Prípad nálezu dvoch mŕtvych tiel v Trnave vyšetrujú ako vraždu

❚❚

Trnava 16. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Erika Ďurčová)

 

Prípad nálezu dvoch mŕtvych tiel v rodinnom dome v Trnave vyšetrujú policajti ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Obvinenie zatiaľ nebolo vznesené. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Veronika Dachová

Ilustračné foto

“Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. V súčasnej dobe vykonávame procesné úkony,” uviedla pre TASR s tým, že viac informácií zatiaľ nie je možné poskytnúť.
Polícia bola k nálezu dvoch tiel bez známok života v jednom z trnavských rodinných domov privolaná v utorok 15. októbra. Lekár po príchode na miesto konštatoval úmrtie u 69-ročného muža a 70-ročnej ženy. Policajti obmedzili jednu osobu na osobnej slobode.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:15

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte v stredu vyhlásil, že je oboznámený s podrobnosťami tzv. ukrajinského víťazného plánu, ktorý predstavil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rutte uviedol, že je v spojení s členskými krajinami aliancie, s ktorým diskutuje o ďalších krokoch.

16:13

Nemecký kancelár Olaf Scholz prisľúbil izraelskej armáde ďalšie dodávky zbraní pre prebiehajúcu vojenskú ofenzívu v Pásme Gazy a Libanone.

15:59

Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že poskytne členským štátom EÚ finančné prostriedky na podporu dobrovoľných návratov nelegálnych migrantov.

15:47

Ukrajina požiadala Medzinárodnú námornú organizáciu (IMO) o zriadenie pozorovacej misie v prístavoch na svojom južnom pobreží v Odeskej oblasti. V stredu o tom informoval ukrajinský minister zahraničných vecí Andrij Sybiha. Požiadavka Ukrajiny prichádza v čase, keď Rusko zintenzívňuje útoky na ukrajinskú prístavnú infraštruktúru.

15:35

Španielsky tenista Alejandro Davidovich Fokina si zabezpečil účasť v 2. kole na turnaji ATP v Štokholme po výhre nad Argentínčanom Thiagom Agustinom Tirantem 7:6 (2), 6:2.

15:25

Predseda Európskej rady Charles Michel v stredajšom liste pre šéfov vlád a krajín EÚ naznačil, že pôvodne dvojdňový októbrový summit, naplánovaný na 17. a 18. októbra, bude trvať iba jeden deň. Vo svojej pozvánke spresňujúcej hlavné témy rokovaní totiž hovorí iba o dátume 17. október.

15:24

Nemecký kancelár Olaf Scholz v stredu opätovne zdôraznil svoju ochotu rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom o spravodlivom mieri na Ukrajine.

15:22

Dlhodobá udržateľnosť slovenských verejných financií sa v súčasnosti nachádza v pásme vysokého rizika. Po splnení aktuálnych rozpočtových cieľov by však mala do roku 2027 klesnúť do pásma stredného rizika. Vyplýva to z Návrhu rozpočtového plánu SR na rok 2025, ktorý spolu s rozpočtom verejnej správy na roky 2025 až 2027 schválila v utorok vláda. Plán predkladajú krajiny eurozóny každoročne Európskej komisii (EK).

15:21

V takzvanom automate úpravy mesačnej minimálnej mzdy by sa mala pre budúci rok urobiť zmena. Mesačná minimálna mzda by sa mala tak zvýšiť z 816 na 858 eur už v roku 2025. Vyplýva to z návrhu skupiny opozičných parlamentných poslancov za hnutie Igora Matoviča, ktorý predložili do Národnej rady (NR) SR.

15:19

Vláda pre potravinárov vyčlenila v budúcoročnom štátnom rozpočte historicky najmenej peňazí. Uviedli to v stredu predstavitelia mimoparlamentnej strany Demokrati. Ceny potravín sa podľa nich tak zvýšia. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) oponuje, že kým v minulosti štát podporil potravinárov jedným až dvoma miliónmi eur ročne, tak budúci rok štátna podpora dosiahne takmer 70 miliónov eur.

15:03

Vyšetrovatelia z Nemecka, Francúzska a Holandska podnikli v stredu ráno razie proti osobám podozrivým z vykrádania bankomatov. Policajné kontroly sa uskutočnili vo firmách i domoch v niekoľkých častiach Nemecka. V Holandsku v rámci operácie zadržali troch mužov.

15:02

Spojené kráľovstvo, Francúzsko a Alžírsko zvolali mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov (BR OSN) o humanitárnej situácii v Pásme Gazy. Oznámil to v stredu britský minister zahraničných vecí David Lamm.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Snímka z otvorenia najväčšieho medzinárodného festivalu dizajnu na Slovensku s názvom Bratislava Design Week v Mirbachovom paláci, Galérii mesta Bratislavy

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali