Ruský vojenský konvoj so špecialistami a technikou mieri do koronavírusom najpoškodenejšieho regiónu Talianska

❚❚

Rím 26. marca 2020 (HSP/Sputnik/Foto:Screenshot Youtube)

 

Konvoj špeciálnej techniky s ruskými vojakmi mieri do Bergama po zastávke vo Florencii. Ruskí vojaci prišli na pomoc v boji s koronavírusom, ktorý ovládol celú krajinu

Záber z videa

Konvoj špeciálnej techniky s vojenskými špecialistami Ministerstva obrany Ruskej federácie pokračuje vo svojej ceste z leteckej základne vzdušných síl Talianska Pratica di Mare do Bergama po zastávke vo Florencii. Informuje o tom tlačová služba rezortu.

.

22 jednotiek špeciálnej techniky mieri do Lombardie, kde budú pomáhať v boji proti šíreniu koronavírusu. Vo Florencii konvoj uskutočnil prvú zastávku, kde vojaci dotankovali a skontrolovali techniku. Celkom musí najazdiť ešte okolo 600 kilometrov. Plukovník Igor Bogomolov uviedol, že podľa takmer prázdnych ciest je naozaj vidieť, že v krajine je karanténa.

V Taliansku uplynulé dni pristáli ruské vojenské lietadlá Il76, na ktorých palubách boli špecialisti v oblasti epidemiológie a virológie, zdravotnícky materiál a lieky. Ruských špecialistov privítal taliansky minister zahraničia Luigi Di Maio a povedal, že budú vždy vďační Ruskej federácii za solidaritu a priateľstvo, ktorú prejavila.

.

Celkom do Talianska dorazilo 15 lietadiel. Preprava zdravotníckeho materiálu a ôsmich mobilných brigád vojenských virológov a zdravotníkov má pomôcť Taliansku v boj proti šíriacej sa infekcii.

 

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotňajšom telefónnom rozhovore s talianskym premiérom Giuseppem Conteom potvrdil svoju pripravenosť okamžite pomôcť v boji proti koronavírusu.

Tiež nedávno tajomník bezpečnostnej rady Ruska Nikolaj Patrušev vyhlásil, že Rusko pomôže v boji s koronavírusovou infekciou štátom, ktoré pomoc najviac potrebujú.

.

Rusko dnes pomáha a bude pomáhať štátom, ktoré najviac potrebujú pomoc v boji proti šíreniu infekcie, aby sme zabránili jej preniknutiu na naše územie, povedal Patrušev novinárom.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:09

Osobitný prokurátor Jack Smith vzniesol v utorok novú verziu obžaloby voči exprezidentovi USA Donaldovi Trumpovi v spojitosti s pokusom o zvrátenie výsledkov prezidentských volieb v roku 2020. TASR informuje podľa agentúr AFP, Reuters a stanice CNN.

Trumpovi právnici sa usilujú dosiahnuť odloženie prípadu na obdobie po novembrových prezidentských voľbách, v ktorých sa republikán Trump stretne s kandidátkou Demokratickej strany Kamalou Harrisovou.

07:02

Venezuelský prezident Nicolás Maduro v utorok oznámil viacero zmien v zložení svojej vlády. Urobil tak mesiac po sporných prezidentských voľbách. TASR informuje podľa agentúry AP a webovej stránky stanice CNN.

Maduro je pri moci od roku 2013 a podľa oficiálnych výsledkov zvíťazil v prezidentských voľbách 28. júla. Opozícia považuje voľby za zmanipulované a zverejnila kópie 84 percent odovzdaných hlasovacích lístkov, ktoré ako víťaza potvrdzujú Edmunda Gonzáleza Urrutiu z opozičnej aliancie Jednotná demokratická platforma (PUD).

V krajine v reakcii na výsledky volieb vypukli protesty. Vláda tvrdí, že PUD podnecuje násilie, aliancia to však popiera. Venezuelská prokuratúra začala vyšetrovať členov opozície a zatýkať novinárov, píše AP.

Venezuela Election Diplomacy protesty Maduro Venezuela
Opozičná líderka Maria Corina Machadová a opozičný kandidát Edmundo Gonzalez jazdia na nákladnom aute počas protestu proti oficiálnym výsledkom prezidentských volieb, ktoré vyhlásili za víťaza prezidenta Nicolása Madura v Caracase vo Venezuele
06:42

Izraelské obranné sily (IDF) spustili operáciu v severnej časti okupovaného Západného brehu Jordánu, uviedol v stredu hovorca armády. Palestínske ministerstvo zdravotníctva hlási dvoch mŕtvych v meste Dženín. TASR informuje podľa agentúr AFP a DPA.

06:40

Zakladateľ a generálny riaditeľ platformy Telegram Pavel Durov by sa mal v stredu dozvedieť, či budú voči nemu vznesené obvinenia, prípadne či zostane vo väzbe. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Francúzske úrady zadržali Durova (39) v sobotu na letisku Paríž – Le Bourget, kam podnikateľ pricestoval súkromným lietadlom z Azerbajdžanu. Súdne úrady dobu jeho zadržania opakovane predĺžili, vo väzbe ho však môžu držať najviac 96 hodín, píše AFP.

06:39

Francúzska polícia v utorok lokalizovala a zadržala takmer 60 migrantov v rámci operácií pozdĺž pobrežia Lamanšskeho prielivu na severe krajiny. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

06:37

Turecko a Azerbajdžan v utorok opätovne potvrdili svoj záväzok dosiahnuť “trvalý mier a stabilitu” na južnom Kaukaze. Regionálni spojenci to uviedli na stretnutí ministrov zahraničných vecí v tureckej Ankare, informuje TASR na základe správ agentúr AFP, Anadolu a portálu Eurasianet.

Azerbajdžan je tradičným rivalom susedného Arménska, s ktorým viedol viacero konfliktov o sporné územie Náhorného Karabachu v západnom Azerbajdžane.

06:36

Maďarskí hasiči pracujú na odstraňovaní škôd spôsobených utorňajšími večernými búrkami v Budapešti a jej okolí, ale aj v Novohradskej a Hevešskej stolici. Škody spôsobili blesky a vyvrátené stromy. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Včera 20:12

Kapitán jachty Bayesia, ktorá sa minulý pondelok potopila pri pobreží Sicílie, využil svoje právo nevypovedať. V utorok to uviedol jeho advokát. TASR informáciu prevzala z agentúry Reuters.

Prokuratúra kapitána, 51-ročného Novozélanďana Jamesa Cutfielda, vyšetruje v spojitosti s možným zabitím a zavinením stroskotania. Podľa talianskych zákonov takéto vyšetrovanie nemusí viesť k vzneseniu obvinenia.

Včera 19:50

Slovenské národné povstanie (SNP) ukázalo svetu, že Slováci jednoznačne odmietajú kolaboráciu s nacistickým Nemeckom a sú ochotní bojovať za svoje ideály. Na pietnom zhromaždení pri príležitosti 80. výročia SNP to v utorok na Námestí SNP v Bratislave vyhlásil minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD).

SNP80
Na snímke zľava minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč a minister dopravy SR Jozef Ráž počas spomienkového a pietneho aktu pri príležitosti 80. výročia SNP pri Pamätníku na Námestí Slovenského národného povstania v Bratislave 27. augusta 2024
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia pádlujú po rieke Mohan v nemeckom Frankfurte nad Mohanom pri západe slnka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Gustáv Murín

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali