Progresívci zase kopú do Slovenska, toto im ale fakt nevyšlo

❚❚

Bratislava 19. septembra 2024 (HSP/Facebook/pr článok/  Foto:Facebook SMER-SSD)

 

V Štrasburgu sa včera potvrdilo, že dnes už bývalý podpredseda NR SR Michal Šimečka (PS) nevie uniesť, že je bez kresla, a v zastúpení liberálov žiadal preskúmanie svojho odvolania – a teda našej národnej politiky pred EP. Ako prvá reagovala včera europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová, dnes vám prinášame stanovisko kolegov Judity Laššákovej a Ľuboša Blahu

Na snímke europoslanec Ľuboš Blaha(SMER-SSD, v EP nezaradený),
Na snímke europoslanec Ľuboš Blaha(SMER-SSD, v EP nezaradený),

„Šimečka plače európsky,“ reaguje europoslankyňa Judita Laššáková(SMER-SSD, v EP nezaradená).

.

„Progresívne Slovensko len potvrdzuje slová SMERu z predvolebnej kampane. Práve sa ukázalo, že dnes už bývalý podpredseda NR SR nevie uniesť, že je bez kresla,“ uviedla.

„Michal Šimečka namiesto toho, aby prehodnotil svoju politiku, bral odvolanie ako výzvu, sa uplakane posťažoval Roberte Metsole – predsedníčke Európskeho parlamentu, a presvedčil aj svoju bývalú kolegyňu z EP, aby vystúpila a pred celým plénom povedala, že je tak neschopný, že si vlastne ani kreslo podpredsedu parlamentu neudržal!,“ píše Laššáková.

.

Najlepšie však podľa Laššákovej bolo to, že na poslankyňu EP reagoval jej kolega z Poľska, ktorý upozornil na to, že je v strane, ktorá je v Poľsku vo vláde, a keď toto isté urobili v Poľsku (odvolali opozičného podpredsedu poľského parlamentu), nikto to v EP neriešil.

„Je fajn, že frakcia RENEW a Progresívne Slovensko sú tak priehľadní. Bez vlastníctva kryštálovej gule sme vedeli, že toto budú robiť! Prenášať vnútroštátne problémy na pôdu EP…,“ pokračuje Laššáková.

V závere svojho stanoviska pripomenula dôležitú vec : „Mňa by však zaujímalo to jedno meno opozičného poslanca, ktorý hlasoval za odvolanie Šimečku! Keďže koalícia dodala vlastne iba 75 hlasov..“

 

Zase kopú

Svoje stanovisko poskytol aj europoslanec Ľuboš Blaha(SMER-SSD, v EP nezaradený), ktorý to vystihol už v nadpise príspevku : „Progresívci už zase kopú do Slovenska – toto im ale fakt nevyšlo.“

.

„V Európskom parlamente sa práve postavila nejaká úbohá slniečkarka zo skupinky Progresívcov a nadávala na Slovensko za to, že sme odvolali Šimečku. Akosi zabudla povedať, že Šimečka je skorumpovaný podvodník, ktorého rodina obrala štát o 1,2 milióna eur,“ reagoval Blaha.

„Tá sufražetka tam vrieskala, že treba riešiť demokraciu na Slovensku, za čo sme ju odmenili bučaním. Vypočula si, že je klamárka a fašistka. A nielen od nás. Samozrejme, liberáli ju odmenili potleskom. Ale potom sa stalo niečo nádherné….,“ spomína Blaha a uviedol, že aj keď sa europoslanci SMER-u hlásili o slovo, ostali odignorovaní – ako píše, v Európskom parlamente nepotrebujú názor druhej strany – oni majú svoju “liberálnu bublinku a valcujú“.

Aj Blaha pripomenul, že slovo dostal Poliak z opozičnej strany PiS(Právo a spravodlivosť) . „A ten Progresívcom naložil, čo sa do nich zmestilo…,“ uviedol.

Poliak otvorene v pléne kritizoval, že národná politika a riešenie národných sporov nemá čo hľadať v EP a argumentoval tým, že čo sa( progresívci) sťažujú, že na Slovensku odvolali podpredsedu parlamentu, keď v Poľsku opozícia nedostala žiadne miesto vo vedení parlamentu a nikto v Bruseli ani brvou nemihol. „Lebo v Poľsku vládne neoliberál Tusk a ten môže všetko,“ doplnil Blaha.

Blaha dodal, že polovica EP Poliaka vytlieskala z jednoduchého dôvodu : “pretože už majú všetci plné zuby slniečkarskeho dvojakého metra“.

.

„ Šimečka proti sebe spojil ľavičiarov a pravičiarov z celého EP, gratulujem. Nádherné. Ostali mu už len eurohujeri a liberálni extrémisti,“ konštatoval europoslanec.

Uviedol, že predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola dokonca vyhlásila, že Šimečka jej volal, aby sa jej vyplakal. „Až takto zrádza Slovensko ten Judáš,“ píše Blaha.

Ďalej pripomenul prípad z jeho vlastnej politickej minulosti, keď ho ako opozičného poslanca odmietli v roku 2020 zvoliť dokonca do parlamentnej delegácie Rady Európy – čo je, ako poznamenal, jasné porušenie európskych pravidiel – vtedy to však nikto nič neriešil.

„Takže teraz môže celá Metsola a liberálni extrémisti akurát tak držať ústa. Nie je žiaden zákon, ktorý by Šimečkovi garantoval v NR SR teplý flek a limuzínu, na to nech zabudnú!,“ uviedol.

 

Patrioti bez kresla

Zopakoval, že Brusel nemá žiadne právo starať sa do vnútorných rozhodnutí národných parlamentov, a dodal : „Nech sa tu radšej starajú o to, že najsilnejšia opozičná frakcia Patrioti nedostala v EP žiadne pozície – čo tí teraz chcú vyčítať Slovensku?“

„ Slovensko sa v EP stalo symbolom krajiny, ktorú nespravodlivo lynčujú. Len kvôli tomu, že sme usekli chápadlo progresívnej chobotnici. Urobili z nás martýrov. Ďakujeme,“ uviedol.

Podľa jeho slov sú však na našej strane všetci tí, ktorým v Európe ešte ostal zdravý rozum. „A ja som veľmi rád, že sa nás zastal poľský kolega,“ uviedol.

„Nemusíme so sebou vo všetkom súhlasiť, ale spája nás boj za národnú suverenita a odpor proti progresivistickému šialenstvu. Naľavo aj napravo,“ dodal.

„Šimečka chcel včera ublížiť Slovensku. PS-kári v EP sú tu len kvôli tomu. Nevyšlo. V skutočnosti sa to obrátilo proti nemu – ten pocit, keď ani len vlastizradu nevieš spáchať poriadne…,“ zakončil svoj príspevok europoslanec Blaha.

.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:10

Ceny ropy zaznamenali vo štvrtok rast takmer o dve %, pričom cena Brentu prekročila 75 USD za barel (159 litrov). Náladu na trhoch ovplyvnilo výrazné zníženie úrokových sadzieb zo strany americkej centrálnej banky, čiastočne aj pokles zásob ropy v USA.

20:09

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok telefonoval s politickými a vojenskými lídrami Libanonu. Vyzval ich na zdržanlivosť po sérii výbuchov pejdžrov a vysielačiek, ktoré používali členovia Hizballáhu. Elyzejský palác zároveň avizoval, že Macron plánuje zatelefonovať aj izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi.

19:09

Udržateľnosť cestovného ruchu a jeho infraštruktúry na Slovensku má od budúceho roka podporovať nový verejnoprávny fond. Disponovať bude sumou minimálne 20 miliónov eur ročne, ktorú mu poskytne zo svojho rozpočtu Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR. Vyplýva to z návrhu zákona o Fonde na podporu cestovného ruchu, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania.

19:02

Krajiny strednej Európy vrátane Slovenska, ktoré v posledných dňoch postihli povodne, budú môcť čerpať peniaze na odstraňovanie ich následkov z Fondu solidarity EÚ aj kohézneho fondu. Z kohézneho fondu je na tento účel možné využiť desať miliárd eur. Vo štvrtok to uviedla predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová po stretnutí so šéfmi vlád Poľska, SR, ČR a Rakúska v poľskom meste Vroclav.

19:01

Jeden z najvplyvnejších amerických odborových zväzov, International Brotherhood of Teamsters (IBT), prvýkrát od roku 1996 odmietol vyjadriť podporu jednému z kandidátov na post prezidenta Spojených štátov.

19:00

Obnova škôd spôsobených povodňami zaťaží český rozpočet 40 miliardami Kč (1,59 miliardy eur). Povedal to vo štvrtok po prvom rokovaní špeciálne vytvorenej pracovnej skupiny český minister financií Zbyněk Stanjura.

18:43

Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin vo štvrtok vyhlásil, že ukrajinské údery na ruské územie prostredníctvom Západom dodaných rakiet by viedli k svetovej jadrovej vojne. Reagoval tak na štvrtkové uznesenie Európskeho parlamentu (EP), v ktorom europoslanci vyzvali na zrušenie obmedzení, ktoré Ukrajine bránia používať západné zbraňové systémy proti legitímnym vojenským cieľom v Rusku.

18:36

V dôsledku augustového útoku nožom v nemeckom Solingene sprísnia bezpečnostné opatrenia na Oktoberfeste. Úrady varovali návštevníkov, aby rátali s dlhšími radmi pred vstupmi, keďže po prvý raz v 189-ročnej histórii bavorského pivného festivalu použijú detektory kovov.

18:36

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vystúpi s prejavom v Európskom parlamente 9. októbra, aby predstavil priority aktuálneho maďarského predsedníctva v Rade Európskej únie. Pôvodne mal vystúpiť tento týždeň, avšak vzhľadom na povodňovú situáciu zrušil všetky svoje zahraničné cesty.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali