Prievidza na úvod zvíťazila doma nad Kutaisi

❚❚

Prievidza 10. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Basketbalisti BC Prievidza odštartovali účinkovanie v J-skupine Európskeho pohára FIBA víťazstvom 77:69 nad gruzínskym BC Kutaisi 2010. O druhý úspech zabojuje zástupca Tipos SBL v stredu 16. októbra o 18.00 h na palubovke bulharského BC Balkan Botevgrad

Saša Jankovič
Na snímke tréner BC Prievidza Saša Jankovič

Európsky pohár FIBA – J-skupina:

.

BC Prievidza – BC Kutaisi 2010 77:69 (37:40)

Prievidza: Jordan 17, Jackson 16, Dean 12, Krestinin 4, Bolek 2 (Smith 16, Raitanen 5, Jašš 3, Hlivák 2, Mrviš 0)

.

Najviac bodov Kutaisi: Korsantia 24, Dvališvili 18, Sulaberidze 9

TH: 21/18 – 17/7, fauly: 20:16, trojky: 7:8, rozhodovali: Hekimoglu (Tur.), Bijedič (Bos. a Herc.), Lučič (Č. Hora), štvrtiny: 17:18, 20:22, 24:12, 16:17, 1327 divákov.

 

Kutaisi síce chýbali v zostave obe americké posily, ale v Prievidzi nastúpilo s tvrdou defenzívou a od úvodu robilo domácim veľké problémy. Zverenci trénera Sašu Jankoviča síce najskôr mierne viedli, ale mimo dvojice Jackson a Dean sa dlho nik ďalší nevedel bodovo presadiť. Hostia boli v tejto fáze lepším tímom na palubovke, ale na tabuli sa to výraznejšie neprejavovalo. Prievidza prehrávala po prvej štvrtine len o bod – 17:18. V druhej časti pokračoval podobný priebeh, gruzínsky tím zaznamenal za tri minúty bodový úsek 10:2 a domáci museli reagovať oddychovým časom. Time out pomohol, Smith ťahal prievidzský tím, aby krok po kroku zrovnával skóre stretnutia. V poslednej minúte sa to aj podarilo, ale v prvom polčase malo posledné slovo Kutaisi, Dvališvili trojkou upravoval z pohľadu hostí na 40:37.

Prestávka Prievidzi pomohla, pretože do druhého polčasu nastúpila ako vymenená. Strelecky efektívna, defenzívne pevná a za tri a pol minúty sa 10-bodovou šnúrou dostala na koňa. Kutaisi bolo v novej situácii, ale veľmi rýchlo sa otriaslo z tohto náporu a v siedmej minúte dokonca vyrovnalo na 50:50. Domáci basketbalisti však predviedli vynikajúci záver, stav 61:52 pred poslednou štvrtinou bol ich najvyšším vedením v zápase. Gruzínsky tím podľa očakávania ešte pritvrdil, aby skomplikoval domácu cestu za úspešným vykročením do skupinovej fázy. Prievidza sa však nenechala rozladiť a sebavedomo si išla za prvou výhrou. Plán sa jej podarilo splniť, aj druhý domáci európsky zápas v tejto sezóne zvládla.

.

 

Hlasy po zápase:

Saša Jankovič, tréner Prievidze: “Víťazstvo je veľmi cenné, prišlo to proti ťažkému súperovi, ktorý nám vôbec nevyhovoval so svojou zostavou. Celý čas v podstate hrali so štyrmi pivotmi, plus zónu. Aj keď sme sa na to pripravili, tak keď prídeš na ihrisko, také niečo sme v slovenskej lige nemali. Našim zámerom bolo hrať rýchly basketbal a s nižšou zostavou, ale prvý polčas sme trpeli. Nehrali sme to, čo sme trénovali, nebola správna energia, ale po polčase sme zmenili nejaké veci. Začali sme agresívnejšou obranou, dávali sme ľahké body z protiútokov a zlomiť ich pomalú hru.”
Dalibor Hlivák, hráč Prievidze: “Sme radi za toto víťazstvo. Gratulujem celému tímu. Určite sa to nerodilo ľahko, ani zápas asi neulahodil oku diváka. Prvý polčas sme hrali veľmi individualisticky, z toho pramenili ich ľahké koše. Robili sme mnoho chýb v útoku, nepadli nám nejaké strely, to je pravda, ale to nám nepadlo ani v druhom polčase. Musíme sa z toho poučiť, hrať viac tímovo a viac zamakať.”

 

Tabuľka J-skupiny:

.

1. Bilbao 1 1 0 95:55 2

2. PRIEVIDZA 1 1 0 77:69 2

3. Kutaisi 1 0 1 69:77 1

4. Balkan 1 0 1 55:95 1

 

Ďalší program v J-skupine EP FIBA:

streda 16. októbra, 18.00 h:

BC Kutaisi 2010 – Bilbao Basket

BC Balkan Botevgrad – BC Prievidza

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:18

Maloobchodné tržby v Nemecku v auguste 2024 vzrástli. A o niečo viac ako v júli. Ukázali to vo štvrtok predbežné údaje spolkového štatistického úradu Destatis.

09:17

Priemyselná produkcia SR v auguste 2024 vzrástla o 0,9 %. Bol to štvrtý mesiac v tomto roku, keď priemysel medziročne zvýšil svoj výkon. Medzimesačne (oproti júlu 2024) po zohľadnení sezónnych vplyvov sa priemyselná produkcia zvýšila o 1,5 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:16

V súčasnosti je vhodné čo najskôr vykonať revíziu vykurovacích telies. Najviac škôd následkom požiaru je každoročne hlásených počas vykurovacej sezóny, pričom poisťovňa po nahlásení udalosti preverí, či bol komín alebo dymovod riadne udržiavaný. Odporúča sa skontrolovať taktiež fotovoltiku a tepelné čerpadlá, uviedla poisťovňa Uniqua.

08:41

Bývalé afganské policajtky žijú v neustálom strachu a sú vystavené hrozbám, odkedy sa v Afganistane dostal znova k moci Taliban, uviedla ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) vo svojej správe zverejnenej vo štvrtok. Policajtky údajne dostávali výhražné telefonáty a islamisti im násilne prehľadávali domy.

08:37

Priemyselná produkcia v Holandsku sa v auguste zotavila z júlového poklesu a vzrástla najviac za osem mesiacov. Ukázali to vo štvrtok údaje Ústredného štatistického úradu.

08:20

Ceny ropy vo štvrtok ráno vzrástli. Podporilo ich zvýšenie dopytu po palivách v americkom štáte Florida pred príchodom hurikánu Milton a obavy z možného prerušenia dodávok na Blízkom východe v dôsledku konfliktu medzi Izraelom a producentom ropy Iránom.

08:15

V strednej časti Francúzska vo štvrtok ďalej pokračuje hľadanie masového hrobu s telami desiatok vojakov ozbrojených síl nacistického Nemecka (Wehrmacht), zastrelených príslušníkmi francúzskeho odboja počas druhej svetovej vojny.

08:00

Kandidát Republikánskej strany vo voľbách prezidenta USA Donald Trump vylúčil druhú televíznu debatu so svojou súperkou, kandidátkou demokratov Kamalou Harrisovou. Týmto odmietnutím Trump reagoval na ponuku televízie Fox News, ktorá koncom októbra chcela usporiadať debatný súboj kandidátov volieb vypísaných na 5. novembra.

Donald Trump
Na snímke republikánsky prezidentský kandidát a bývalý americký prezident Donald Trump
07:58

Desiatky rodinných príslušníkov a priaznivcov sa v stredu zhromaždili v Tel Avive, aby si pripomenuli narodeniny Jardena Bibasa, ktorý bol 7. októbra 2023 unesený zo svojho domu v kibuci Nir Oz počas teroristického útoku palestínskych kománd na juh Izraela.

Ako pripomenul spravodajský web The Times of Israel (TOI), Bibas bude mať vo štvrtok 35 rokov a je prvým rukojemníkom, ktorý v zajatí u palestínskeho hnutia Hamas slávi svoje narodeniny už druhýkrát.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Islandské poníky moknú a kŕmia sa v počas lejaku v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali