Republikáni vytiahli staršie videá a výroky: obviňujú Bidena z pokusu o atentát

❚❚

Washington 14. júla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)

 

Republikáni masívne požadujú vyšetrenie pokusu o atentát na Trumpa a niektorí kongresmani a senátori už obviňujú Bidena z pokusu o atentát

Trum atentát
Trump okamžite po streľbe obkolesený svojou ochrankou ukazuje zo zaťatou päsťou, že sa nenechá zastrašiť

Denník Washington Post napočítal osem členov oboch komôr Kongresu, ktorí otvorene vyhlásili, že americký prezident je spojený s pokusom o atentát.

.

“Pred niekoľkými dňami Biden povedal: “Je načase, postaviť Trumpa do stredu terča. Dnes došlo k pokusu o atentát na prezidenta Trumpa,” napísala senátorka Marsha Blackburnová v X.

Tie isté Bidenove slová pripomenuli aj členka Snemovne reprezentantov Lauren Bobertová, Nick Lalota a ďalší.

.

Kongresman Mike Collins vyzval prokurátora okresu Butler, kde sa pokus o atentát odohral, aby “vzniesol obvinenie voči Josephovi R. Bidenovi za nabádanie k vražde”.

A senátor J. D. Vance dal jasne najavo, že ak sa na pokuse o atentát nepodieľal Biden osobne, tak jeho rétorika áno.

 

 

“Dnešný incident nie je len ojedinelým incidentom. Základnou tézou Bidenovej kampane je, že prezident Donald Trump je autoritársky fašista, ktorého treba zastaviť za každú cenu. Táto rétorika priamo viedla k pokusu o atentát na prezidenta Trumpa,” napísal Vance.

.

Ďalších 21 republikánov uviedlo, že dôvodom pokusu o atentát bola “agresívna rétorika” Bidenových stúpencov.

Predseda Snemovne reprezentantov USA (kontrolovanej republikánmi) Johnson už vyhlásil, že Snemovňa vykoná vlastné vyšetrovanie pokusu o atentát a na zasadnutie výboru už predvolal riaditeľa tajnej služby.

To znamená, že už teraz je zrejmé, že verzia účasti síl stojacich za Bidenom na atentáte bude jednou z najviac diskutovaných. Často sa kladie otázka, prečo agenti tajnej služby a polícia vôbec dovolili strelcovi s puškou byť na streche v blízkosti miesta zhromaždenia.

Republikáni tiež aktívne šíria video nahraté minulý rok, v ktorom televízny moderátor Tucker Carlson hovorí, že Trumpovi hrozí atentát.

“Dvakrát proti nemu viedli impeachment pod smiešnymi zámienkami. Nefungovalo to. Vrátil sa späť. Potom ho obžalovali. Ani to nezabralo. Stal sa ešte populárnejším. Potom ho obvinili ešte trikrát. A zakaždým jeho popularita rástla. Čo bude nasledovať? Je jasné, že sa blížime k pokusu o vraždu,” hovorí Carlson vo videu.

.

Aj v máji 2024 novinár napísal o riziku Trumpovej vraždy – po vynesení rozsudku o vine nad bývalým prezidentom: “Toto Trumpa nezastaví. Vyhrá voľby, ak ho skôr nezavraždia.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:27

Pri útoku samovražedného atentátnika v somálskej metropole Mogadišo v stredu zahynulo desať ľudí. Bombu útočník nastražil v aute, ktorým vo vysokej rýchlosti narazil do kontrolného stanovišťa. K útoku sa prihlásila teroristická skupina aš-Šabáb.

15:25

Čína je pripravená pracovať s Ruskom na posilnení všestrannej praktickej spolupráce a partnerstva. Uviedol to v stredu čínsky premiér Li Čchiang na schôdzke v Moskve.

15:24

Na Slovensku musí skončiť doba lacnej pracovnej sily, ľudia si zaslúžia zarábať viac. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD). Jedným z účinných nástrojov vlády je podľa neho zvyšovanie minimálnej mzdy. Tá by sa mala zvýšiť minimálne na úroveň 60 % priemernej nominálnej mesačnej mzdy.

15:23

Nové metodické usmernenie od Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) výrazne zjednoduší verejné obstarávanie v oblasti výskumu a vývoja, čo uľahčí realizáciu výskumných projektov. Usmernenie prispeje k zníženiu právnej neistoty spojenej s realizáciou verejných obstarávaní v oblasti výskumu a vývoja, informovala v stredu Výskumná a inovačná autorita (VAIA).

15:22

Miera nezamestnanosti v Chorvátsku sa v júli 2024 mierne zvýšila z historického minima v predchádzajúcom mesiaci.

15:22

Viac ako tretina nemeckých spoločností naďalej čelí nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily. Ťažkosti pri hľadaní potrebných zamestnancov tento mesiac hlásilo 34 % oslovených podnikov, zatiaľ čo v apríli ich bolo 35 %, oznámil v stredu ekonomický inštitút Ifo na základe výsledkov svojho najnovšieho prieskumu.

15:19

Fond na podporu cestovného ruchu vo výške 20 miliónov eur bude distribuovať peniaze na jednotlivé projekty prostredníctvom výziev. Financie budú z rozpočtu ministerstva cestovného ruchu a športu, kam by mali byť prevedené zo všeobecnej pokladničnej správy, uviedol v stredu po rokovaní vlády minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS).

15:19

Šesť najväčších kanadských bánk pravdepodobne vyčlení v 3. štvrťroku rezervy na krytie prípadných úverových strát za viac než 4 miliardy kanadských dolárov (CAD). Objem rezerv by tak mal byť o viac než štvrtinu vyšší než za rovnaké obdobie minulého roka. Predpokladajú to analytici, podľa ktorých za výrazným rastom rezerv na krytie strát je čiastočne rast počtu insolvencií a očakávania bánk, že tento trend bude pokračovať.

15:18

Americký reťazec obchodných domov Macy’s sa v 2. štvrťroku obchodného roka 2024/2025 vrátil k zisku. Ale jeho tržby opäť klesli, keďže domácnosti v dôsledku vysokých nákladov na pôžičky obmedzili svoje výdavky a čoraz viac sa zameriavajú na nákup základných potrieb.

15:18

Koaličná strana Hlas-SD by nesúhlasila so zrušením dvojpercentnej asignačnej dane. Tento návrh nie je ani súčasťou pripravovaného konsolidačného balíčka. Po stredajšom rokovaní vlády to vyhlásil podpredseda strany a minister práce Erik Tomáš.

15:11

Americký diskontný reťazec Target vykázal za 2. štvrťrok finančného roka 2024/2025 nárast tržieb aj zisku a väčší, ako mu predpovedali analytici z Wall Street. Domácnosti v USA si totiž stále strážia výdavky a vyhľadávajú výhodnejšie ceny.

15:10

Čínska obchodná komora pri Európskej únii (CCCEU) vyzvala Európsku komisiu, aby spolupracovala s Čínou na dosiahnutí vyváženého riešenia v otázke ciel na dovoz elektromobilov vyrobených v Číne do európskeho bloku.

15:09

Americká investičná banka Goldman Sachs očakáva, že cena ropy Brent klesne do konca budúceho roka pod 70 USD za barel (159 litrov), ak sa dopyt po komodite v Číne počas tohto obdobia nezvýši.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke kvitnúci kaktus Mammillaria

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Zdeno Drdol

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali