Prokurátor podal obžalobu na siedmich policajtov, tzv. čurillovcov

❚❚

Bratislava 16. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook/JOJ 24)

 

Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal na Mestský súd Bratislava obžalobu na siedmich policajtov, tzv. čurillovcov pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová. Upozornila na to TA3

Ján Čurilla
Na snímke Ján Čurilla

“Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal dňa 15. júla 2024 na Mestský súd Bratislava obžalobu na sedem osôb (J. Č. a spol.) pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné,” uviedla Drobová.

.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ešte v máji ukončil prípad, mediálne známy ako čurillovci, návrhom na podanie obžaloby na siedmich obvinených policajtov. J.Č., P.Ď., Š.M., M.S., B.D., R.M. a P.S. čelili obvineniu z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, P.Ď. i obvineniu z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom.

 

.

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:56

Ukrajina zaútočila dronmi na mesto Toropec v Tverskej oblasti v stredozápadnej časti Ruska. Zrejme v dôsledku zásahu dronu raketou protivzdušnej obrany v jednej z lokalít mesta vypukol požiar. Úrady nariadili čiastočnú evakuáciu civilistov.

06:54
Operácia zameraná na odpálenie pagerov Hizballáhu bola schválená začiatkom tohto týždňa počas bezpečnostných stretnutí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, vysokými členmi jeho kabinetu a šéfmi bezpečnostných zložiek.

Informovala o tom agentúra Axios s odvolaním sa na svoje zdroje.

Netanjahu a izraelský minister obrany Yoav Gallant strávili v utorok niekoľko hodín vo veliteľskom centre IDF v Tel Avive, uviedol izraelský predstaviteľ.

Zdroj oboznámený s problematikou uviedol, že Izrael uskutočnil operáciu s cieľom posunúť boj proti Hizballáhu na novú úroveň, pričom sa snažil zabrániť eskalácii do plnohodnotnej vojny.

06:47

Za koordinovanými výbuchmi vreckových komunikačných zariadení, tzv. pagerov, ku ktorým došlo v Libanone a v Sýrii, je údajne izraelská tajná služba Mosad

06:46

Letecké spoločnosti začali rušiť letecké spojenie s Izraelom – očividne v očakávaní možnej odvety proiránskej šiitskej militantnej organizácie Hizballáh za sériu výbuchov vreckových komunikačných zariadení, tzv. pagerov, v Libanone a Sýrii.

06:44

 Deväť ľudí utrpelo zranenia, keď sa na zábavnej lodi v centre Berlína prepadla strecha. Na palube sa v čase incidentu nachádzalo asi 100 ľudí.

06:43

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján na stretnutí v Teheráne povedal tajomníkovi ruskej Rady bezpečnosti Sergejovi Šojguovi, že vzťahy medzi Moskvou a Teheránom sa budú rozvíjať “nepretržite a dlhodobo”.

06:42

Spojené štáty v posledných mesiacoch znížili rozsah vojenskej pomoci Ukrajine, keďže sa zmenšili zásoby zbraní a vybavenia, ktoré je Pentagón ochotný poslať Kyjevu z vlastných zdrojov.

06:41

Úrady vo Venezuele oznámili zadržanie štvrtého Američana podozrivého z údajného sprisahania proti prezidentovi Nicolásovi Madurovi. 

06:40

Podpredseda vlády a minister vnútra ČR Vít Rakušan po rokovaní ústredného krízového štábu v Prahe uviedol, že v súvislosti so záplavami sú v Česku potvrdené tri úmrtia a sedem nezvestných osôb.

06:39

Severná Kórea opäť vypálila niekoľko striel smerom k svojmu východnému pobrežiu. Podľa juhokórejskej tlačovej agentúry Jonhap o tom informoval Zbor náčelníkov štábov juhokórejskej armády.

06:36

Sudkyňa v New Yorku zamietla žiadosť repera Seana “Diddyho” Combsa o prepustenie na kauciu a nariadila vziať ho do väzby až do jeho procesu za vydieranie a obchodovanie so sexom.

Včera 20:29

Nový iOS 18 „zabíja“ batérie iPhonu, sťažujú sa používatelia Apple.

New York Post píše, že za hodinu sa nabitie nepoužívaného smartfónu zníži z 80 % na 67 %.

Odborníci zároveň upozorňujú, že inštalácia nového operačného systému na iPhone spôsobuje množstvo procesov, ktoré budú prebiehať na pozadí, od indexovania až po rekalibráciu batérie, a to môže trvať hodiny alebo dokonca dni.

Včera 20:27

Lukašenko uviedol, že USA sa pripravujú na vyhrotenie situácie v Bielorusku.

Varoval, že útok na Bielorusko by bol začiatkom tretej svetovej vojny.

„Chcem varovať našich protivníkov, našich súperov. A tých, ktorí to ešte nepochopili. Nerobte to. Útok na Bielorusko je treťou svetovou vojnou,“ povedal bieloruský prezident.

Včera 20:25

Dvanásťročný chlapec v jednej zo škôl v Portugalsku v utorok popoludní pobodal a zranil šesť ďalších detí vo veku 11 až 14 rokov. Väčšina zo zranených sú dievčatá, jedno utrpelo ťažšie zranenia na krku a hlave, avšak je mimo ohrozenia života. Informovala o tom polícia, ktorá útočníka zadržala.

Včera 20:23

Súkromná berlínska vysoká škola Hertie School udelila v utorok 77-ročnému americkému hercovi s rakúskymi koreňmi a bývalému guvernérovi Kalifornie Arnoldovi Schwarzeneggerovi čestný doktorát za jeho boj za ochranu klímy a občiansku angažovanosť.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali