Prievidza zostáva v skupine druhá, Jankovič: Chceme ľudí baviť

❚❚

Prievidza 23. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Daniel Stehlík)

 

Basketbalisti BC Prievidza síce zaznamenali v Európskom pohári FIBA prvú prehru v skupinovej fáze, keď doma neuspeli proti favorizovanému španielskemu Bilbau, ale aj napriek tomu prevládali zo všetkých strán pozitíva. Tím trénera Sašu Jankoviča zostáva aj naďalej v hre o postup a všetko má stále vo svojich rukách

BC Prievidza - Bilbao Basket
Na snímke pohľad na zápas 3. kola J-skupiny Európskeho pohára (EP) FIBA v basketbale mužov medzi BC Prievidza – Bilbao Basket

Prievidžania sa vôbec nezľakli favorita a do začiatku štvrtej štvrtiny živili nádej na ďalší významný úspech v klubovej histórii. Bilbao zaplneným tribúnam ukázalo, prečo nedávno zdolalo Real Madrid a je na čele J-skupiny.

.

“Keď je hráč unavený, tak chce robiť aj niečo, čo nezvykne robiť. Hráčom sa nedá vyčítať, bojovali. Z minúty na minútu sa skóre zvyšovalo, ale snažili sme sa rotovať hráčov, aby sme sa nejako udržali, no Bilbao má veľmi skúsený káder a patria k favoritom na triumf v tejto súťaži,” hodnotil pre TASR stretnutie domáci tréner Saša Jankovič.

Konečný výsledok 61:84 vyznieva z pohľadu priebehu stretnutia možno až príliš kruto, ale hostia len preukázali svoju kvalitu a najmä formu v doterajšom priebehu skupinovej fázy. “Bolo naozaj vidieť rozdiel, keď im prišli ďalší hráči z lavičky, tak im vôbec neklesla energia. Na každej pozícii mali dvoch-troch hráčov, ktorých mohli točiť. Druhý polčas nám nevyšiel podľa predstáv, prehra preto veľmi mrzí. Ďakujeme všetkým fanúšikom, my sme si tento zápas veľmi užili a každý, kto vstúpil na palubovku, dal do toho všetko,“ vravel rozohrávač Prievidze Dalibor Hlivák.

.

 

Tréner dal každému šancu

Pre samotný klub mal tento duel nálepku storočia, čo sa ukázalo aj na obrovskom záujme fanúšikov, preto prievidzský tréner dal každému hráčovi na zápasovej súpiske možnosť vychutnať si na niekoľko momentov atmosféru proti Bilbau. “Bol to môj plán, aby si každý zahral. Samozrejme, išli sme s cieľom pokúsiť sa o výhru. Myslím si, že každý hráč odvádza na tréningu dobrú prácu, preto si zaslúži vychutnať takéto mužstvo,” povedal kouč Prievidze.

Do prievidzskej športovej haly si našlo cestu bezmála 2700 divákov, čo bola najvyššia návšteva na slovenský klub za vyše sedem rokov. “Atmosféra bola neskutočná. Škoda, že sme sa nedržali na dostrel až do konca. Klobúk dole pred každým fanúšikom, že nás podporoval a v niektorých momentoch sme mali až zimomriavky. Veľmi pekne ďakujem divákom, že nás aj po prehre podržali. Skutočne sa každý jeden hráč snažil, dal zo seba 200 percent. Chceme týchto ľudí baviť čo najviac v tejto sezóne,” vyhlásil Jankovič.

Súboj o prvé miesto síce pripravil jeho tímu prvú prehru v J-skupine, ale s postupovými šancami to pre zástupcu Tipos SBL stále vyzerá nádejne. V tabuľke je na druhej pozícii a aktuálne má pozitívnu bilanciu dvoch výhier a jednej prehry. “Keby nám niekto pred sezónou povedal, že takto budeme hrať, tak by som mu povedal, že je blázon. Máme svoj sen, ísť aspoň z druhého miesta ďalej. To by bolo niečo nádherné. Opäť by do Prievidze prišli rovnaké, ak nie lepšie tímy ako Bilbao. Bol by to zase raz zážitok pre divákov, preto sa posnažíme bojovať o druhú priečku a uvidíme, čo to prinesie,” prezradil prievidzský tréner.

 

.

Jaššo: Fanúšikovia videli, že sme do toho dali všetko

Odmenou pre všetkých účastníkov utorňajšieho večera bola ďakovačka od fanúšikov, čo nesmierne potešilo aj Mareka Jašša: “Síce sa prehrá, ale keď fanúšikovia vidia, že si dal do toho všetko, srdce a makal si, tak prievidzský fanúšik to vie oceniť. Patrí im vďaka, že to neberú na ľahkú váhu. Stále máme o čo bojovať. Ďalšie stretnutie nás čaká v Gruzínsku, kde chceme určite uspieť. Veríme v to, že sa nám podarí postúpiť ďalej.”

Slovenské tímy v pohárovej Európe aj naďalej robia dobrú reklamu najvyššej súťaži, či už je to Inter Bratislava a Spišskí Rytieri v Severoeurópskej lige (ENBL), ale hlavne Levice s Prievidzou v Európskom pohári FIBA. “Je to super vec a skvelá reklama pre slovenský basketbal. Koeficient sa zvyšuje, v budúcnosti môže byť viacero klubov v Európe. Liga je kvalitou hore a naša reprezentácia v Európe priláka nových sponzorov, lepších hráčov,” vyjadril sa Jankovič k doterajším výsledkom tímov Tipos SBL.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:09

Izraelská armáda útočí na mesto Súr na juhu Libanonu, ktorého obyvateľov vyzvala v stredu ráno na evakuáciu. Informujú o tom spravodajcovia agentúry AFP, ktorí na území tohto pobrežného mesta zapísaného na zozname svetového dedičstva UNESCO zaevidovali už najmenej štyri útoky.

13:09

Transakčná daň je rozpore nielen s princípmi právneho štátu Slovenskej republiky, ale aj s európskym právom. Uviedli to v stredu na brífingu poslanci za opozičnú SaS, v súvislosti s pripravovaným podaním tzv. konsolidačného balíčka na Ústavný súd SR. Poslanci budú preto žiadať, aby Ústavný súd pozastavil v rámci konsolidácie účinnosť zákona o transakčnej dani.

12:59

Dvaja ľudia zahynuli v stredu po tom, čo sa pri pobreží francúzskeho mesta Calais prevrátil čln s migrantmi. Ďalších 46 ľudí sa z prevráteného plavidla podarilo zachrániť a dopraviť do bezpečia, uviedli miestne úrady.

12:59

Maďari v stredu oslavujú štátny sviatok výročia vypuknutia revolúcie proti diktatúre a sovietskej okupácii z roku 1956. Ústredné oslavy sa začali pred budovou parlamentu na budapeštianskom Kossuthovom námestí vztýčením štátnej vlajky s vojenskými poctami.

12:51

Minimálna mzda sa v roku 2026 podľa kvalifikovaných odhadov zvýši v medziročnom porovnaní o približne sto eur. V nasledujúcom roku by mala byť minimálna mzda na úrovni 816 eur, pričom v nasledujúcom roku by mala dosiahnuť sumu 920 eur. Vplyvom ďalšieho rastu by sa mala následne v roku 2027 dostať na úroveň 970 eur, uviedol to v stredu po schválení novely zákona o minimálnej mzde minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD).

12:45

Na severe Pásma Gazy odložili záverečnú fázu očkovania proti detskej obrne z dôvodu pretrvávajúceho izraelského bombardovania, masového vysídľovania obyvateľstva aj nedostatočného prístupu do niektorých oblastí. Oznámila to v stredu Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

12:44

Nemecký súd v stredu zamietol sťažnosť ruskej ropnej spoločnosti Rosnefť proti plánovanému predaju podielu spoločnosti Shell v nemeckej rafinérii Schwedt. Oznámil to hovorca súdu.

12:43

Novým prvým štátnym tajomníkom Ministerstva hospodárstva (MH) SR bude od 24. októbra Szabolcs Hodosy, ktorý nahradí na tomto poste Kamila Šaška. Rozhodla o tom v stredu vláda. Šaško sa stal 10. októbra ministrom zdravotníctva SR.

12:43

Na zámku v obci Halič v okrese Lučenec sa v stredu začína dvojdňová medzinárodná konferencia s názvom Slovak BioEconomy Valley. O biohospodárstve a jeho uplatnení v Banskobystrickom kraji budú diskutovať zástupcovia šiestich európskych krajín. TASR o tom za organizátorov podujatia informoval Daniel Kojnok zo združenia BioPark Slovakia.

12:34

Väčšina Čechov preferuje, aby sa budúcou americkou prezidentkou stala Kamala Harrisová. Ukázal to prieskum agentúry STEM/MARK, podľa ktorého si jej víťazstvo praje približne dvakrát viac ľudí než víťazstvo Donalda Trumpa. Podľa výsledkov v stredu zverejneného prieskumu však ide skôr o hľadanie menšieho zla než o výslovné sympatie, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke malý chlapec kope gól do bránky na pláži pri pobreží Baltského mora v meste Travemünde na východe Nemecka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali