Rakúsko požiadalo o vydanie Slováka podozrivého z vraždy 91-ročnej ženy

❚❚

Viedeň/Bratislava 23. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

O vydanie 52-ročného Slováka, ktorý je podozrivý zo zabitia 91-ročnej ženy po vlámaní sa do záhradného domčeka v rakúskej metropole Viedeň, požiadala tamojšia prokuratúra. Pre agentúru APA to v pondelok potvrdila jej hovorkyňa Nina Busseková, píše TASR.

vazenie
Ilustračné foto

K vlámaniu a následnej vražde došlo podľa rakúskej polície ešte začiatkom septembra v okruhu Wien-Floridsdorf. Muža usvedčili stopy DNA a po pátraní bol nakoniec zadržaný v slovenskej dedine Čakanovce.

.

Bezvládne telo ženy objavili v záhradkárskej oblasti Bahndammweg jej príbuzní 4. septembra, privolaný lekár mohol už len konštatovať smrť. Na hlave mala poranenia, ktoré naznačovali použitie násilia tupým predmetom, cituje APA.

Mŕtve telo ženy našli v posteli, pričom podozrivý páchateľ sa do chatky dostal násilím, na mieste sa našli stopy po vlámaní. Žena podľa príbuzných uchovávala v chatke aj cenné predmety.

.

Pitva preukázala, že páchateľ obeť najprv sexuálne zneužil a následne pripravil o život údermi tupým predmetom. Na základe zaistených stôp DNA a ďalšieho vyšetrovania nakoniec polícia za podozrivého označila 52-ročného slovenského občana a vydala na neho zatykač.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:51

Čínska spoločnosť Deep Blue Aerospace oznámila, že nedeľný test jej znovupoužiteľnej rakety Nebula-1 splnil 10 z 11 určených úloh. Počas záverečnej pristávacej fázy v čínskej provincii Vnútorné Mongolsko sa však trup rakety poškodil pre technickú anomáliu.

15:49

Českí hasiči zasahovali v súvislosti s povodňami viac než 25.000-krát, nasadených bolo 1200 hasičov vrátane dobrovoľných. Potvrdených obetí je zatiaľ stále päť, nezvestných zostáva osem ľudí. Po poslednom rokovaní Ústredného krízového štábu to v pondelok povedal český minister vnútra Vít Rakušan.

15:42

Riabkov uviedol, že postoj Ruska k otázke jadrových skúšok sa nezmenil: Moskva ich môže uskutočniť, ale neurobí to, ak sa ich Spojené štáty zdržia.

Moskva tiež pripomína, že infraštruktúra jadrového testovacieho strediska v Novej zemi je v plnej pohotovosti; je to reakcia na kroky USA v tejto oblasti, povedal námestník ruského ministra zahraničných vecí.

15:40

Ruská vesmírna kapsula Sojuz s dvoma ruskými kozmonautmi a americkou astronautkou v pondelok pristála v kazašskej stepi. Kozmická loď Sojuz MS-25 pristála o 13.59 h SELČ. Na jej palube sa z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) späť na Zem vrátili kozmonauti ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Nikolaj Čub a Oleg Kononenko a astronautka amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Tracy Dysonová.

15:32

Trh práce zostáva stabilný a počet voľných pracovných miest mierne vzrástol. V auguste zaznamenali úrady práce mierny pokles počtu nezamestnaných ľudí, pričom miera nezamestnanosti zostala na úrovni okolo šiestich percent ako v predchádzajúcich šiestich mesiacoch. Poukázali na to analytici Michal Doliak z Národnej banky Slovenska (NBS) a Ľubomír Koršňák z UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia.

15:31

Konsolidačné opatrenia uvrhnú Slovensko ešte viac na koniec EÚ z hľadiska konkurencieschopnosti. Navyše sú zamerané na zvyšovanie príjmov, než na šetrenie vo verejnej správe. Vyhlásili to v pondelok predstavitelia zamestnávateľských združení po rokovaní tripartity.

15:31

V súvislosti s nedávno predstaveným balíkom opatrení v rámci konsolidácie verejných financií neprebehli potrebné konzultácie so zástupcami zamestnávateľov napriek tomu, že tí o stretnutie a odbornú diskusiu s vládou opakovane žiadali. O podrobnostiach balíka, ktorý bude mať zásadný dosah na celé podnikateľské prostredie, sa tak dozvedeli až z médií. Upozornili na to v pondelok predstavitelia Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ).

15:30

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR nesúhlasí s predstavenými konsolidačnými opatreniami. Dosah budú mať najmä na najviac ohrozené skupiny spoločnosti a v konečnom dôsledku ich zaplatia zamestnanci. Vyhlásila to v pondelok prezidentka KOZ SR Monika Uhlerová po rokovaní tripartity.

15:23

Spoločná európska mena na začiatku nového týždňa klesla. Dôvodom sú slabé údaje z ekonomiky eurozóny, ktoré podporili očakávania, že ECB bude agresívne pokračovať v uvoľňovaní menovej politiky.

15:05

Český premiér Petr Fiala v reakcii na výsledky krajských a senátnych volieb uviedol, že krajinu nechce odovzdať ľavici a populistom. Vo voľbách zvíťazilo opozičné hnutie ANO. Napísal to v pondelok na sociálnej sieti X.

15:03

Japonsko podalo “veľmi vážny protest” Moskve po tom, čo jeho vzdušný priestor trikrát narušilo ruské hliadkovacie lietadlo, uviedol v pondelok japonský minister obrany Minoru Kihara. Ide o prvé potvrdené narušenie od roku 2019.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke transparent s plodom dieťaťa a nápisom Dar, nie tovar držia účastníci počas Národného pochodu za život

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

Tibor Danáč

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali