Riešenia predstavené vládou počet migrantov pravdepodobne zvýšia

❚❚

Bratislava 11. septembra 2023 (HSP/Foto: Screenshot)

 

Video, ktoré zverejnil Tibor Gašpar (Smer SSD), síce patrí do kategórie predvolebných, ale prináša informácie, ktoré sa týkajú nás všetkých. Za zmienku stojí najmä názor, že predstavené riešenia problém s migráciou pravdepodobne eskalujú

Iveta Rajčániová a Tibot Gašpar. V pozadí skupina migrantov.
Iveta Rajčániová a Tibot Gašpar. V pozadí skupina migrantov.

Čerpaciu stanicu v Nových Zámkoch možno v tomto momente premenovať na migračnú stanicu, povedala na začiatku videa kandidátka Smeru Iveta Rajčániová. Vidieť, že v okolí sa ponevierajú hlúčiky migrantov, ktorí čakajú na ďalší odvoz. “Opatrenia vlády opäť otvorili dvere. Sú o tom, že slovenská polícia vybaví denne namiesto sto migrantov päťsto,” komentuje situáciu bývalý policajný prezident Gašpar. Podľa neho nás čakajú ešte vyššie počty, akonáhle sa to dozvedia prevádzači.

.

Riešiť problém s migrantami až na území Slovenska označil ďalší kandidát Smeru Róbert Učeň za neefektívne a neskoré riešenie. Problém treba riešiť buď za našimi hranicami alebo priamo na nich. “A že si nevieme ustrážiť hraničné priechody a zelenú hranicu? Neverím!” vraví Učeň. “Pred nedávnom nebol problém zavrieť celé Slovensko,” pripomína. “Nebol problém zneužiť políciu na to, aby zavreli každý jeden okres.”

Gašpar upozornil, že prijaté opatrenia smerujú do vnútrozemia, nie na štátnu hranicu. Z jeho pohľadu by boli efektívne kombinované hliadky na každom prechode, cestnom i pešom, aj na vybraných miestach zelenej hranice. “To, že ich v zvýšenej miere registrujeme, znamená, že sa v zvýšenej miere môžu po rozhodnutiach EÚ vrátiť na Slovensko.” Ak by Smer SD nechodil na miesta, kde vypukla migračná kríza, tak sú všetci ticho ako voš pod chrastou, povedala Zuzana Plevíková, tiež kandidátka Smeru. Radí politikom, aby sa namiesto boja so Smerom zamerali na riešenie existujúcich problémov.

.

Gabriel Döme vraví, že sa niet čo čudovať, že Viktor Orbán nedodržuje readmisné dohody, keď vidí, aká slabá vláda je práve pri moci. Z rozhovoru s migrantami je zrejmé, že cestu do Nemecka mali vopred naplánovanú cez Slovensko, lebo tadiaľto je to veľmi ľahké. U prevádzačov to stojí 6 tisíc euro. Na záver Gašpar odkázal Spišiakovi, ktorý sľuboval, že tam, kde sa budú migranti pohybovať bude zvýšená prítomnosť policajných hliadok, že na migrantskej stanici v Nových Zámkoch nie je žiadna hliadka.

 

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:15

Najhorším opatrením z navrhovaného vládneho konsolidačného balíka je daň z finančných transakcií. Uviedli to na brífingu predstavitelia opozičného hnutia Progresívne Slovensko. Hnutie ju podľa jeho slov, ak bude pri moci, zruší.

11:14

Navrhované zvýšenie dane z pridanej hodnoty (DPH) z 10 % na 23 % na služby horských stredísk a ubytovanie by prinieslo výraznú stagnáciu v regiónoch. Spôsobilo by tiež straty všetkým ostatným naviazaným službám. Upozornil na to výkonný riaditeľ asociácie Lavex, ktorá združuje horské strediská, Bohuš Hlavatý.

11:13
Predsedovia nemeckej Strany zelených podávajú demisiu v plnom rozsahu. Informovali o tom zdroje agentúry Focus.

Podľa publikácie sa dnes uskutoční tlačová konferencia, na ktorej vedenie strany vysvetlí dôvody svojho rozhodnutia. V nedeľu „Zelení“ podľa oficiálnych výsledkov volieb v Brandenbursku neprekonali 5 % hranicu a do krajinského parlamentu sa nedostali.

„Celé predsedníctvo strany opustí svoje funkcie,“ spresnili hovorcovia Focusu.

V Brandenbursku zvíťazila Sociálnodemokratická strana Nemecka kancelára Olafa Scholza. Pravicová strana Alternatíva pre Nemecko skončila druhá – zaostala len o 1 percento. Obaja partneri SPD vo vládnej koalícii, Zelení a FDP, neprekročili 5-percentnú hranicu.

11:11

Čína by mohla konať nielen ako sprostredkovateľ, ale aj donútiť Rusko, aby pristúpilo na mierové riešenie vojny na Ukrajine. Pre agentúru PAP povedal poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski.

11:10

Zmena klímy výrazne zhoršila ničivé záplavy, ktoré nedávno postihli krajiny strednej a východnej Európy. Vyplýva to z výskumu vedeckej skupiny World Weather Attribution.

11:08

Izraelská armáda podniká “rozsiahle” útoky v južnom Libanone a v údolí Bikáa na východe Libanonu. Bližšie podrobnosti o tejto operácii oznámi neskôr.

11:07

Nemecko, Austrália, Kanada a Holandsko pohrozili radikálnemu islamistickému hnutiu Taliban, ktoré vládne v Afganistane, žalobou na Medzinárodnom súdnom dvore v súvislosti s pokračujúcim porušovaním práv žien v krajine. 

11:05

Ministri zahraničných vecí Egypta, Iraku a Jordánska odsúdili “agresiu” Izraela proti Libanonu a varovali, že “tlačí región k totálnej vojne”.

11:03

Rasové nerovnosti v niektorých európskych krajinách nemožno vyriešiť, ak sa nebude brať do úvahy koloniálne dedičstvo vrátane otroctva.

10:55

Ruské sily údajne dobyli mesto Ukrajinsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Informovala ruská agentúra TASS, ktorá sa odvoláva na šéfa doneckých separatistov a hlavu anektovanej Doneckej ľudovej republiky Denisa Pušilina.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vystavené bábky počas novinárskeho dňa pri príležitosti otvorenia zrekonštruovaného Bratislavského bábkového divadla v Bratislave 24. septembra 2024

Autor: TASR - Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali