Rozohraný Obert verí v prvý triumf nad Švédmi: “Máme veľkú motiváciu”

❚❚

Senec 9. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Slovenský futbalový reprezentant Adam Obert prežíva na klubovej úrovni vydarené obdobie. Dvadsaťdvaročný obranca chce svoju stúpajúcu hernú prax i formu preniesť aj do dvojzápasu Ligy národov proti Švédsku (11. októbra) a Azerbajdžanu (14. októbra)

Adam Obert
Na snímke Adam Obert

Obert v úvodných piatich dueloch Serie A odohral iba 10 minút, no vynahradil si to v septembri, keď dostal dvakrát príležitosť od Francesca Calzonu v základnej zostave národného tímu. Na minutáž z reprezentačných zápasov nadviazal aj v Cagliari, pričom v uplynulých troch stretnutiach figuroval v základe. “Mali sme ťažký vstup do sezóny aj ja som mal menej minút na ihrisku. Teraz sme hrali pohár, tak ma tréner postavil. Doteraz som pracoval na maximum, aby som sa zlepšoval a v zápase som to potvrdil dobrým výkonom. Videl to aj tréner, preto som dostal aj ďalšiu príležitosť v stretnutí s Parmou, ktorý sme dokázali aj vyhrať. Za päť zápasov sme mali len dva body a boli sme na tom ťažko. Išli sme celý tím na sústredenie, aby prišli body a tak sa aj stalo. Dokázali sme uhrať remízu aj v ťažkom dueli s Juventusom, za čo sme veľmi šťastní,” uviedol 22-ročný obranca, ktorý mohol práve v zápase so “starou dámou” aj rozhodnúť o víťazstve svojho tímu, no v závere trafil žrď. “Mal som príležitosť a keby to rozhodnem pravou nohou, ktorú mám väčšinou iba na behanie, tak by to bolo extrémne,” povedal s úsmevom defenzívny univerzál, ktorý pôsobí na Sardínii už tretí rok.

.

V klube s ním realizačný tím počíta na dve rôzne pozície. Rovnako ako v reprezentácii na post stopéra, kde hrá v rozostavení 3-5-2, no vo formácii 4-2-3-1 figuruje na ľavom kraji obrany. Práve tam má o čosi viac odohraté jeho reprezentačný spoluhráč Dávid Hancko (Feyenoord Rotterdam), od ktorého by si mohol vziať cenné skúsenosti. “Rozmýšľal som nad tým, že by som sa ho spýtal na nejaké rady. Má na tom poste veľa odohrané a určite by mi to pomohlo do budúcna,” povedal mladík s deviatimi štartmi za národný A-tím. Premiérovo si zahrá proti Švédsku, ktoré Slováci v histórii zatiaľ nezdolali a cieľ je preto jasný: “Majú veľmi kvalitný tím, bolo tak aj v minulosti, predsa tam hral Zlatan Ibrahimovič. Keď som počul, že sme ešte so Švédmi nevyhrali, tak nám to dá veľkú motiváciu, aby sme to zmenili.”

Práve svoju univerzálnosť vníma ako devízu pre potreby reprezentácie. “Snažím sa byť vždy stopercentne pripravený a som rád, že tu je alternatíva, ktorú môžem hrať. Viem, ako sa tam hrá, keďže mám za sebou nejaké zápasy. Keď to bude potrebné, budem pripravený aj na tomto poste,” skonštatoval hráč, ktorý na Apeninskom polostrove pôsobí od leta 2018, keď prešiel do akadémie Sampdorie Janov. Práve na pobreží Ligúrskeho mora začínal svoju zahraničnú púť súčasný kapitán Calzonovho výberu Milan Škriniar. Obert figuroval premiérovo po boku 29-ročného stopéra aj v septembrových dueloch, čím Calzona vyskúšal na strede obrany variant s ľavákom i pravákom. “Predsa je lepšie, keď na ľavom stopérovi hrá ľavák, je to prirodzenejšie. Bol som veľmi vďačný za príležitosť, ktorú som dostal. Na tomto poste je veľmi dobrá konkurencia, keďže všetci chalani hrávame vo svojich kluboch. Zostava sa vyvíja podľa formy, tréningov a trénera,” uzavrel Obert.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:15

Približne 200 nemeckých policajtov zasahovalo v utorok proti domnelému gruzínskemu zločineckému gangu. Pri raziách v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko aj v mestách Hamburg a Berlín prehľadali dovedna šesť nehnuteľností a zadržali 12 osôb. Polícia o zásahoch informovala v stredu.

14:14

Iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí navštívi v stredu Saudskú Arábiu, aby tam rokoval o snahách na ukončenie útokov Izraela na militantnú skupinu Hamas v Pásme Gazy a šiitské hnutie Hizballáh v Libanone. Oznámilo to iránske ministerstvo zahraničných vecí.

14:14

Jeden policajt zahynul a ďalší utrpel zranenia v stredu pri izraelskom útoku na juhu Sýrie neďaleko Izraelom okupovaných Golanských výšin.

13:52

Počet žiadajúcich o medzinárodnú ochranu a poberajúcich sociálnu pomoc v Poľsku sa v roku 2024 takmer zdvojnásobil. Vláda musela z rezervy uvoľniť viac než štyri milióny eur.

13:51

Pred súdom v Prištine sa v stredu začal proces so 45 ľuďmi obvinenými v súvislosti s vlaňajšou streľbou, ktorá nasledovala po prieniku ozbrojených Srbov s ťažkou technikou na sever Kosova.

13:32

Ceny ropy v stredu obrátili svoje smerovanie, keď vymazali počiatočné zisky. Dôvodom je slabý dopyt na globálnom trhu a nárast dodávok. Obavy z nadmernej ponuky prevážili nad rizikami narušenia dodávok v dôsledku konfliktu na Blízkom východe a hurikánu Milton v Spojených štátoch.

13:26

Slovensko má najvyšší počet živnostníkov len s jedným zákazníkom a zároveň aj piaty najväčší počet živnostníkov na 1000 obyvateľov v rámci štátov EÚ. Za posledných desať rokov stúpol počet fiktívnych živnostníkov dvojnásobne.

13:24

Maďarský europoslanec a predseda mimoparlamentnej strany TISZA Péter Magyar, ktorý je najostrejším kritikom vlády premiéra Viktora Orbána, na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu v Štrasburgu prvýkrát zoči-voči konfrontoval Orbána s vnútropolitickými problémami Maďarska.

13:21

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v stredu na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu v Štrasburgu vystúpila kriticky na adresu maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý krátko predtým predstavil priority maďarského predsedníctva v Rade EÚ.

Orbán v Štrasburgu
Na snímke predsedníčka Európskej komisie (Ursula von der Leyenová a maďarský premiér Viktor Orbán si podávajú ruky v rámci diskusie o maďarskom predsedníctve v Rade EÚ na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na Veľký čínsky múr v Pekingu

Autor: TASR/AP-Achmad Ibrahim

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali