Progresívna panika, opozícia je v kúte

Progresívna panika, opozícia je v kúte

Bratislava 5. júna 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: TASR-Martin Baumann)

 

Predseda Zahraničného výboru SR a poslanec Marián Kéry (SMER-SSD) v statuse na sociálnej sieti pripomína, že od atentátu na premiéra Roberta Fica dnes uplynuli tri týždne. Progresívna opozícia, spolu s liberálnymi médiami, je v čoraz väčšej panike

Marián Kéry
Na snímke poslanec NR SR Marián Kéry (SMER-SD)

„Bumerang, ktorý bol hodený do nášho Slovenska napríklad aktivistickým filmom Sviňa, sa vrátil v plnej sile,“ napísal poslanec Kéry v úvode svojho príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Reklama

Kéry upozornil, že po prehraných parlamentných a prezidentských voľbách reálne opozícii hrozí, na čele s Progresívnym Slovenskom, že prehrajú aj tretie voľby za sebou. „Nie preto, lebo atentát. Ale preto, lebo pýcha, spupnosť a neschopnosť . Neschopnosť priznať si porážku vo voľbách do NR SR, neschopnosť nielen de iure, ale aj de facto uznať výsledky parlamentných volieb…,“ píše Kéry.

„To všetko na nich teraz dopadá. Napriek tomu stále pokračujú… Ako naposledy líder PS Michal Šimečka, nezmyselnými úvahami typu : “vládni politici zneužívajú atentát na premiéra Roberta Fica, aby dosiahli svoje politické ciele.“,“ pripomenul Kéry.

Reklama

 

“Ako prosím, pán Šimečka?“

„Ako prosím, pán Šimečka? My v SMERe-SSD zneužívame atentát na premiéra a nášho straníckeho predsedu?,“ opýtal sa Kéry.

„V čom? Že sme sa najmä prvé dni tak normálne, ľudsky, mnohí aj ako jeho priatelia báli, aby mu strely atentátnika nespôsobili smrteľné zranenia? Že sme po atentáte, napriek tomu, že spojitosť atentátnika s opozíciou bola zjavná, nehrali lacno na emočnú strunu, ale sme volali po zmieri v našej spoločnosti?,“ pokračuje.

„Že sme, tak, ako sa vyjadril vicepremiér Robert Kaliňák, nevolali po odstúpení tých, ktorí mali, v úvodzovkách, stáť za týmto atentátom? Že sme po atentáte na niekoľko dní prerušili našu predvolebnú kampaň? Toto je to zneužívanie na politické ciele?,“ dodal.

Kéry ďalej zhodnotil, že Michal Šimečka musí byť, spolu so svojimi spolustraníkmi z PS, vo veľkej panike. „Vidina víťazstva Progresívneho Slovenska v nadchádzajúcich eurovoľbách sa vzďaľuje deň za dňom…,“ myslí si.

Reklama

 

Jeden zjavný dôvod

„Dôvod? Jeden je zjavný : Ľudia na Slovensku veľmi dobre pochopili, aké sú hlavné príčiny atentátu na Roberta Fica, respektíve čo k nemu viedlo aj Juraja Cintulu,“ uviedol.

Kéry ďalej uviedol údaje z prieskumu spoločnosti SANEP, ktorého objednávateľom bola pre televízia TA3 a uskutočnil sa v dňoch 24. až 28. mája 2024 na vzorke 2 400 opýtaných.

„Až 61,6% respondentov uviedlo, že k spáchaniu atentátu najviac prispelo správanie opozičných politikov!,“ zistili výsledky prieskumu, ktoré Kéry citoval.

„Podľa 56,3% ľudí za atentát môže organizovanie protivládnych demonštrácií, 55,4% vníma ako odpoveď na to, čo viedlo strelca k útoku na premiéra, aj mainstreamové médiá!,“ dodal Kéry.

Reklama

„Áno, bežní ľudia okrem opozičných politikov vinia z vyvolania nevraživosti v spoločnosti a eskalácie napätia okrem spupného a arogantného správania sa opozície aj liberálne médiá. Čuduje sa niekto?,“ opýtal sa.

Ako príklad uviedol len nedávne vyjadrenia známeho protismeráckeho novinára Arpáda Soltésza, ktorý (ako poznamenáva Kéry), len na základe svojich pocitov prišiel napríklad k záveru, že :„skutočný stav premiéra je iný, ako informuje Kaliňák, či ako informovala riaditeľka banskobystrickej nemocnice, lebo žijeme v autoritárskom režime. A z nejakého dôvodu si politická moc potrebuje vymýšľať o zdraví premiéra.“

 

Neveríte ?

„Neveríte, čo ste si práve prečítali? Nuž, toto je len jeden z príkladov výstupov „nezávislých“ a „objektívnych“ liberálnych novinárov. Pomaly sa blížia k vyjadreniam, že „atentát sa nestal“…,“ pokračuje Kéry.

„Ako by ale Soltész zareagoval na svedectvo lekárky, ktorá bola pri zranenom premiérovi a ktorej svedectvo vyšlo ako komentár v denníku Postoj?,“ opýtal sa.

Táto lekárka okrem iného napísala: „Bola som členkou tímu, ktorý sa o premiéra staral v stave, keď bol v priamom ohrození života. Naozaj sa to stalo. Nemôžem opísať nijaké podrobnosti, podať nijaké ďalšie vysvetlenie, som viazaná lekárskym tajomstvom. Takže vám ostáva iba jediné: musíte mi veriť. Prosím, odvážte sa na to.“

„Tipujem, že ani tieto slová pani doktorky, ktorá bola pri vážne zranenom Robertovi Ficovi, by Soltészom nepohli. Arpád Soltész totiž pravdu nehľadá. On ju pozná a vlastní…,“ zhrnul Kéry.

 

Voľby do EP

Kéry v závere pripomenul, že eurovoľby sú už za rohom. „Hoc nás v SMERe-SSD a vo vláde liberálne médiá na čele s Denníkom N neustále špinia. Robia si srandu z toho, že voláme po mieri, že sme proti vojne…,“ pripomenul.

„Útočia na nás preto, lebo sme proti progresívnej politike. Spochybňujú našu snahu robiť suverénnu zahraničnú politiku. Ťažko sa im počúvajú slová o neprijateľnosti vlastizradných aktivít slovenskej opozície, ktorá sa snaží ohroziť prijímanie eurofondov z EÚ….,“ pokračuje Kéry.

Reklama

„Boja sa. Naše víťazstvo v eurovoľbách je čoraz reálnejšie,“ myslí si.

„Panika bráni slovenskej opozícii dýchať. Spomínaný bumerang sa im vrátil v mohutnej sile. Tak to zvykne bývať, keď sa osud vzoprie a tomu, kto bol pyšný a arogantný, to dvojnásobne vráti.
Príď voliť, Slovensko!,“ rozlúčil sa v závere.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:58

Demokratická strana považuje viceprezidentku USA Kamalu Harrisovú za najpravdepodobnejšiu náhradu za Bidena, ak sa odmietne zúčastniť nadchádzajúcich volieb.

Informuje o tom denník The Wall Street Journal s odvolaním sa na sponzorov volebnej kampane.

Podľa novín prezident zatiaľ nemá náladu odstúpiť z boja ani po neúspešných debatách s Trumpom.

Demokratická strana zároveň už zvažuje alternatívnu možnosť – aj napriek tomu, že Harrisovej ratingy sú rovnako nízke ako Bidenove, konštatuje WSJ.

Včera 19:43

Lídra Luhanskej oblasti Leonida Pasečnika odsúdili v utorok na Ukrajine v neprítomnosti na 12-ročné väzenie za podpísanie dohody s Kremľom. Pasečnik, ako líder samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR), spoločne s vodcom samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Denispm Pušilinom podpísali 21. februára 2022 s ruským prezidentom Vladimirom Putinom pakt o vzájomnej pomoci. Dvojica proruských lídrov v Donbase následne požiadala Putina o vojenskú pomoc.

Včera 19:42

Talianske úrady v regióne Kalábria zadržali a zhabali dva vojenské drony vyrobené v Číne, ktoré smerovali do Líbye, uviedla v utorok colná polícia.

Včera 19:40

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval v utorok maďarského premiéra Viktora Orbána, aby sa pripojil k mierovým snahám Ukrajiny.

Orbán  Zelenskyj
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo)
Včera 19:37

Delegácia Belehradu na čele s riaditeľom srbského vládneho Úradu pre Kosovo a Metochiju (KKM) Petrom Petkovičom sa v utorok popoludní stretla v Bruseli s osobitným vyslancom Európskej únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou Miroslavom Lajčákom a jeho tímom.

Včera 18:52

Libanonské hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že odpálilo desiatky rakiet na sever Izraela v rámci odvetného útoku.

Včera 18:50

Litovské ministerstvo zahraničných vecí vznieslo v utorok Rusku diplomatický protest v súvislosti s nepovoleným vstupom ruského civilného lietadla do vzdušného priestoru Litvy. Lietadlo ruskej leteckej spoločnosti Pobeda vstúpilo približne v nedeľu večer na minútu nad Baltským morom do vzdušného priestoru Litvy počas letu z moskovského letiska Vnukovo do Kaliningradskej oblasti, uviedlo litovské ministerstvo vo vyhlásení.

Včera 18:49

Svetová meteorologická organizácia (WMO) vyhlásila v utorok vlaňajšiu cyklónu Freddy za dosiaľ najdlhšie trvajúcu tropickú búrku. Freddy trval 36 dní, pričom pustošil najmä pobrežie východnej Afriky.

Včera 18:20

Šéf Kremľa Vladimir Putin sa stretne v stredu počas summitu hláv štátov Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) v Kazachstane s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom a tureckým lídrom Tayyipom Erdoganom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žatva pšenice v katastri obce Bátorove Kosihy v okrese Komárno

Autor: TASR-Milan Drozd

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali