Ruský obranca Zajcev sa zo zámoria vráti do KHL, dohodol sa s Petrohradom

Ruský obranca Zajcev sa zo zámoria vráti do KHL, dohodol sa s Petrohradom

Petrohrad 5. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Ruský hokejový obranca Nikita Zajcev sa po ôsmich sezónach v zámorskej NHL vracia do KHL. Na štvorročnej zmluve sa dohodol s tímom SKA Petrohrad, informoval portál TSN

Nikita Zajcev
Na snímke vľavo Nikita Zajcev (Rusko)

Tridsaťdvaročný Zajcev pôsobil naposledy v Chicagu Blackhawks, v minulom ročníku zaň odohral 38 zápasov s bilanciou 2+5. Chicago ho získalo vlani vo februári z Ottawy, predtým hral aj za Toronto. V NHL má celkovo na konte 482 duelov, nazbieral v nich 22 gólov a 118 bodov. V minulosti si už v KHL obliekal dresy Sibiru Novosibirsk a CSKA Moskva.

Reklama

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:37

Očakávaná celková úroda hustosiatych obilnín na úrovni 2,7 milióna ton by mala byť v porovnaní s minuloročnou definitívnou úrodou o takmer 460.000 ton nižšia. Na medziročnom poklese nad 14 % sa podieľalo najmä významné zníženie pestovateľskej výmery pšenice. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR v prvom tohtoročnom odhade.

09:36

Nemecký export v máji výrazne klesol. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom hodnota vyvezeného tovaru klesla o 3,6 % na 131,6 miliardy eur.

09:26

Pri zosuve pôdy v blízkosti nezákonnej bane na zlato na indonézskom ostrove Sulawesi zahynulo najmenej 11 ľudí, ďalších 19 je nezvestných. V pondelok o tom informovali tamojšie úrady, píše TASR podľa agentúry AFP.

09:26

Spoločnosť Boeing v pondelok oznámila, že “dosiahla dohodu” s americkým ministerstvom spravodlivosti týkajúcu sa dvoch tragických havárií lietadiel typu Boeing 737 MAX spred vyše piatich rokov. TASR o tom informuje s odvolaním sa na tlačovú agentúru AFP.

“V princípe sme dosiahli dohodu o podmienkach riešenia s ministerstvom spravodlivosti (USA), ktorá podlieha memorializácii a schváleniu konkrétnych podmienok,” uviedla spoločnosť Boeing vo vyhlásení.

09:10

V nemeckej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko zostáva po júnových regionálnych a komunálnych voľbách neobsadených 162 z približne 4400 kresiel v mestských a obecných zastupiteľstvách. Zahŕňa to aj 120 kresiel, ktoré získala krajne pravicová Alternatíva pre Nemecko (AfD), informuje TASR podľa pondelkovej správy tlačovej agentúry DPA.

09:08

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v pondelok uviedla, že zastavila pokus ukrajinských síl o zorganizovanie únosu ruského strategického bombardéra Tu-22M3 na Ukrajinu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

“Ukrajinská rozviedka mala v úmysle za finančnú odmenu a poskytnutie talianskeho občianstva naverbovať ruského vojenského pilota a prehovoriť ho, aby s bombardérom preletel a pristál na Ukrajine,” uviedla FSB vo vyhlásení zverejnenom na svojej webovej stránke.

bombardér Tu-22M3
Na archívnej snímke, ktorú ruské ministerstvo obrany vydalo 21. mája 2024, príslušníci ruského letectva stoja pri ruskom strategickom bombardéri Tu-22M3 počas výcviku na neznámom mieste v Rusku
08:47

Filipíny a Japonsko podpísali v pondelok kľúčový obranný pakt, na základe ktorého môžu umiestniť vojenské jednotky na územie druhej krajiny v rámci cvičení alebo vojenských operácií.

Jóko Kamikawová a Gilberto Teodoro
Japonská ministerka obrany Jóko Kamikawová a filipínsky šéf obrany Gilberto Teodoro si podávajú ruky po podpise obranného paktu v Manile v pondelok 8. júla 2024
08:32

Vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Jo-džong obvinila juhokórejského prezidenta Jun Sok-jola z vyvolávania napätia na Kórejskom polostrove s cieľom odvrátiť pozornosť od vnútroštátnych problémov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na pondelkovú správu severokórejských štátnych médií.

“Jun a jeho skupina, ktorá sa ocitla v najhoršej vládnej kríze, sa pokúšajú o ‘núdzový útek’ cez platformu neustále sa stupňujúceho napätia,” uviedla Kim Jo-džong. Poukázala na on-line petíciu vyzývajúcu juhokórejského prezidenta na odstúpenie, ktorá má viac ako milión podpisov.

Kim Jo-džong
Na archívnej snímke z 9. februára 2018 sestra severokórejského lídra Kim Čong-una, Kim Jo-džong ( uprostred), pricestovala na železničnú stanicu v juhokórejskom Pjongčangu
08:14

Ceny ropy v pondelok ráno po štyroch týždňoch rastu klesli. Očakávania týkajúce sa uzavretia dohody o prímerí v Pásme Gazy prispeli k zmierneniu geopolitického napätia, zatiaľ čo investori posudzovali možné narušenie dodávok komodity v dôsledku hurikánov v oblasti Mexického zálivu.

07:53

Bez ohľadu na diskusiu o svojej fyzickej zdatnosti na druhé funkčné obdobie absolvoval prezident USA Joe Biden v nedeľu sériu predvolebných vystúpení v štáte Pensylvánia. Na stiahnutie kandidatúry ho medzitým vyzvali ďalší kongresmani z jeho Demokratickej strany, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Biden (81) sa vo Filadelfii prihovoril ľuďom v kostole, ktorý v minulosti navštevovali prevažne černošskí veriaci, a zastavil tiež pri pomocníkoch svojej kampane. Následne v meste Harrisburg hovoril dlho so svojimi stúpencami. Cestou späť na letisko ešte zavítal do kaviarne.

Joe Biden
Americký prezident Joe Biden (uprostred) a prvá dáma USA Jill Bidenová (vľavo) diskutuje v kaviarni počas predvolebnej kampane v meste Harrisburg v štáte Pensylvánia v nedeľu 7. júla 2024
07:50

Orbán potvrdil, že dnes ráno odletel do Číny. Uviedol, že so Si Ťin-pchingom bude rokovať o dosiahnutí mieru na Ukrajine.

“Čína je kľúčovou silou pri vytváraní podmienok pre mier v rusko-ukrajinskej vojne. Preto som sa prišiel stretnúť s prezidentom Si Ťin-pchingom do Pekingu, a to len dva mesiace po jeho oficiálnej návšteve Budapešti,” napísal Orbán na X.

Deň predtým maďarský prezident navštívil Kyjev a Moskvu, kde rokoval o parametroch mierového riešenia a navrhol prímerie.

Viktor Orbán
Na archívnej snímke z 5. júla 2024 maďarský premiér Viktor Orbán
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstup lanovkou na Solisko počas letnej turistickej sezóny na Solisku vo Vysokých Tatrách

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Jackson Robert

René Pavlík

Dušan Hirjak

Marek Brna

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali