P. Diddy ako Epstein 2.0: Na súde je 6 nových žalôb za sexuálne napadnutie, vrátane 16 ročného muža. Ktoré známe osobnosti stiahne so sebou?

❚❚

Bratislava 15. októbra 2024 (HSP/The Associated Press/Euronews/ Foto:TASR/AP)

 

Slávneho amerického rapera Seana “Diddyho“ Combsa zasiahla tento pondelok nová vlna žalôb,  podľa ktorých je obvinený zo znásilňovania žien, sexuálneho napadnutia mužov a obťažovania vtedy len 16-ročného chlapca. Je to prvýkrát, čo ho osobitne zažalovala osoba, ktorá tvrdí, že bola zneužitá ako maloletá. Informácie prináša AP a Euronews

Na kresbe zo súdnej siene americký raper Sean "Diddy" Combs (druhý vpravo)
Na kresbe zo súdnej siene americký raper Sean “Diddy” Combs (druhý vpravo)

Na federálnom súde na Manhattane bolo v pondelok proti Combsovi podaných najmenej šesť nových žalôb. Žaloby boli podané anonymne s cieľom chrániť totožnosť, dve z nich podali ženy označené v súdnych spisoch ako “Jane Does“ a štyri podali muži označení ako “John Does“.

.

 

Využil slávu

Niektoré z obetí tvrdia, že Combs využil svoju popularitu a prísľub potenciálnej slávy na to, aby svoje obete nalákal na bujaré večierky alebo drogové párty, kde ich potom sexuálne napadol. Niektoré obete tvrdia, že ich bil alebo zdrogoval. Iní zase tvrdia, že sa im vyhrážal zabitím, ak ho v jeho zvrhlých praktikách neposlúchnu, alebo ak o tom prehovoria.

.

V žalobách sa opisujú údajné sexuálne útoky z polovice 90. rokov vrátane Combsových “ bielych večierkov“ s celebritami v Hamptons na Long Islande, na večierku v Brooklyne na jednej oslave Combsovho vtedajšieho spolupracovníka Biggieho Smallsa a dokonca aj v predajni obchodného domu Macy’s v centre Manhattanu.

Jeden z anonymných obetí tvrdí, že ho Combs obťažoval na jednej zo svojich párty v roku 1998, keď mal len 16 rokov. Muž tvrdí, že k útoku došlo počas rozhovoru o tom, ako sa stať hudobnou hviezdou.

Ďalšie žaloby obsahujú obvinenia zo znásilnenia a omámenia s cieľom znehybniť obete. Jedna zo žien tvrdí, že ju Combs v roku 2004 znásilnil v hotelovej izbe a prinútil jej priateľku, aby na ňom vykonala sexuálny akt – a tiež sa im obom vyhrážal, že ich zabije, ak nesplnia jeho požiadavky.

Týchto 6 nových žalôb sú súčasťou skupiny viac ako 120 obvinených, ktoré boli voči raperovi vznesené po jeho federálnom zatknutí za obchodovanie so sexom 16. septembra.

Päťdesiatštyriročný Combs vyhlásil, že je nevinný v trestnom konaní, ktoré sa týka obvinení, že roky nútil ženy k sexuálnym aktom a zneužíval ich s pomocou siete svojich spolupracovníkov a zamestnancov, pričom obete umlčal vydieraním a násilím, vrátane únosov alebo fyzických útokov.

.

Podľa predošlých žalôb bolo v čase obvinení 25 obetí maloletých. K útokom údajne došlo v priebehu 20 rokov, počnúc rokom 2000, pričom vek obetí sa podľa žaloby pohyboval od 9 do 38 rokov.

 

Výpovede obetí

V pondelkovej žalobe anonymný muž tvrdí, že Combs ho v roku 1998 na jednej z jeho bielych párty obchytkával na genitáliách, keď mal 16 rokov. Muž, ktorý teraz žije v Severnej Karolíne, tvrdí, že Combs mu povedal, že “vyzerá ako hviezda“, a potom vtedajšiemu tínedžerovi prikázal, aby si stiahol nohavice. Podľa mužovej žaloby mu Combs vysvetlil, že je to “rituál“ nevyhnutný na to, aby sa aj on stal hudobnou hviezdou. V jednom momente sa ho spýtal: „Nechceš preraziť v tomto biznise?“. Muž uviedol, že mu vyhovel zo strachu, úzkosti a nerovnováhy moci, ktorú v porovnaní s Combsom pociťoval. Uviedol, že až neskôr si uvedomil, že to, čo sa stalo, bolo sexuálne napadnutie.

Ďalšie žaloby podané v pondelok obsahujú obvinenia zo znásilnenia, núteného orálneho sexu a podania omamných látok na znehybnenie obetí. Jedna z obetí tvrdí, že ju Combs znásilnil v roku 2004 v zamknutej hotelovej izbe po tom, ako ju a jej kamarátku pozval na večierok, dal im vypiť nejaký drink a povedal im, aby šňupali kokaín. Žena, vtedy prváčka na vysokej škole, tvrdí, že Combs tiež nútil jej kamarátku, aby mu robila orálny sex, a vyhrážal sa im smrťou, ak mu nevyhovejú.

Ďalšia obeť tvrdila, že Combs ju v roku 1995 na párty v Brooklyne, kde sa natáčal jeden z raperových videoklipov, násilne napadol a znásilnil v kúpeľni. Podľa ženy ju Combs priviedol do kúpeľne, aby sa porozprávali v súkromí, a nečakane ju začal bozkávať. Keď sa pokúsila odtiahnuť, údajne jej udrel hlavou o stenu, v dôsledku čoho spadla na zem. Povedala, že sa pokúsila utiecť, ale Combs ju opäť udrel a potom ju znásilnil. Po akte si podľa výpovede ženy Combs upravil oblečenie a povedal jej: „Radšej o tom nikomu nehovor, lebo zmizneš.“

.

Ostatné žaloby tvrdia, že Combs v roku 2006 sexuálne napadol ochrankára na “bielom večierku“ po tom, čo mu dal “omamný“ nápoj. Podľa ďalšej žaloby v roku 2008 prinútil muža pracujúceho pre konkurenčnú módnu značku, aby mu v skladisku obchodného domu Macy’s vykonal orálny sex. V októbri 2021 podľa ďalšej žaloby sexuálne napadol muža na večierku.

Muž, ktorý má podozrenie, že ho “omamný“ nápoj pripravil o schopnosť brániť sa, si spomína, že ho napadlo viacero mužov. Vo svojej žalobe uvádza, že si zreteľne spomína, že v jednom momente útoku videl nad sebou nahého Combsa.

Zakladateľ vydavateľstva Bad Boy Records, ktorého dvakrát odmietli prepustiť na kauciu, zatiaľ zostáva zatvorený vo federálnej väznici v Brooklyne a čaká na májový súd. Dvaja sudcovia rozhodli o tom, že Combs by bol v prípade prepustenia nebezpečný pre spoločnosť. V máji mu hrozí trest 15-rokov odňatia slobody až doživotie.

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:30

Čína sa ohradila voči návšteve taiwanskej exprezidentky Cchaj Jing-wen v Prahe, ktorá sa v českom hlavnom meste zúčastnila na konferencii Forum 2000. Čínske veľvyslanectvo vyzvalo v utorok Českú republiku, aby dodržiavala princíp jednej Číny a rešpektovala jej zvrchovanosť a územnú celistvosť.

Včera 20:25

Rakúsky kancelár a líder ľudovcov (ÖVP) Karl Nehammer je naďalej proti vstupu do vlády so Slobodnou stranou Rakúska (FPÖ), ak v jej čele zostane Herbert Kickl. Povedal to v utorok na tlačovej konferencii po stretnutí s Kicklom, ktoré sa konalo na neznámom mieste.

Včera 19:51

Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) v utorok upozornil na prudký nárast vážnej podvýživy detí na severovýchode Nigérie zasiahnutej konfliktom. Klinky, ktoré MVČK v regióne podporuje, v tomto roku zaznamenali 24-percentný nárast počtu kriticky podvyživených malých detí.

Včera 19:50

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v utorok vyhlásil, že je proti “jednostrannému prímeriu” v Libanone. Uviedol to počas telefonátu s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, z ktorého citovala tlačová služba izraelského premiéra.

Včera 19:21

Kongres miestnych a regionálnych samospráv Rady Európy (RE) v utorok v Štrasburgu prijal deklaráciu o ničení kultúrneho dedičstva na Ukrajine.

Včera 19:20

Spojené štáty nepredložili žiadnu žiadosť o uskladnenie jadrových zbraní na území Maďarska. Pre server 24.hu to uviedlo v utorok maďarské ministerstvo obrany v súvislosti so správou, že na leteckej základni Kecskemét môžu byť rozmiestnené bojové lietadlá schopné prepravovať zbrane s jadrovou hlavicou.

Včera 19:19

Polícia v Paríži zadržala známeho panafrického aktivistu Kemiho Sebu, známeho svojím protizápadným postojom.

Včera 19:18

Cena masla je v okolitých krajinách nižšia ako na Slovensku, pritom je v týchto krajinách vyššia priemerná mzda. Upozornili na to poslanci opozičného hnutia Igora Matoviča, ktorí porovnali ceny 250-gramového masla s obsahom tuku 82 % v Českej republike, Poľsku, Rakúsku, Maďarsku, Francúzsku a Belgicku. Vládu zároveň vyzvali, aby splnila svoje sľuby o znížení cien potravín. V utorok o tom informoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

Včera 18:42

Izrael zrejme chce rozšíriť svoje pozemné operácie proti proiránskemu hnutiu Hizballáh a zároveň aj posilniť svoju obranu. Podľa analytikov o tom svedčí fakt, že na hranici medzi Golanskými výšinami a demilitarizovaným pásom hraničiacim so Sýriou pristúpil k odmínovaniu a vytvoril tam nové bariéry.

Včera 18:41

Iránske ministerstvo zahraničných vecí si v utorok predvolalo veľvyslanca Maďarska, ktoré aktuálne predsedá v Rade Európskej únie, aby odsúdilo sankcie voči Teheránu. Tie ministri zahraničných vecí EÚ schválili na pondelkovom zasadnutí v Luxemburgu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke huby rastú na pni stromu v lese v pohorí Tribeč pri obci Podhorany v okrese Nitra

Autor: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali