Real Madrid a La Liga odsúdili rasistické urážky voči hráčom Barcelony

❚❚

Madrid 27. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)

 

Španielsky futbalový klub Real Madrid a vedenie La Ligy odsúdili rasistické urážky, ktoré smerovali z hľadiska na hráčov FC Barcelona počas sobotného šlágru najvyššej španielskej súťaže na Santiago Bernabeu. Podľa agentúry Reuters sa mal stať terčom urážok najmä Lamine Yamal, korene 17-ročného krídelníka siahajú do Maroka a Rovníkovej Guiney

Yamal
Na snímke hráč Barcelony Lamine Yamal

Katalánci zvíťazili v prvom El Clasicu sezóny vysoko 4:0, medzi strelcami bol i Yamal. Real Madrid v súvislosti s incidentom uviedol, že začal vyšetrovanie s cieľom identifikovať páchateľov. “Real Madrid dôrazne odsudzuje akékoľvek správanie zahŕňajúce rasizmus, xenofóbiu alebo násilie vo futbale. Zároveň vyjadruje hlbokú ľútosť nad urážkami, ktoré včera večer vyslovilo niekoľko fanúšikov v rohu štadióna,” uviedol “biely balet” vo vyhlásení. Barcelona sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:49

Európska centrálna banka (ECB) by si mala ponechať otvorené všetky možnosti, čo sa týka ďalšieho vývoja úrokových sadzieb. Povedal to tento týždeň vo Washingtone guvernér holandskej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Klaas Knot. Dal tým najavo, že decembrové zníženie sadzieb, s čím trhy do veľkej miery počítajú, nie je hotová vec.

15:48

Do slovenského pracovného trhu sú najviac zapojení päťdesiatnici. Aspoň cent zarobilo v minulom roku vyše 79 % obyvateľov Slovenska narodených v roku 1973. V aktuálnom prehľade ekonomického diania na to poukázal Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

15:47

Turecká armáda “zneškodnila 15 teroristov” pri útoku na pozície kurdských milícii známych ako Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG) v severnej Sýrii, uviedlo v nedeľu turecké ministerstvo obrany prostredníctvom sociálnej siete X.

15:46

Dovedna 383 osôb museli v nedeľu dopoludnia evakuovať hasiči z budapeštianskeho hotela z dôvodu požiaru, pri ktorom nedošlo k zraneniam. Oznámilo to maďarské Celoštátne riaditeľstvo civilnej ochrany (OKF) na svojej webstránke katasztrofavedelem.hu.

14:24

Izraelský útok na Irán bol podľa slov izraelského premiéra Benjamina Netanjahua “presný a silný” a splnil všetky svoje ciele. “Sľúbili sme, že odpovieme na (predošlý) iránsky útok a v sobotu sme to spravili… (izraelský) útok na Irán bol presný a silný, splnil všetky svoje ciele,” povedal v nedeľu Netanjahu.

14:10

Najmenej 40 ľudí zahynulo v noci na nedeľu pri izraelskom útoku na obytnú oblasť neďaleko mesta Bajt Lahíja na severe Pásma Gazy, uviedla palestínska tlačová agentúra WAFA. Izrael v nedeľu ráno podnikol aj letecký útok v meste Džabálijá, taktiež na severe enklávy. Podľa miestnych záchranárov si útok vyžiadal 20 obetí.

13:31

Najmenej 35 ľudí sa v nedeľu zranilo po tom, čo vodič nákladného auta narazil do autobusovej zastávky v izraelskom meste Ramat ha-Šaron neďaleko Tel Avivu. Polícia vyšetruje incident ako úmyselný útok.

12:57

Iránsky najvyšší duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí v nedeľu povedal, že útok Izraela na Irán “by sa nemal zveličovať, ale ani bagatelizovať”.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke slony Kimba (v popredí) a Lucky v zoo v americkom meste Colorado Springs v štáte Colorado

Autor: TASR/AP/Cheyenne Mountain Zoo

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali