RTVS ponúkne pred prvým kolom volieb prezidenta mimoriadne relácie

❚❚

Bratislava 28. februára 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Pred prvým kolom prezidentských volieb ponúkne RTVS mimoriadne relácie aj diskusie. Okrem kandidátov chce priblížiť aj úrad prezidenta a priebeh volieb. Špeciálne formáty odvysiela na Jednotke a RTVS :24, ako aj v Rádiu Slovensko a Rádiu Regina. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie RTVS Zuzana Vicelová

rtvs
Ilustračné foto

“RTVS pripravuje do vysielania dve formy predvolebných relácií s kandidátmi na post prezidenta SR,” priblížila Vicelová s tým, že relácie pripravujú po desať hodín v rozhlasových aj televíznych programových službách.

.

Poradie kandidátov v rozhovoroch malo určiť žrebovanie. RTVS ich odvysiela v relácii Interview :24 – špeciál na RTVS :24 a v relácii Z prvej ruky – špeciál v Rádiu Slovensko. Kandidáti budú mať rovnaký čas a odpovedať na rovnaké témy. Účasť v druhom formáte diskusných relácií má závisieť od priemeru výsledkov prieskumov verejnej mienky z troch agentúr. Predvolebné diskusie plánuje RTVS odvysielať súbežne na Jednotke a RTVS :24 a tiež v rozhlase v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina v utorok 19. marca a v stredu 20. marca o 20.10 h.

Okrem toho ponúkne v televíznom a rozhlasovom vysielaní príspevky s cieľom priblížiť funkciu prezidenta a tiež spoty so základnými informáciami o volebnom procese.

.

“Pričom voličský servis bude témou aj v Správach RTVS na Jednotke a v Komentároch dňa na RTVS :24,” doplnila Vicelová.

V deň prvého kola volieb, teda v sobotu 23. marca, pripravuje RTVS pravidelný spravodajský servis na RTVS :24 a v spravodajských blokoch na Jednotke. Pre rozhlasových poslucháčov pripravuje servis v Rádiu Slovensko a súhrnné informácie v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina.

Volebná noc má odštartovať na RTVS :24 a na Jednotke o 21.40 h. RTVS plánuje priniesť priebežné výsledky volieb, živé vstupy z volebných centrál aj komentáre odborníkov. Volebnú noc pripravuje aj v rozhlasovom vysielaní v Rádiu Slovensko.

V nedeľu po voľbách (24. 3.) chystá RTVS povolebné spravodajské vysielanie na RTVS :24 a mimoriadne vstupy na Jednotke. O 11.55 h odvysiela na Jednotke a RTVS :24 povolebnú politickú diskusnú reláciu O 5 minút 12 – špeciál. Rozhlasovým poslucháčom ponúkne informácie o výsledkoch volieb v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina.

Dôležité informácie avizuje RTVS aj na webe volby.rtvs.sk, kde majú byť dostupné aj profily kandidátov, online správy či informácie o volebnom vysielaní.

.

 

Televízia Joj 24 ponúkne sériu rozhovorov i diskusií kandidátov

Spravodajská televízia Joj 24 ponúkne sériu medailónov a rozhovorov, ale aj predvolebných diskusií prezidentských kandidátov. Týka sa to oboch kôl volieb prezidenta SR. TASR o tom informovala Lucia Tuhelová, vedúca PR a hovorkyňa Joj Group.

Každý deň od 4. marca televízia prinesie vždy o 14.00 h profilové dvadsaťminútové rozhovory jednotlivých kandidátov na prezidenta.

Pre divákov sú pripravené aj dve predvolebné debaty, ktoré televízia odvysiela v pondelok a utorok (18. a 19. 3.) o 20.10 h. Počas nich sa predstavia prezidentskí kandidáti zaradení do oboch dní podľa výsledkov prieskumu agentúry AKO.

Počas prvého kola prezidentských volieb (23. 3.) bude televízia mapovať dianie nielen v Bratislave, ale aj v regiónoch. Okrem informácií o priebehu volieb z rôznych miest nebudú chýbať ani prieskumy. Volebné štúdium bude televízia vysielať v daný deň nonstop.

.

Po prvom kole prezidentských volieb ponúknu televízie Joj aj Joj 24 simultánne 2. apríla o 20.40 h diskusiu s dvoma kandidátmi, ktorí postúpia do druhého kola.

Aj druhé kolo prezidentských volieb (6. 4.) bude televízia Joj 24 mapovať vo volebnom štúdiu a opäť nepretržite 24 hodín.

Počas predvolebného vysielania prinesie zároveň prieskumy verejnej mienky v spolupráci s agentúrou AKO, ale aj rozhovory s politológmi a sociológmi.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali