu Babea Rutha v aukčnej sieni v texaskom Irvingu v stredu 21. augusta 202

Ide o dres z finále Svetovej série 1932 medzi New Yorkom Yankees a Chicago Cubs, keď Ruth odpálil neskôr legendárny homerun. Američan je dodnes považovaný za jedného z najlepších bejzbalistov všetkých čias a v historickej tabuľke homerunov v MLB mu patrí tretie miesto (714). Dres vydražili v aukčnej sieni v americkom Dallase po viac ako šiestich hodinách, pričom totožnosť nového vlastníka nie je známa.

.

Doteraz bola najdrahším zberateľským športovým artiklom kartička ďalšieho bejzbalistu Mantlea z roku 1952. Tú vydražili v rovnakom aukčnom dome Heritage Auctions za ​​12,6 milióna dolárov, pripomenula agentúra DPA.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:08

K rozbitiu organizácie podozrivej z rozsiahleho obchodovania so strelnými zbraňami viedla rozsiahla policajná operácia v Bruseli, ktorú koordinovala federála justičná polícia v spolupráci so špeciálnymi jednotkami.

16:32

Líder palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár v liste poďakoval vodcovi libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasanovi Nasralláhovi za podporu jeho skupiny v konflikte s Izraelom, oznámil v piatok Hizballáh.

16:32

V druhom voľnom tréningu bol najrýchlejší Charles Leclerc. Jazdec Ferrari sa otriasol z nehody v prvom tréningu, mechanikom sa podarilo opraviť jeho monopost a Monačan stlačil najlepší čas na 1:43,484 min. Druhého Pereza zdolal iba o šesť tisícin sekundy. Tretí bol Hamilton, ktorý zaostal o 0,066 s.

16:30

Ukrajina zaistila prepustenie 49 ľudí z ruského zajatia v rámci najnovšej výmeny zajatcov s Moskvou, oznámil v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

zajatci výmena
Ukrajinskí vojaci sú vítaní po ich prepustení v rámci väzenskej výmeny zajatcov s Ruskom na neznámom mieste na Ukrajine 13. septembra 2024
16:01

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok obvinil západné štáty z toho, že “majú strach” čo i len spomenúť možnosť, že by v budúcnosti zostreľovali ruské rakety a drony namierené na Ukrajinu, hoci tak robia pri útokoch na Izrael.

15:49

Štúdia, ktorá skúma možnosť využitia holubov na navádzanie rakiet, alebo výskum plaveckých schopností mŕtvych rýb patria medzi tohtoročných víťazov Ig Nobelových cien, ktorých vyhlásili vo štvrtok.

15:47

Čína od budúceho roka zvýši vek odchodu do dôchodku, ktorý je momentálne jeden z najnižších vo vyspelých ekonomikách sveta. Zmena politiky sa bude uskutočňovať postupne v priebehu 15 rokov, pričom dôchodkový vek mužov sa zvýši na 63 rokov, a na 55 až 58 rokov pre ženy v závislosti od vykonávanej práce. V súčasnosti platný dôchodkový vek je 60 rokov u mužov a 50 rokov u žien v robotníckych profesiách – a 55 v prípade administratívnych a iných kvalifikovaných pozícií.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali