Reakcie po politickej debate: “Prebuď sa, Amerika! Postav sa za nenarodené deti a zastav zverstvá páchané voči ženám!”

❚❚

Bratislava 14. septembra 2024 (HSP/The Daily Wire/ Foto:TASR/AP-Gabrielle Lurie/San Francisco Chronicle via AP)

 

Ženy, ktoré prežili potrat, vyjadrili svoje zdesenie nad tým, akým spôsobom americká viceprezidentka a kandidátka Demokratov Kamala Harrisová v utorkovej politickej debate diskutovala o interrupciách v neskorom štádiu tehotenstva a o deťoch, ktoré prežili interrupčný zákrok. Informuje The Daily Wire

Kamala Harrisová
Na snímke viceprezidentka a demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová

„Prežila som interrupciu v druhom trimestri, som tvárou jedného z tých detí, ktoré uviazli uprostred sieti lží, diskusií a politickej rétoriky, ktorá sa točí okolo otázky interrupcií,“ povedala 42-ročná Lauren Edenová, členka organizácie Abortion Survivors Network (Sieť osôb, ktoré prežili interrupciu).

.

„Táto otázka nie je politická, ide o skutočných ľudí,“ dodala. „Kto je v našej spoločnosti bezbrannejší ako nenarodené dieťa v maternici?,“ pýta sa.

 

.

Potratový extrémizmus

Edenová a ďalšie osoby reagujú na utorkovú debatu, v ktorej bývalý prezident a kandidát Republikánov Donald Trump obvinil Kamalu Harrisovú a jej viceprezidenta, guvernéra Tima Walza (Minnesota), že sú zástancami radikálneho potratového extrémizmu a podporujú potraty až do pôrodu – a dokonca aj tie, ktoré sú vykonané po pôrode. Počas celej výmeny názorov sa Harrisová len smiala, špúlila pery, krútila hlavou a mračila sa smerom na Trumpa.

Keď Trump povedal, že Harrisová podporuje potraty v treťom trimestri, Harrisová argumentovala : „To nie je pravda.“

Kandidátka Demokratov však hlasovala proti legislatíve chrániacej deti, ktoré sa pri nesprávne vykonaných, nepodarených, potratoch narodia živé. Ako senátorka bola tiež spolutvorcom “Zákona o ochrane zdravia žien z roku 2019“ a ako viceprezidentka niekoľkokrát otvorene presadzovala legislatívu – ktorá by umožnila neobmedzené interrupcie.

Moderátorka ABC News Linsey Davisová počas debaty napomenula Trumpa: „V tejto krajine neexistuje štát, kde by bolo legálne zabiť dieťa po jeho narodení.“

Jej výroky vyvolali vlnu odporu, keďže kritici poukazovali na príbehy detí, ktoré sa narodili živé pri nepodarených potratoch ale nebola im poskytnutá lekárska starostlivosť, a tak boli nechané napospas osudu.

.

 

Svedectvá

„V štátoch, ktoré nemajú žiadne obmedzenia na interrupcie, dochádza nielen k potratom počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva, ale aj k narodeniu živých detí,“ povedala 47-ročná Melissa Ohdenová, prezidentka a výkonná riaditeľka organizácie The Abortion Survivors Network.

„Deti prežívajú potraty v prvom, druhom a treťom trimestri – počas celého tehotenstva,“ dodala.

Viacerí členovia siete Abortion Survivors Network sa s denníkom The Daily Wire podelili o podobné názory. Niektoré z týchto žien, podobne ako Ohdenová, tvrdia, že sa im podarilo prežiť potrat s fyziologickým roztokom. Pri tomto procese interrupcie lekár vykonávajúci potrat vlieva do maternice v ktorej je plod toxický fyziologický roztok, ktorý má ukončiť život dieťaťa. Nenarodené dieťa by malo zomrieť na otravu týmto roztokom približne po 24 hodinách. Ohdenová pre The Daily Signal uviedla, že ona, keď bola ešte plod v maternici, v tomto roztoku strávila päť dní – podarilo sa jej však prežiť.

Šesťdesiatdvaročná Rosemarie Fenchelová pre The Daily Wire uviedla, že sa tiež stala obeťou chemického potratu. Jej matka podstúpila potrat – užila 54 potratových tabletiek a boli jej podané tri injekcie s fyziologickým roztokom.

.

„Ako človek, ktorý prežil chemický potrat, som bola zdesená tým, ako Kamala Harrisová pokojne vyhlásila ‘to nie je pravda’, keď Donald Trump hovoril o tom, ako ona a Demokratická strana podporujú potraty až do narodenia,“ povedala Fenchelová.

„Svoj postoj k tomu, ako bude bojovať za ‘reprodukčné práva’ až do deviateho mesiaca, skreslila (Harrisová)vyhlásením ‘Ale no tak! ‘. Nielenže neodpovedala, ale opäť zatajila pravdu o svojom programe potratov do deviateho mesiaca,“ dodala.

Ďalšie ženy prežili potraty dilatáciou a kyretážou, pri týchto zákrokoch lekári vykonávajúci potrat doslova vyškrabú alebo vysajú telo dieťaťa z maternice.

Aj sedemdesiatpäťročná Priscilla Hurleyová tvrdí, že takýto potrat prežila. „Kto chápe hodnotu nenarodeného dieťaťa viac ako ten, kto prežil neúspešný potrat svojej matky – ako ja?“ pýtala sa.

Sarah Zagorski sa tiež podelila o to, že prežila umelé prerušenie tehotenstva v 26,5 týždni na klinike v New Orleans. S hrôzou spomínala, ako sa Harrisová počas utorkovej debaty smiala. „Osoby, ktoré prežili potrat, ako ja, cítili, ako nám hrôza preniká do špiku kostí, keď z jej úst zazneli klamstvá, že ženy nepodstupujú interrupcie v posledných troch mesiacoch tehotenstva,“ povedala.

Zagorski povedala, že pokus o potrat svojej matky neprežila vďaka interrupcii, ale preto, že jej biologická matka “hrdinsky“ požadovala, aby jej bola poskytnutá “život udržiavajúca lekárska starostlivosť“, keď sa pri interrupčnom zákroku narodila živá.

Michele Smithová, 61-ročná žena, ktorá prežila interrupciu s fyziologickým roztokom, povedala, že Harrisová jej v debate spôsobila utrpenie keď “pripomenula, že reprodukčné práva a ‚voľba‘ ženy majú prednosť“ pred životmi detí.

„Moja mama trpela 60 rokov bolesťou, pocitom viny a hanbou ako obeť pokusu o potrat, ktorý mal byť vykonaný na mne. Kedy sa táto bolesť pre nespočetné množstvo žien a detí v našom národe skončí?“ spýtala sa.

„Porodila som päť krásnych detí a žijem, aby som oslávila život každého z nich… A myslím na to, ako som zázračne prežila ten pokus o potrat – pokus o ukončenie môjho života,“ uviedla.

Všetky tieto ženy zdôraznili obavy, že Harrisová bude v Spojených štátoch podporovať radikálny potratový extrémizmus.

.

„Politická platforma za právo na potrat do narodenia nenávidí nenarodené deti a ich matky,“ povedala Hurleyová.

 

Chladné, bezcitné srdce…

„Niektoré z týchto detí zomrú… A iné budú traumatizované možno ešte dlhé roky. Harrisová je najradikálnejšou zástankyňou potratov v histórii amerických volieb.  Počas debaty nám odhalila svoje chladné, bezcitné srdce,“ dodala.

Ohdenová vyzvala verejnosť, aby sa o tejto téme vzdelávala a podporila tým osoby, ktoré prežili potrat.

„Ľudia si musia prečítať výskum, musia viesť ťažké rozhovory s ľuďmi, zápasiť s vlastnou kognitívnou disonanciou v tejto otázke a spochybňovať to, čo uvádzajú politici ako Harrisová a médiá ako ABC News,“ povedala.

.

Fenchelová vyzdvihla, že je dôležité, aby sa Američania zúčastnili na nadchádzajúcich voľbách a vyjadrili podporu ochrane života.

„Tieto voľby sú v otázke ochrany nenarodených detí aj žien prvoradé,“ tvrdila. „Ak bude Harrisová zvolená, z potratov urobí zákon tejto krajiny,“ uviedla.

„Prebuď sa, Amerika! Postav sa za nenarodené deti a zastav zverstvá páchané voči ženám!,“ dodala.

Prečítajte si tiež :

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:29

Nový iOS 18 „zabíja“ batérie iPhonu, sťažujú sa používatelia Apple.

New York Post píše, že za hodinu sa nabitie nepoužívaného smartfónu zníži z 80 % na 67 %.

Odborníci zároveň upozorňujú, že inštalácia nového operačného systému na iPhone spôsobuje množstvo procesov, ktoré budú prebiehať na pozadí, od indexovania až po rekalibráciu batérie, a to môže trvať hodiny alebo dokonca dni.

Včera 20:27

Lukašenko uviedol, že USA sa pripravujú na vyhrotenie situácie v Bielorusku.

Varoval, že útok na Bielorusko by bol začiatkom tretej svetovej vojny.

„Chcem varovať našich protivníkov, našich súperov. A tých, ktorí to ešte nepochopili. Nerobte to. Útok na Bielorusko je treťou svetovou vojnou,“ povedal bieloruský prezident.

Včera 20:25

Dvanásťročný chlapec v jednej zo škôl v Portugalsku v utorok popoludní pobodal a zranil šesť ďalších detí vo veku 11 až 14 rokov. Väčšina zo zranených sú dievčatá, jedno utrpelo ťažšie zranenia na krku a hlave, avšak je mimo ohrozenia života. Informovala o tom polícia, ktorá útočníka zadržala.

Včera 20:23

Súkromná berlínska vysoká škola Hertie School udelila v utorok 77-ročnému americkému hercovi s rakúskymi koreňmi a bývalému guvernérovi Kalifornie Arnoldovi Schwarzeneggerovi čestný doktorát za jeho boj za ochranu klímy a občiansku angažovanosť.

Včera 20:22

Slovensko vyšle ekonomického diplomata do Thajska. O vytvorení tohto miesta informoval v utorok na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Thajského kráľovstva pre Slovensko so sídlom vo Viedni Vilawan Manglatanakulovú štátny tajomník MZVEZ Marek Eštok. Informoval o tom komunikačný odbor MZVEZ SR.

Včera 20:11

Slovenskí futsalisti prehrali v úvodnom zápase medzinárodného turnaja v Šamoríne so Srbmi 0:3. V príprave na nadchádzajúcu kvalifikáciu ME 2026 ich ešte čaká stretnutie s Fínskom, s ktorým si zmerajú sily v stredu o 18.00 h.

Včera 19:37

Španielsky najvyšší súd v utorok oznámil, že bývalú členku už zaniknutej baskickej separatistickej skupiny Baskicko a jeho sloboda (ETA) poslal na 85 rokov do väzenia za účasť na útoku s náložou umiestnenou v aute, ktorý si pred 24 rokmi vyžiadal v Madride 11 zranených.

Včera 19:36

Mjanmarská junta zvýšila represie voči opozícii v snahe upevniť si svoju pozíciu. Podľa najnovšej správy OSN zverejnenej v utorok, ktorá pokrývala obdobie od apríla 2023 do júna 2024, bolo zabitých viac ako 2000 ľudí a zadržaných viac ako 9000 osôb. V porovnaní s predchádzajúcim sledovaným obdobím narástol počet takýchto úmrtí o 50 percent.

Včera 19:08

Polícia upozorňuje na uzavretú cestu medzi obcami Láb a Vysoká pri Morave v okrese Malacky na úrovni Lábskeho jazera. Zvyšuje sa tam hladina Zohorského kanála a dochádza tak k zaplaveniu komunikácie. “Žiadame vodičov, aby rešpektovali prenosné dopravné značenie,” podotkla Šimková.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali