Rusi Chačanov a Samsonovová odmietli pozvánky na Olympijské hry

Rusi Chačanov a Samsonovová odmietli pozvánky na Olympijské hry

Lausanne 29. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Ruskí tenisti Karen Chačanov a Ľudmila Samsonovová odmietli štartovať na OH v Paríži. V piatok to potvrdil Medzinárodný olympijský výbor (MOV)

Karen Chačanov
Na snímke Karen Chačanov

Namiesto Chačanova so Samsonovovou dostali pozvánku 50. hráč svetového rebríčka ATP Pavel Kotov a Anna Kalinská, ktorej patrí v rebríčku WTA 17. miesto.

Reklama

Na olympiáde sa pod neutrálnou vlajkou predstaví osem hráčov z Ruska, pozvanie prijali aj Roman Safiullin (43.) či Jekaterina Alexandrovová (22.). Informácie priniesla agentúra AP.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:29

V prvom kvartáli tohto roka sa finančný cyklus na Slovensku ešte mierne ochladil. Toto ochladenie však už bolo výrazne slabšie, ako v minulom roku. Národná banka Slovenska (NBS) tak momentálne nevidí dôvod na zmenu tzv. proticyklického kapitálového vankúša pre banky z aktuálnej úrovne 1,5 %. Konštatovala to v aktuálnom júnovom makroprudenciálnom komentári. Banka ho vydáva štvrťročne a analyzuje v ňom trendy na finančnom trhu s dôrazom na riziká.

10:28

Online petícia vyzývajúca na vznesenie ústavnej žaloby proti juhokórejskému prezidentovi Jun Sok-jolovi zaznamenala v dôsledku veľkého náporu záujemcov oneskorenia aj prerušenia. V nedeľu neskoro večer o tom informoval predseda parlamentu s prísľubom, že problémy vyriešia čo najskôr, napísala agentúra Reuters.

10:28

Talianske colné úrady v pondelok oznámili, že na medzinárodnom letisku Malpensa pri Miláne zhabali viac ako šesť ton chemických “prísad” z Číny používaných na výrobu drogy extáza. Zo zadržaného množstva by sa dalo vyrobiť 63 miliónov tabletiek extázy s trhovou hodnotou okolo 630 miliónov eur, informuje TASR na základe správy agentúry APA.

10:28

Francúzsky minister hospodárstva Bruno Le Maire v pondelok vyzval voličov súčasnej prezidentskej väčšiny, aby v druhom kole predčasných parlamentných volieb nepodporili kandidátov krajne ľavicovej strany Nepoddajné Francúzsko (LFI), informuje TASR.

10:09

Cena elektriny a zemného plynu v minulom týždni v porovnaní s predchádzajúcim stagnovala. Na pražskej burze PXE vzrástla cena elektriny iba minimálne o necelých 0,3 %. Minulý piatok (28. 6.) sa elektrina predávala za 97,42 eura za megawatthodinu (MWh). V júni dosiahla elektrina najvyššiu cenu začiatkom mesiaca (3. 6.), keď bola na úrovni 102,54 eura/MWh.

09:56

Tržby kyberbezpečnostnej spoločnosti Eset vlani narástli o viac ako 42 miliónov eur, a to na celkovo vyše 631 miliónov eur. Zisk po zdanení dosiahol 64 miliónov eur. Informoval o tom v pondelok Peter Blažečka zo spoločnosti Eset.

09:56

Nemecko zaznamenalo nový rekord vo využívaní obnoviteľných zdrojov energie. Za 1. polrok tohto roka sa tieto zdroje na produkcii elektriny v krajine podieľali takmer 60 %. Za prvých šesť mesiacov minulého roka to bolo tesne nad 50 %.

09:29

Beryl, prvý hurikán tohtoročnej sezóny v Atlantickom oceáne, zosilnel na štvrtú kategóriu – druhú najvyššiu na päťdielnej stupnici. Sprevádza ho vietor s rýchlosťou 215 km/h a v nedeľu večer sa nachádzal asi 240 kilometrov juhovýchodne od Barbadosu, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na americké Národné centrum pre hurikány (NHC).

hurikán Beryl
Muž barikáduje dvere počas príprav na hurikán Beryl v meste Calliaqua na karibskom ostrove Svätý Vincent a Grenadíny, 30. júna 2024
09:25

Francúzsky farmaceutický koncern Sanofi by mal čoskoro oznámiť investíciu až za 1,5 miliardy eur do svojho závodu vo Frankfurte nad Mohanom, kde vyrába liek na liečbu cukrovky. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na nemecký ekonomický denník Handelsblatt.

09:18

Pasažieri a posádka letu spoločnosti British Airways, ktorých v lete roku 1990 vzali ako rukojemníkov v Kuvajte, zažalovali britskú vládu aj danú leteckú spoločnosť. V pondelok to oznámila právnická firma, ktorá ich zastupuje.

09:18

Čínsky prezident Si Ťin-pching v pondelok uviedol, že jeho krajina je ochotná spolupracovať s Austráliou na podpore budovania vyspelejšieho, stabilnejšieho a plodnejšieho komplexného strategického partnerstva medzi Čínou a Austráliou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Veľký Kolpašský tajch, ktorý návštevníci využívajú na kúpanie, opaľovanie a trávenie voľného času v obci Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica

Autor: TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali