Regenda opustil kemp Anaheimu, sezónu začne na farme

❚❚

Anaheim 1. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa, Jakub Kotian)

 

Slovenský hokejista Pavol Regenda opustil kemp Anaheimu Ducks. Vedenie klubu NHL ho v utorok poslalo aj s ďalšími štyrmi hráčmi do svojho do farmárskeho tímu San Diego Gulls v AHL

Zraz slovenskej hokejovej reprezentácie
Na snímke hokejista Pavol Regenda

Dvadsaťštyriročný Regenda odohral v príprave tri zápasy, v ktorých nebodoval. Slovenský útočník nastúpil v uplynulej sezóne za Anaheim v piatich stretnutiach. Celkovo si v drese “káčerov” pripísal 19 duelov s bilanciou jeden gól a dve asistencie. Pôsobil prevažne na farme, v San Diegu v predchádzajúcom ročníku zaznamenal 19 gólov a 15 asistencií v 54 zápasoch.

.

Začiatkom júla sa dohodol na novom ročnom dvojcestnom kontrakte. Regenda bol súčasťou bronzového tímu slovenskej reprezentácie na olympiáde v Pekingu. V drese náordného tímu sa predstavil aj na troch MS. Informovala oficiálna stránka Anaheimu.

V kempoch klubov NHL zostáva už len jedenásť slovenských hokejistov.

.

 

Hlavaj opúšťa kempy Minnesoty, klub ho poslal na farmu do Iowy

Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj opúšťa kemp Minnesoty Wild. Vedenie klubu NHL ho v pondelok poslalo aj s ďalšími štyrmi hráčmi do svojho farmárskeho tímu Iowa Wild (AHL). Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Samuel Hlavaj
Na snímke brankár hokejovej reprezentácie SR Samuel Hlavaj

Hlavaj skončil v kempe Minnesoty bez toho, že by odchytal v príprave aspoň jeden zápas. Tri duely sledoval zo striedačky ako náhradník, vo štvrtom nebol ani na súpiske. V pondelok bol súčasťou hromadných škrtov v kádri Wild, piati hráči vrátane Hlavaja mieria priamo na farmu, ďalší traja musia ešte pred prevelením prejsť waiver listinou.

Dvadsaťtriročný brankár, ktorý na augustovom kvalifikačnom turnaji v Bratislave pomohol slovenskej reprezentácii k postupu na olympijský turnaj v Miláne a Cortine d’Ampezzo, by tak mal klubovú sezónu odštartovať v AHL. Minulý ročník strávil v českej extralige, v drese Plzne zaznamenal v 28 stretnutiach základnej časti úspešnosť zásahov 90,3 percenta a priemer 3,10 gólu na zápas.

V kempoch klubov NHL zostáva už len dvanásť slovenských hokejistov.

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:01

Holandská vláda zrušila rozhodnutie o udelení azylu skupine 200 príslušníkov ochranky a poskytovateľov rôznych služieb, ktorí v období pred návratom Talibanu k moci pracovali pre holandské veľvyslanectvo v Kábule.

10:53

Čínski a americkí ministri zdravotníctva sa dohodli na posilnení komunikácie, spolupráce a koordinácie v oblasti globálneho zdravia. Informovala čínska tlačová agentúra Sinchua po rokovaniach vo Washingtone.

10:51

Francúzsky premiér Michel Barnier by mal  v dlho očakávanom prejave v parlamente načrtnúť svoje priority. Podľa denníka Le Parisien plánuje daňové opatrenia, ktoré by zvýšili príjmy štátu o 15 až 18 miliárd eur.

10:50

Čínsky minister obchodu Wang Wen-tchao a americká ministerka obchodu Gina Raimondová budú v blízkej budúcnosti telefonicky diskutovať o obchodných a ekonomických vzťahoch. Oznámila to čínska štátna tlačová agentúra Sinchua s odvolaním sa na ľudí oboznámených s touto záležitosťou.

10:49

Pripravované jadrové projekty na Slovensku sú jasným signálom, že Slovensko aktívne prispieva k riešeniu klimatickej krízy a k zvyšovaniu energetickej nezávislosti Európskej únie. Uviedol to vicepremiér pre eurofondy a plán obnovy Peter Kmec (Hlas-SD) na 17. zasadnutí Európskeho jadrového energetického fóra v Prahe.

10:47

Izraelská pozemná ofenzíva na juh Libanonu sa zameria na bašty hnutia Hizballáh v blízkosti spoločnej hranice, ktoré ohrozujú Izrael. Uviedla izraelská armáda. Libanonský premiér k ofenzíve vyhlásil, že Libanon stojí pred jednou z najnáročnejších etáp vo svojich dejinách.

10:41

Zakladateľ WikiLeaks Julian Assange pred výborom pre právne záležitosti a ľudské práva Parlamentného zhromaždenia Rady Európy povedal, že jeho priznanie v prípade obvinení zo špionáže bol potrebné, pretože právne a politické úsilie na ochranu jeho slobody bolo nedostatočné.

Zakladateľ platformy WikiLeaks Julian Assange
Na snímke zakladateľ platformy WikiLeaks Julian Assange
10:40

Viacero poľských koaličných politikov kritizovalo účasť prezidenta Andrzeja Dudu na víkendovej narodeninovej oslave bývalého českého prezidenta Miloša Zemana.

10:38

Holandský expremiér Mark Rutte sa stal novým generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie. Na tomto poste vystriedal Nóra Jensa Stoltenberga, ktorý Aliancii šéfoval posledných 10 rokov.

10:07

Indická polícia zadržala environmentálneho aktivistu a približne stovku jeho priaznivcov, ktorí po mesiaci ukončili protestný pochod z Himalájí. 

10:06

Členské krajiny Severoatlantickej aliancie musia zvýšiť výdavky na obranu, vyhlásil holandský expremiér Mark Rutte, ktorý sa ujme postu generálneho tajomníka NATO. Transatlantické väzby v Aliancii musia podľa neho zostať “pevné ako skala”.

Rutte sa ujme funkcie nového generálneho tajomníka NATO
Na budúci generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte (vpravo)
10:05

Jemenskí povstalci húsíovia zaútočili na vojenské zariadenia v izraelskej metropole Tel Aviv a v prístave Eljat na juhu krajiny. Britská námorná agentúra zároveň uviedla, že námorný dron zasiahol civilnú loď pri jemenskom prístavnom meste Hudajdá, ktoré kontrolujú húsíovia. Dron údajne zasiahol balastnú nádrž lode, ktorá sa využíva na úpravu vztlaku. Ide o prvý útok povstalcov na komerčné plavidlo za uplynulé týždne. 

Izraelská armáda pokračuje v útokoch na ciele Hizballáhu na juhu Libanonu
Izraelské ostreľovanie v južnom Libanone, čo je vidieť zo severu Izraela
09:47

Víťazstvo Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) v parlamentných voľbách vyvolalo hlboké znepokojenie miestnej židovskej komunity. Uviedol to predseda Židovskej náboženskej obce vo Viedni Oskar Deutsch.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vrana a čajka bojujú o korisť v Tallinnskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: TASR/AP-Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali