Z pätice Slovákov neuspel len Slafkovský, Nashville stále bez víťazstva

❚❚

New York 18. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Paul Sancya)

Aktualizované 18. októbra 9:52

Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Detroitu Red Wings 5:2. Hetrikom a asistenciou sa pod to podpísal Artemij Panarin, ktorý získal štvrtýkrát za sebou viac ako jeden bod v zápase. Štyri body zaznamenal aj jeho spoluhráč Vincent Trocheck (1+3), ktorý vsietil víťazný gól na priebežných 3:1. Zo Slovákov boli v akcii piati hráči, pričom ani jeden sa nezapísal do kanadského bodovania. Najviac zažiaril obranca Washingtonu Martin Fehérváry, ktorý zblokoval sedem striel, Capitals zdolali Dallas 3:2 a pripravili Stars prvú prehru v sezóne. Na prvé víťazstvo v sezóne čakajú Nashville a San Jose

Detroit Red Wings - New York Rangers
Hráč New Yorku Rangers Artemi Panarin (10) bojuje o puk so Simonom Edvinssonom z Detroitu Red Wings v zápase zámorskej hokejovej NHL

Panarin, ktorý má v tejto sezóne dokopy 11 bodov (5+6) je prvý hráč v histórii Rangers, ktorý získal viac ako bod v každom zo štyroch úvodných zápasov. V rámci ligy sa to naposledy podarilo pred troma rokmi Connorovi McDavidovi z Edmontonu (6 zápasov), rekord drží Mario Lemieux z ročníka 1992/93 (12). “Dnes to bol určite náš večer. Nechcem preháňať, pretože to bol len jeden zápas, ale všetko nám vyšlo. O svojom míľniku som nevedel, ale je to skvelé. Pokúsim sa, aby to pokračovalo,” citovala Panarina oficiálna webstránka NHL. “Jazdci” prvýkrát od sezóny 2008/09 otvorili sezónu štyrmi zápasmi so ziskom minimálne jedného bodu, tromi asistenciami pomohol k víťazstvu obranca Adam Fox, v bránke sa predstavil Jonathan Quick, ktorý kryl 29 striel. Prvý gól v NHL strelil americký obranca Victor Mancini. O zásahy Red Wings sa postarali Moritz Seider a J.T. Compher, brankár Cam Talbot dostal päť gólov z 19 striel a v polovici zápasu ho vystriedal Alex Lyon. Detroit mal v prvej tretine za bezgólového stavu 43 sekundovú početnú výhodu o dvoch hráčov. “Túto presilovku sme mali využiť, šance sme na to mali. Zápas rozhodli špeciálne formácie,” povedal tréner “červených krídel” Derek Lalonde. Rangers strelili tri góly v presilovkách, Detroit jeden.

.

Spomedzi Slovákov sa tešili z výhry všetci okrem Juraja Slafkovského. Jeho Montreal prehral 1:4 s Los Angeles Kings a 20-ročný útočník nastúpil v prvom útoku. Na ľade strávil 21:10 minúty, rozdal päť hitov a mal štyri bloky. Góly Kings strelili Mikey Anderson, Alex Laferriere, Andreas Englund a Adrian Kempe, brankár David Rittich zaznamenal 26 zákrokov. “Rittich chytal vynikajúco, bol našou veľkou oporou, od začiatku nám dával istotu,” povedal Laferriere. Montreal po prehre s Pittsburghom (3:6) vyšiel naprázdno v druhom zápase za sebou, Kings sa rehabilitovali z prehry 2:6 v Toronte. “Som sklamaný. Podali sme neskúsený výkon a vôbec sme nevyužili, že hrali zápas druhý deň za sebou. Nechali sme im veľa priestoru a využili to,” povedal kapitán Canadiens Nick Suzuki. Slafkovský bol s piatimi bodyčekmi a štyrmi zblokovanými strelami najlepší vo svojom tíme. Montreal okrem prehry mrzí aj strata obrancu z prvej formácie Mikea Mathesona, ktorý odohral len prvú tretinu a potom sa už pre zranenie dolnej časti tela na ľade neobjavil.

Ďalší útočník Tomáš Tatar s krajanom Šimonom Nemcom z New Jersey vyhrali na ľade Ottawy 3:1. Tatar ukončil zápas s ice timom 9:58 a troma strelami na bránu, obranca Nemec bol na ľade 13:58 minúty, zablokoval jedu strelu a zaznamenal dve trestné minúty. Práve jeho vylúčenie potrestal prvým gólom v sezóne Brady Tkachuk, ale 65 sekúnd pred koncom už len upravil na konečných 1:3. V bránke Devils podal ďalší výborný výkon Jacob Markström, ktorý zaznamenal 30 zákrokov. “Bol vynikajúci. Mrzí ma, že prišiel v závere o shutout, je to veľká škoda, zaslúžil si to. Od začiatku sme sa na neho mohli spoľahnúť, bol veľmi istý,” chválil švédskeho brankára tréner “diablov” Sheldon Keefe. Góly Devils strelili Paul Cotter, Erik Haula a Nathan Bastian.

.

Tampa Bay s Erikom Černákom v druhej obrannej dvojici vyhrala 4:3 nad Vegas – Slovák mal mínusový bod, jeden blok, tri hity a na ľade bol 21:04 minúty. Víťazný gól Lightning strelil 55 sekúnd pred koncom tretej tretiny Nikita Kučerov, pre ktorého to bol druhý presný zásah v zápase a šiesty v sezóne. Hráči Vegas po góle Ivana Barbašova viedli 3:2 a náskok si udržiavali až do záveru, ale dve minúty a 22 sekúnd pred koncom vyrovnal na 3:3 Brandon Hagel a o 87 sekúnd neskôr rozhodol Kučerov. Jeho strelu vyrazil Adin Hill do rohu, ale ruský útočník sa opäť dostal k puku a nahodil ho pred bránku, kde si ho korčuľou vrazil do vlastnej bránky Nicolas Hague. “Hrali sme proti veľmi silnému tímu, ale chalani išli naplno a verili, že vyrovnáme. Na konci sme mali aj šťastie, ale zaslúžili sme si to,” povedal tréner “bleskov” Jon Cooper. “Bol to dobrý zápas, ale všetko sme si v závere pokazili. Dve a pol minúty pred koncom vedieme a nakoniec ostaneme bez bodu, to by sa nemalo stávať. Nechali sme im v strede veľa priestoru,” smútil kapitán “zlatých rytierov” Mark Stone.

Washington Capitals - Dallas Stars
Brankár Washingtonu Capitals Charlie Lindgren sa naťahuje za pukom v zápase zámorskej hokejovej NHL proti Dallasu Stars

Päticu Slovákov doplnil Martin Fehérváry, ktorého Washington vyhral 3:2 nad Dallasom. Slovenský bek zablokoval 7 striel, rozdal štyri hity a mal aj jednu strelu na bránku. Celkovo hral 18:15 minúty a ukončil duel s mínuskou. “Je to zviera,” povedal o slovenskom obrancovi brankár Charlie Lindgren. Sedem zblokovaných striel je najviac spomedzi všetkých hráčov jedenásťzápasového programu, obetavosť Feherváryho po zápase v šatni vyzdvihol aj tréner Capitals Spencer Carbery. Góly Washingtonu strelili Tom Wilson, Dylan Strome a Taylor Raddysh, Dallas po štyroch víťazstvách prvýkrát v sezóne neuspel.

Naopak z prvého úspechu v sezóne sa tešili hráči Vancouveru, keď uspeli na ľade obhajcu Stanley Cupu Floridy. Víťazný gól na 3:2 strelil v predĺžení J.T. Miller. “Čím dlhšie nevyhráte, tým väčší tlak je na vás. Teším sa, že sme to zlomili,” povedal autor víťazného zásahu. Panthers stále chýbali ofenzívne opory Aleksander Barkov (zranenie) a Matthew Tkachuk (choroba).

Na prvý úspech stále čakajú hokejisti Nashvillu, ktorí prehrali s Edmontonom 2:4 a zaznamenali štvrtú prehru v sezóne. Víťazný gól Oilers dal kapitán Connor McDavid a otvoril si strelecký účet v novom ročníku. Dvakrát skóroval Brett Kulak, pre 30-ročného obrancu to bol prvý viacgólový duel v 503. zápase v NHL. Nashville je po veľkom letnom posilnení zatiaľ sklamaním. “Pôsobíme veľmi krehko. Vieme aké sú očakávania, máme dobrý tím, ale musíme pracovať tvrdšie,” povedal jeden zo strelcov “predátorov” Jonathan Marchessault, ktorý v lete podpísal päťročný kontrakt na 27,5 milióna dolárov. Na svoj prvý bod stále čaká ďalšia veľká posila Steven Stamkos. Obranca Nashvillu Luke Schenn odohral svoj 1000. zápas v kariére, tento míľnik dosiahol ako 398. hráč v histórii.

Columbus zdolal Buffalo 6:4, Kirill Marčenko a Mathieu Oliver pomohli gólom a asistenciou. Prvý gól v NHL strelil český útočník Sabres Jiří Kulich, ktorý tečom strely Dylana Cozensa znížil v závere druhej tretiny na 2:3. “Gól v NHL je splnený sen, ale prehra ma mrzí,” povedal 20-ročný útočník.

.

Jake Neighbours rozhodol v predĺžení o víťazstve St. Louis nad NY Islanders 1:0. Druhý shutout v kariére zaznamenal Joel Hofer, ktorý kryl 34 striel a pripísal si aj asistenciu na víťazný gól. Neighboursovi prihral na gól Philip Broberg a vytvoril rekord Blues, keď ako obranca bodoval vo všetkých piatich dueloch novej sezóny (1+4). Švéd prišiel v lete z Edmontonu.

Chicago zdolalo doma San Jose 4:2, po dve asistencie zaznamenali Connor Bedard a Teuvo Teräväinen. Prvý gól v drese Blackhawks strelil Tyler Bertuzzi, presadil sa aj Taylor Hall, ktorý skóroval v NHL prvýkrát od 5. novembra 2023. Sharks neuspeli ani vo štvrtom zápase sezóny.

Jared McCann strelil gól a pridal dve asistencie pri víťazstve Seattlu nad Philadelphiou 6:4. Skórovali aj Shane Wright, kapitán Jordan Eberle, Eeli Tolvanen, Oliver Bjorkstrand a obranca Brandon Montour. Dva góly a asistenciu zaznamenal útočník Flyers Scott Laughton, ale “letci” prehrali tretí duel za sebou.

 

Sumáre NHL:

Florida Panthers – Vancouver Canucks 2:3 pp (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)

.

Góly: 12. Boqvist (Samoskevich, Forsling), 39. Lundell (Verhaeghe, Reinhart) – 12. Blueger (Sherwood, DeBrusk), 27. Hughes (Heinen, Aman), 63. Miller (Hughes, Boeser). Brankári: Bobrovskij – Lankinen, strely na bránku: 28:33.

 

Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 8. Barron (Caufield, Suzuki) – 19. Anderson (Gavrikov, Kempe), 22. Laferriere (Spence, Turcotte), 58. Englund (Byfield), 60. Kempe (Gavrikov, Kopitar). Brankári: Montembeault – Rittich, strely na bránku: 27:32.

 

Ottawa Senators – New Jersey Devils 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Góly: 59. Tkachuk (Giroux, Sanderson) – 23. Haula (Kovacevic, Meier), 27. Bastian, 53. Cotter (Hamilton, Dillon). Brankári: Forsberg – Markström, strely na bránku: 31:35.

 

Tampa Bay Lightning – Vegas Golden Knights 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)

Góly: 11. Moser (Atkinson, Lilleberg), 20. Kučerov (Guentzel), 58. Hagel (Chaffee, Moser), 60. Kučerov (Hedman, Moser) – 6. McNabb (Stone, Eichel), 16. Dorofejev (Theodore, Eichel), 23. Barbašov (Theodore). Brankári: Vasilevskij – Hill, strely na bránku: 25:25.

.

 

Washington Capitals – Dallas Stars 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)

Góly: 21. Wilson (Dubois, McMichael), 27. Strome (Carlson, Protas), 38. Raddysh – 13. Blackwell (Bäck), 34. Robertson (Hintz, Johnston). Brankári: Lindgren – DeSmith, strely na bránku: 26:24.

 

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 6:4 (2:0, 2:3, 2:1)

.

Góly: 6. Činachov (Werenski, Johnson), 20. Marčenko, 33. Fantilli (Werenski, Provorov), 38. Olivier (Sillinger, Christiansen), 41. Aston-Reese (Christiansen, Olivier), 49. Severson (Marčenko) – 30. McLeod (Zucker, Greenway), 38. Kulich (Cozens, Jokiharju), 40. Power, 58. Peterka (Thompson, Dahlin). Brankári: Tarasov – Levi, strely na bránku: 25:24.

 

Detroit Red Wings – New York Rangers 2:5 (0:2, 1:3, 1:0)

Góly: 22. Seider (Compher, Raymond), 57. Compher (Chiarot, Gustafsson) – 9. Panarin (Trocheck, Lafreniere), 16. Panarin (Fox, Trocheck), 29. Trocheck (Panarin, Fox), 32. Panarin (Fox, Trocheck), 33. Mancini (Kakko, Chytil), Brankári: Talbot (33. Lyon) – Quick, strely na bránku: 31:34.

 

.

Nashville Predators – Edmonton Oilers 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Góly: 12. Forsberg (Josi, O’Reilly), 38. Marchessault (Josi, Saros) – 18. Kulak (Janmark), 31. Skinner (Nurse), 39. McDavid (Ekholm, Draisaitl), 60. Kulak. Brankári: Saros – Pickard, strely na bránku: 27:36.

 

St. Louis Blues – New York Islanders 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

Góly: 63. Neighbours (Broberg, Hofer). Brankári: Hofer – Sorokin, strely na bránku: 30:34.

 

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

.

Góly: 5. Hall (Brodie), 20. Bertuzzi (Teräväinen, Bedard), 21. Foligno (Teräväinen, Bedard), 43. Dickinson (Anderson) – 39. Toffoli (Eklund, Granlund), 43. Zetterlund (Granlund, Eklund). Brankári: Mrázek – Vaněček, strely na bránku: 27:22.

 

Seattle Kraken – Philadelphia Flyers 6:4 (1:2, 4:0, 1:2)

Góly: 19. Montour (Stephenson, Evans), 24. McCann (Burakovsky, Dunn), 35. Tolvanen (Burakovsky, Wright), 38. Eberle (McCann, Gourde), 38. Wright (Eberle, McCann), 55. Bjorkstrand (Schwartz, Larsson) – 5. Laughton (Poehling, Hathaway), 19. Laughton (Hathaway, Poehling), 51. York (Laughton, Brink), 53. Drysdale (Mičkov). Brankári: Grubauer – Fedotov (41. Ersson), strely na bránku: 29:25.

 

Slováci v akcii:

Juraj Slafkovský (Montreal)         21:10 0 0 0 0 0 0

Martin Fehérváry (Washington)         18:15 0 0 0 -1 1 0

.

Tomáš Tatar (New Jersey)         09:58 0 0 0 0 3 0

Šimon Nemec (New Jersey)         13:58 0 0 0 0 0 2

Erik Černák (Tampa Bay)         21:04 0 0 0 -1 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:14

V nemeckom Frankfurte nad Mohanom otvoril pre verejnosť najväčší knižný veľtrh na svete. Svoje najnovšie publikácie na ňom predstavuje viac ako 4000 vystavovateľov.

10:13

Lídri EÚ sa postavili za poľského premiéra Donalda Tuska, ktorý chce dočasne zakázať azyl pre migrantov prichádzajúcich z Ruska a Bieloruska.

10:12

Egypt už tretíkrát v tomto roku zvýšil ceny ropných palív. 

10:10

Kanada plánuje poskytnúť Ukrajine balík vojenskej pomoci v hodnote 64,8 miliónov kanadských dolárov (43 miliónov eur). Obsahovať bude ručné zbrane, muníciu a ochranný výstroj, oznámil kanadský minister obrany Bill Blair.

10:09

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán nesúhlasí s tvrdením generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) Marka Rutteho, že Ukrajina by mala s Ruskom vyjednávať z pozície sily. Premiér o tom hovoril v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió.

10:08

Rumunský minister obrany Angel Tilvar podpísal na okraji zasadnutia NATO v Bruseli list o zámere vytvoriť vojenský koridor medzi Rumunskom, Bulharskom a Tureckom. Cieľom je zlepšiť prepojenosť krajín a schopnosť rýchlej reakcie a podporiť úsilie NATO o zaistenie bezpečnosti v oblasti Čierneho mora, uviedlo ministerstvo.

10:06

Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 80 zo 135 dronov, ktoré vypustilo Rusko, oznámila ukrajinská armáda.

08:31

Kráľ Karol III. pricestuje do Austrálie. Pôjde o jeho najnáročnejšiu zahraničnú cestu, odkedy mu vo februári diagnostikovali rakovinu.

08:30

Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Detroitu Red Wings 5:2. Hetrikom a asistenciou sa pod to podpísal Artemij Panarin, ktorý získal štvrtýkrát za sebou viac ako jeden bod v zápase. Štyri body zaznamenal aj jeho spoluhráč Vincent Trocheck (1+3), ktorý vsietil víťazný gól na priebežných 3:1. Zo Slovákov boli v akcii piati hráči, pričom ani jeden sa nezapísal do kanadského bodovania. Najviac zažiaril obranca Washingtonu Martin Fehérváry, ktorý zblokoval sedem striel, Capitals zdolali Dallas 3:2 a pripravili Stars prvú prehru v sezóne. Na prvé víťazstvo v sezóne čakajú Nashville a San Jose.

Detroit Red Wings - New York Rangers
Hráč New Yorku Rangers Artemi Panarin (10) oslavuje so spoluhráčmi na striedačke gól proti Detroitu Red Wings v zápase zámorskej hokejovej NHL
08:18

Osobitný vyslanec generálneho tajomníka OSN pre Západnú Saharu Staffan de Mistura navrhol, aby sa toto sporné územie rozdelilo medzi Maroko a povstalecké hnutie Polisario s cieľom ukončiť dlhotrvajúci konflikt.

08:17

Mnohí Izraelčania oslavovali zabitie vodcu militantného hnutia Hamas Jahju Sinwára v Pásme Gazy.

08:15

Silný dážď zapríčinil v niektorých častiach Francúzska záplavy, evakuácie a viedol k uzavretiu diaľnic a železničných tratí. V Paríž prišiel o život muž, ktorého zasiahol padajúci strom. Dve deti vo veku tri a päť rokov utrpeli zranenia, uviedli miestne médiá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac nad mešitou Čamlika v Istanbule

Autor: TASR/AP-Emrah Gurel

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali