Real po prestávke Borussiu prevalcoval, Sahin: “Zle sme bránili”

❚❚

Madrid 23. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)

 

Futbalisti Borussie Dortmund mali na dosah úspešnú odplatu za prehru v tohtoročnom finále Ligy majstrov. V utorkovom zápase 3. kola ligovej fázy viedli do prestávky na pôde Realu Madrid 2:0, napokon však prehrali 2:5 a prvýkrát v súťaži nebodovali naplno. Tréner “bieleho baletu” Carlo Ancelotti mohol zverencov za druhý polčas jedine pochváliť, jeho náprotivok Nuri Sahin priznal, že Dortmunďania nezvládli obrannú fázu

Real Madrid - Borussia Dortmund
Futbalista Realu Madrid Kylian Mbappe (v popredí) a hráč Dortmundu Niklas Süle bojujú o loptu v zápase 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov Real Madrid – Borussia Dortmund

Borussia na Santiago Bernabeu dokázala v prvom polčase odhaliť slabiny obrany domácich. Najprv sa Madridčania v šestnástke priveľmi sústredili na hrotového útočníka Serhoua Guirassyho a nevšimli si zbiehajúceho Donyella Mallena, ktorý dostal od Guinejčana ideálnu prihrávku. Následne skóroval aj Jamie Gittens, dokonca z akcie dvaja proti štyrom. Po zmene strán však prišla gólová smršť domácich. Všetkých päť gólov padlo v záverečnej polhodine, trikrát sa trafil Vinicius Junior. “V prvom polčase sme hrali veľmi dobre. Vedeli sme nájsť riešenia, keď sme mali loptu a dvakrát nádherne skórovali. Neboli sme dobrí len v útoku, ukázali sme sebavedomie aj v držaní lopty. Lenže celkovo sme zle bránili. Nie je veľa hráčov, ktorí dokážu to čo Vinicius a dnes nám dal lekciu,” priznal Sahin podľa uefa.com.

.

Ako zlomový moment sa javila byť 55. minúta, pomerne rýchlo po zmene strán turecký kouč vystriedal strelca gólu Gittensa a zdalo sa, že chce výsledok 2:0 ubrániť. “Gittens hral dobre, no nevedeli sme zastaviť Rodryga a chcel som s tým niečo urobiť. Po striedaní sme nedokázali zrealizovať našu stratégiu a súper nás zatlačil,” snažil sa nájsť vysvetlenie svojho rozhodnutia Sahin.

Real už v minulom zápase neuspel na pôde Lille, keď prehral 0:1 a ďalšie zaváhanie nechcel dopustiť. Ancelotti však prezradil, že v šatni cez prestávku nebola žiadna búrka. “Pokojne sme si vysvetlili, čo treba zmeniť. Upravili sme systém a začali hrať s väčšou intenzitou. V prvom polčase sme veľmi nepressovali, prenechali sme súperovi kontrolu a ten dal dva pomerne jednoduché góly. Bolo evidentné, čo treba urobiť a prácu sme si splnili excelentne. Druhý polčas nám ukázal, ako sa to má robiť,” vyjadril spokojnosť taliansky kouč.

.

Aj autor hetriku prezradil, že za stavu 0:2 tím nepanikáril. “Vedeli sme, že sme doma a s podporou fanúšikov sa môže stať čokoľvek. Vypočuli sme si trénera a následne dali do toho všetko a postarali sa o comeback,” pochvaľoval si Vinicius, ktorý sa rovnako ako jeho spoluhráči teší na sobotňajšie El Clasico proti FC Barcelona: “Pôjdeme do toho a budeme bojovať. Tak ako vždy túto sezónu.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:26

Ruský minister obrany tvrdí, že v dôsledku podpory Ukrajiny zo strany Západu hrozí riziko „vojenského stretu jadrových mocností“.

„Rastúca angažovanosť západných krajín v konflikte na Ukrajine vytvára globálne riziká. Snaha spôsobiť Rusku maximálne škody môže viesť k priamemu vojenskému stretu jadrových mocností. Na tieto hrozby nemôžeme nereagovať. Zmeny vo vojenskej a politickej situácii si vyžiadali potrebu vyjasniť základy ruskej štátnej politiky v oblasti jadrového odstrašovania,“ povedal Belousov.

11:15

Viac ako 44 % firiem na Slovensku vníma nedostatok digitálnych zručností u svojich zamestnancov. V stredu to uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) na úvod konferencie Digitálne zručnosti pre zelenú budúcnosť Slovenska.

11:15

Dánskym spotrebiteľom sa v októbri zhoršila nálada a ich dôvera v ekonomiku klesla na najnižšiu úroveň za 10 mesiacov. Prispelo k tomu pesimistickejšie hodnotenie finančnej situácie domácností.

11:15

Veľvyslanectvo USA na Srí Lanke varovalo v stredu svojich občanov pred potenciálnym útokom v zálive Arugam, ktorý je vyhľadávaný turistami aj surfistami. Tamojšia polícia následne prisľúbila, že posilní bezpečnostné opatrenia.

10:59

Počet mladých ľudí, ktorí si sporia na dôchodok a využívajú pritom aj celoeurópsky osobný dôchodkový produkt (PEPP), známy ako európsky dôchodok, postupne narastá. Zastúpené sú v ňom rôzne vekové skupiny, pričom priemerný vek je 39 rokov. Poukázal na to generálny riaditeľ spoločnosti Finax Juraj Hrbatý.

10:59

Septembrové povodne v Česku majú ďalšiu potvrdenú obeť. Je ňou 27-ročná žena, ktorej telo sa našlo v prihraničnej obci na poľskej strane. V stredu to na sociálnej sieti X uviedla česká polícia. Ide o druhú obeť v Olomouckom kraji a celkom šiestu potvrdenú obeť povodní.

10:43

Za posledných 24 mesiacov klesla efektivita exekútorov až o takmer 40 %, pričom tempo znižovania efektivity výberu pohľadávok sa z roka na rok zvyšuje. Zatiaľ čo v roku 2023 išlo o -18 %, rok 2024 priniesol ďalšie zníženie ich efektivity na -23 %. Tento stav sa následne podpisuje aj pod úspešnosť vymáhania, ktorá bola vlani len na úrovni 4,3 % zo všetkých pohľadávok. Vyplýva to z analýzy Asociácie slovenských inkasných spoločností (ASINS), ktorá preskúmala viac ako 225.000 exekučných konaní začatých po roku 2017.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke malý chlapec kope gól do bránky na pláži pri pobreží Baltského mora v meste Travemünde na východe Nemecka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali